Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se přenést přes smrt pejska

Od: dasulinka* odpovědí: 12 změna:
Jak se přenést přes smrt 16letého milovaného pejska?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

yurek*
hodnocení

3x
Velmi Vám pomůže, když si pořídíte nového psíka.

jake
hodnocení

1x

Zdravím,( tak nějak asi nečekám, že se mi dostane odpovědi, ale zkusím to..) , je to týden, co jsem se poprvé po 15cti letech vratil z veteriny sam, a připadá mi že smutek a prázdnota nikam nemizí, naopak mi přijde že nabírá na síle.., kdykoliv projdu kolem místa, kde moje fenka lehávala, což je vlastně asi vše co slouží k sezení nebo ležení,přepadá mě obrovský zármutek.., vezmu oblečení ze skříně.., hned mi proběhne hlavou " Když jsem tuhle košily měl posledně, ještě žila..", tak je to úplně se vším, snad jen kromě kartáčku a pečiva.. Vím, je to normální, asi, snad.. Nejlepší je prý pořídit si nového, čím dříve, tím lépe.. Jenže..Co když naopak nic nezaplní..,co když po čase zjistím, že ho nedokážu mít rád, protože všechny city budou už napořád patřit pvnímu pejskovi, a budu muset volit jestli prostě " přepíšu " staré vzpomínky novými, nebo se nakonec budu trápit já i nový kamarád? Pokud to snad budete číst., pořídila jste si nového? Pokud ano, dokázala jste ho mít ráda stejně jako původního?

Jake - nepořizujte si hned nového pejska. Chce to čas. Přesně jak píšete, při všem si svého pejska připomínáte. Po 15 letech jsem přišla o posledního našeho pejska. Když je pejsek člen domácnosti, tak je to jiné. První člověk brečí, dívá se na hračky, pelíšek, misku na jídlo, vzpomíná. Pejsek nám chybí všude. Po čase jsem rozdala suché jídlo, pamlsky, co jsem měla doma, vyprala a věnovala kožíšek na zimu. Po třech měsících jsem začala přemýšlet, jak sehnat jiného pejska. Půjde to. Dříve jsme měli velké plemena psů. Nikdy nezapomenete, na svého čtyřnohého přítele, ale naučíte se milovat, jiného pejska. Nespěchejte. Viky

dasulinka*
hodnocení

Jste hodný, ale to není racionální řešení v mém případě. Je mi 65 let, bojím se situace, kdy by mne pejsek přežil. Co potom?

Navíc mám pocit, že na svoji Dášenku nemohu nikdy zapomenout a nový pejsek by mi sice přinesl radost, ale zároveň bych asi neustále srovnávala, a to není to nejlepší. Asi to chce čas, ale zatím je to pouze dva dny a cítím se strašně prázdná. Děkuji za odpověď. B.

yurek*
Pak zvažte variantu staršího psíka z útulku. I když 65 není ještě žádný věk kdy byste musela myslet na nejhorší, rozumím Vašim obavám. Srovnávat budete jen chvíli, nový psík, ať už štěně, nebo starší, si Vás velmi rychle získá. Samozřejmě u staršího psíka musíte tak trochu počítat s vyššími náklady na veterinární péči.

přesně tak, 65 let to je dnes v podstatě věk, kdy se odchazí do důchodu, takže jste ještě svým způsobem mladice.

Starší pejsek z útulku je dobrý nápad, ale pozor při výběru, aby nebyl moc zvyklý na jíné zacházení a pak Vás tím"netrápil". už bude mít svoji hlavu a měl by mít podobné návyky jako máte vy :)

mk*
hodnocení

0x
je to strašný já vim.zkus si koupit zvířátko,kteký ti ho nebude připomínat,ale zárovenˇ na něj zapomeneš.

dasulinka*
24.04.08 21:25
hodnocení

0x
*plac**plac*
dasulinka*
Děkuji za rady, ale zatím to asi nepůjde, je to hodně čerstvé.
kadla*
Měla bych pro Vás dospělou moc milou fenečku, které je 5 let. Je vychovaná,malá a skladná :) a kamarádka hledá vhodného páníčka pro ni. Tohle čas moc neřeší,znám to z vlastní zkušenosti..tam pomůže na tu ránu nový chlupáč,nic jiného...Věřte mi...Buď bych se podívala do útulku a nebo se ozvěte..napište a já se s Vámi zkontaktuji.
yurek*
Čerstvé to bude pořád. Vezměte si druhého pejska, pomůžete si.

lilil
hodnocení

0x
Mela jsem to stejne, po 16 letech jsem prisla o pejska, nemela jsem sulu si poridit noveho, az po cca 6 letech jsem si vzala na dochovani starsiho pejska a byl u me 6 let, bohuzel pred mesicem umrel a bylo mu 17,5 let. opravdu jsem ho moc milovala a mizna i vic nez toho prvniho, protoze byl vdecny, ze jsem si ho vzala a nyni pri vzpominkach jen brecim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]