Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím Vás vyskytli se mi v novostavě ryběnky vždy když nechám zavřené okno, zkoušela jsem biolit, který vůbec nefunguje..poraďte mi jak se mám zbavit tohodle neškodného,ale ohavného hmyzu v domácnosti.
Je nesmysl se zbavovat těchto zcela neškodných tvorů. Nechápu, čím konkrétně jsou rybenky otravné? Živí se prachem, nic nerozežírají jako třeba otravní faraoni, nepřenáší nemoci jako třeba psi a kočky. Jejich přítomnost je dobrým ukazatelem, že Vaše bydlení není úplně "jedovaté". Osobně je mám doma taky, nijak je neřeším, vylézají jen když je tma, tak se moc nepotkáváme. Tihle tvorečci žijí v symbióze s lidmi už hodně dlouho.
Jestli se jich chcete zbavit, můžete všude nasypat nějaký práškový jed nebo zapálit v domě sirný knot.
Pokud se jejich výskyt nedá vydržet (do vyschnutí novostavby, jak píše Albatros), funguje např. krejsashop.cz/... - ale je to, holt, jed!
Celému našemu domu udělali nové stoupačky, odpady a nové obložení, vany, wecka, umyvadla, prostě všechno vymlátili a nově zazdili, obložili, osadili asi před 4 lety. Už rok mívám občas rybenku ve vaně. Je mi ji až líto, jak se snaží dostat se ven, ale co naplat, nemohu si ji nechat. :D Ale odkud a kde se tam vzala? Kde má kámošky? To je záhada.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.