Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mu bylo?

Od: mike32* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

včera nám umřel králíček ( byly mu 2 roky ).

- v úterý večer už nesnědl granulky ... ráno ve středu byl apatickej, nesnědl snídani a jen tak ležel u zdi hlavičkou do rohu ... neobvykle ...

ihned jsem ho vezl k veterináři ... ten mu prohmatal bříško, dal mu injekci a nějakou zelenou vodičku v trubičce do tlamičky ...

řekl at ho pozoruji jestli nebude mít průjem a máme se přijít ukázat v pátek ... nic jiného mi nesdělil nebo nechtěl sdělit - asi sám nevěděl co mu je nebo nevim ...

- po příjezdu domu se jen schoulil zase ke zdi a tak jsem dal k němu aspon trochu seníčka a vodičku do mističky ... seníčka se skoro ani nedotkl a vodičky se napil zřídka ... večer přeběhnul do na druhou stranu pokoje a zase ke zdi ... najednou začal pískat a svíjet se v křečích ... na bříšku se mu udělala boule ... po chvilce mu něco vyteklo z pusinky a jen lapal po dechu ... cca do 5 minut umřel ... :((

- Nevím co mu mohlo být a ani veterinář mi to nebyl schopen říct ... :(((

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zauzlení a neprůchodnost střev je hrozná věc. *plac*

mike32*
hodnocení

Tak dle veterináře - neprůchodnost střev ... operaci by králíček nepřežil, tak se to řešilo tou injekci a vodičkou do tlamičky, která bohužel nepomohla ... :((

luke237
hodnocení

0x

To je smutny pribeh *plac*

Koukal jsem trosku po Internetu na tu nepruchodnost strev a nekdo prosazuje nazor, ze to muze byt krmenim granulemi a malo senem. Zkus se po tom podivat vice, at pristimu kralickovi nevedomky neublizujes.

Podivej se take na priznamky bolesti u kralicku, at priste muze drive rozeznat, ze ho neco boli a muzes ho vzit k veterinari drive.

luke237
Králikář.cz: Zácpa a plynatost (pro mazlíčky)
mike32*
hodnocení

Jo jo díky za odpovědi ... seníčka měl vždy čerstvé a dostatek ... granulky jsem mu dával vždy ráno a večer dvě nevrchovaté lžíce na doporučení v obchodě a pravidelně mrkvičku, občas jablíčko, občas salátek, ale ten moc ne, protože jsem právě věděl, že ho to mlže nadýmat ... poslední dobou, když ho přítelkyně česala, tak puštěl hodně chlupy, tak možná jestli nějaké nespapal ...

Vetrinář chtěl udělat pitvu aby se do něj podíval co se přesně stalo, ale to přítelkyně odmítla s tím, že ho chce v klidu pohřbít na zahrádce ... každopádně říkal, že žaludek měl nafouknutý, ale operaci by prej nepřežil ... tak to řešil tou injekci a nějakou vodičkou do tlamičky aby ty plyny uvolnil nebo co ... nepovedlo se ... :(

luke237
Kdyz si prectes ten clovek "Zacpa a plynatost", tak tam je to pekne popsane - granule, ovoce, zelenina, seno, chlupy, ... Jakmile se mu zastavi pruchod potravy strevama, tak to u kraliku jde pry strasne rychle z kopce - 24 hodin a je po nem :(

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]