Nejste přihlášen/a.
Dobry den chtel bych se zeptat proc mi zelva nezere kdyz jsem si ji privezl z zerimex pred 2 dny
Jaký druh želvy, stáří, teplota vody? Příčin může být mnoho.
Pokud je to mládě, nežere většinou proto, že je vystresované z nového prostředí, to může být i dospělý kus. Nebo má nevyhovující podmínky, případě může být nemocná, což zvířata ze zveráčů často bývají.
doplněno 19.03.13 20:11:Opět záleží na druhu, mládě obyčejné vodní želvičky (což možná máš) potřebuje vodu teplou 27-28 st, starším kusům stačí 24-25 st s nočním poklesem na 22 st. Ale zatím se přikláním k tomu, že je vystresovaná. Počkej ještě den dva, třídenní půst není u želviček nijak zvláštní.
Jinak je želvička aktivní, nebo zalezlá a apatická?
zelva ma teplotu vody 24 a je mlada protoze ma jeste maly krunyr velky stejne jako golfovy micek
Tak pro pestrou se uvádí teplota vody 22 st pro Kanadu a 26 st pro jižní části USA s tím, že je důležité vědět, ze které z těchto částí želvička pochází. Zbytek už jsem napsala výše.
doplněno 19.03.13 20:32:Prečti si můj poslední příspěvek ohledně původu želvičky a teplotu nezvyšuj, to byl příklad u želvičky vodní, která má zcela jiné nároky. U té tvojí fakt záleží, zda pochází z Kanady, nebo jihu USA.
Já želvičky nemám, ale kamarád má snad celou sbírku a chová všechno možné Pižmovou, americkou, mapovou (světlou formu), samozřejmě klasické nádherné, nějaké dlouhokrčky a jako bonus od loňska z importu nádhernou Želvu hvězdnatou
Dejte jí chvilku až se otrká z převozu a z nového prostředí... ona se pak tak rožežere, že nebudete věřit Já když dovezl dom vodní želvu tak 4 dny nežrala a pak najednou bum a šla mi aji po prstech... dejte jí chvilku a pak bude jíst jak divá... pokud je malá tak jí kupte vitamíny a dopřejte jí pestrou stravu... Já jsem jim do vody dal ještě sépijovou kost.. Já jsem jí krmil kuřecím masem, občas nějaká malá rybka, krevety, a někdy jsem jim dal žloutek...
Ještě bych Vám poradil když už bude jíst tak ji zkuste vytáhnout a dát do nějaké nádobky s vodou a tam ji krmit ono Vám to tak nezašpiní akvárko
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.