Nejste přihlášen/a.
Dobrý den je možné že německý ovčák ze dne na den oslepné? nebo nějaká otrava ale máme ho pořád v zahradě na jednou je dezorientovaný má 13 let
Jestli pejsek netrpí, dala bych mu určitě šanci. Ne z vlastní zkušenosti znám několik případů slepých psů. Sluch mu zůstal ne? Má čich, vodu a jídlo v misce si na zahradě najde, pelíšek nebo boudu taky. Jestli ne tak... Ale zkuste to a napište jak to dopadlo. Je to přítel a dokud se evidentně netrápí, což by měl každý dvounohý kamarád poznat, tak jsem proti injekci.
myslím žese zlepšuje stale více se snaží běhat i když moc rovnováhu nedrží po 4 dnech už trošku mlíka a ted i kuřecí kosti s trochou masa tak doufejme žese zlepší
doplněno 23.03.13 22:20:nevim jak jeto možné nebo co se stalo ale s misky nechce jíst ale z dlaně ano?
No důležité je, že se zlepšuje, jen tak dál!
Asi je pro něj důležitější bližší kontakt s páníčkem, než bezejmenná miska. Věnujte se mu, zaslouží si to za tu snahu přežít...
A na ty kuřecí kosti POZOR, ty bych nedoporužoval, maximálně chrupavky!
To znám, moji kluci psí, když je jim zle, či je něco bolí tak chtějí taky jíst z ruky. I vodu líp pijí, když jim misku podržím až pod bradou, ve výšce. Jestli pro pocit, že na to nejsou sami?
Jeďte s ním k veterináři. Dezorientace, nechuť k jídlu, motání se jako přiotrávený - tohle vypadá na selhávání ledvin. I věkem by odpovídal. Doktor mu odebere krev a z výsledku vám řekne co dál. Uvidíte, při špatné zprávě mu dopřejte navždy klid a zustaňte s ním do posledního okamžiku. Nenechte ho se trápit.Při lehčích stavech stačí léky, jinak není pomoci. Výsledek nefunkčnosti ledvin je nakonec vlastně otrava krve.
Podobný případ neznám, stárnutím to nebude, pravděpodobně otrava, třeba zlý soused.
Veterinář, co nejdříve, alespoň telefonicky!
Otrava bych řekl že né mají psi třeba mrtvičku nebo něco takového pravě žadné sousedy nemaám komu bych co udělal
Nikdy nevíte, koho štvete...
Ale ten telefonát na veterinu Vás snad finančně nezruinuje - už jste tam volal?!
I u mrtvičky bývá důležitý rychlý zásah!
Dobrý den, při mrtvici pejsek zvrací hustou pěnu a motá se. Ovšem, ten průběh může být asi i jiný.
Záleží na tom, jaká část mozku je postižena. První mrtvice se dá léčit poměrně úspěšně rychlou pomocí veterináře (píchne lék na zředění krve). Pak se s pejskem musí cvičit ty funkce, které ztrácí.
Ale, pokud je to zrak, tak těžko. V každém případě to chce rychle na veterinu. Zdravím!
doplněno 20.03.13 23:36:Pokud je pejsek dezorientovaný nemusí jít o slepotu. Podívejte se mu do očí a jestli má zkroucené panenky, tak je to mrtvice.
Souhlas s Benem. Má psinečka také měla mozkovou mrtvici, ale nezvracela. Byla dezorientovaná, chodila v kruhu, nevnímala mě.
bohužel prí mrtvička stařím neda se nic dělat bud se zlepší nebo je jediná možnost smrticí injekce těžké rozhodnutí vodu pil ale maso vůbec
Já vím že je to těžké, ale nepřijímejte vůbec myšlenku smrtící injekce, jakože ho zabijete. Ne. Vy mu právě uděláte poslední službu, pomůžete a on si to místo trápení zaslouží. Víte kolikrát jsem si v nemocnici říkala při pohledu na umírajícího člověka v bolestech a příšerném utrpení, proč sakra proč se nemůže pomoct člověku... Uvidíte co vám řekne veterinář, držím moc moc palce oběma.
Dobrý den, pokud je to Váš člen rodiny a kamarád, tak mu dejte šanci. Na veterině jste asi byl a nyní nechte pejska v klidu. Pokud se začne zlepšovat, tak dostane sám hlad. Budete ho muset pozorovat a třeba ho rozchodit nebo procvičovat packy. Nechci zde psát svůj příběh, ale můj pejsek měl mrtvici 3x. A až ta poslední ho skolila. Proto jsem psal, že po první mrtvici je ještě šance. Patrně budou následky, ale může tu být ještě několik let. Tak, snad se vzchopí. Zdravím!
Když se ucpe žilka v mozku maličkou sraženinkou, je to mrtvička, v plících je to embolie, v srdci infarkt, v končetinách je to tromboza. Nedokrvením určitá část postiženého místa odumře. Tělo je ale malý zázrak a tak se stane, že odumřelou část mozku se zbývající část naučí nahradit. Postižený se tak naučí znovu psát, chodit, mluvit, orientovat se. Je třeba rehabilitovat. U zvířete tak, že ho přimějeme pohybovat se. Nabízíme mu stále nové vjemy čichové, sluchové, zrakové, chuťové. Mozek tyto vjemy musí zpracovat a začne pracovat, nahrazovat vypadlé místo.
Toto všechno jsem se dozvěděla při mrtvičce mé kníračky od své dcery, fyzioterapeutky. pc tenkrát nebyly. To bylo Bubu 8 let. Dožila se 15ti roků. S láskou na ni stále vzpomínám.
bohužel jsem musel dnes pejska uspat jeho stav se před 3 dny tak zhoršil že už to nešlo zlepšit na zadní nohy nemohl
Dobrý den, tak, to je smutná zpráva a jistě to pro Vás nebylo a není snadné. Když umře pejsek, tak je to na h... Pejsci by neměli umírat, ale jinak s tím nic nenaděláme. Škoda ho, pašáka. Zdravím!
Za všechny kolegy děkuji za info, bohužel i toto řešení musíme někdy podstoupit, naši zvířecí miláčci se většinou nedožívají tolika let jako my, lidé, takže bývá naší morání povinností u té jejich smrti asistovat a ulehčit jim ji. Věřím, že jste pro svého chlupatého kamaráda udělal to nejlepší. Můžete mít čisté svědomí, neublížil jste, pomohl jste mu od zbytečného trápení...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.