Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit Ryběnek

Od: milous4* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

prosím Vás vyskytli se mi v novostavě ryběnky vždy když nechám zavřené okno, zkoušela jsem biolit, který vůbec nefunguje..poraďte mi jak se mám zbavit tohodle neškodného,ale ohavného hmyzu v domácnosti.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Je nesmysl se zbavovat těchto zcela neškodných tvorů. Nechápu, čím konkrétně jsou rybenky otravné? Živí se prachem, nic nerozežírají jako třeba otravní faraoni, nepřenáší nemoci jako třeba psi a kočky. Jejich přítomnost je dobrým ukazatelem, že Vaše bydlení není úplně "jedovaté". Osobně je mám doma taky, nijak je neřeším, vylézají jen když je tma, tak se moc nepotkáváme. Tihle tvorečci žijí v symbióze s lidmi už hodně dlouho.

Jestli se jich chcete zbavit, můžete všude nasypat nějaký práškový jed nebo zapálit v domě sirný knot.

jabraka*

Musím souhlasit,rybenky se živí organickými odpady a nečistotami.Vylézají obvykle jen v noci a ničím nejsou škodlivé.Pokud na WC a koupelně udržíte maximální čistotu,rybenky vymizí samy.

JABRAKA

albatros498022*
hodnocení

1x

Podle všeho moc velké vlhko to u novostaveb bývá jaknile stavba vyschne tak by měl být od nich pokoj. Sucho nesnáší.

mowla*
hodnocení

1x

Pokud se jejich výskyt nedá vydržet (do vyschnutí novostavby, jak píše Albatros), funguje např. krejsashop.cz/... - ale je to, holt, jed!

hodnocení

0x

Pfff kdybych měl dostat korunu pokaždé když tuhle potvůrku uvidím u nás v koupelně, tak by ze mě byl multimiliardář. Jednou se usadily pod nějakým tácem či co to bylo a když sme ho zvedli tak jich tam byly tisíce. Stačilo posypat solí a bylo po nich.

hodnocení

0x

borax+cukr ve stejném poměru posypat na zem, hlavně rohy, nechat působit , nejlépe v noci. Potom vysát a vytřít vodou se Savem..

hodnocení

0x

Celému našemu domu udělali nové stoupačky, odpady a nové obložení, vany, wecka, umyvadla, prostě všechno vymlátili a nově zazdili, obložili, osadili asi před 4 lety. Už rok mívám občas rybenku ve vaně. Je mi ji až líto, jak se snaží dostat se ven, ale co naplat, nemohu si ji nechat. :D Ale odkud a kde se tam vzala? Kde má kámošky? To je záhada.

lidus*

I nám se občas nějaká zatoulá do vany, manžel vždycky říká vrahoune nech ji žít ale já říkám nájem neplatí a tak ji spláchnu sprchou do odpadu. Nikde jinde v bytě jsem ji ještě neviděla. Copak rybenky to je v pohodě ale dcera v 8 patře panelového bytu ulovila už 2 rejsky.

hodnocení

0x

Už se to tady hojně probíralo, podívejte se do archivu této poradny. Mě tam zaujala syrová brambora... Jednoduché a levné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rybenka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]