Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zelva nechce jist

Od: marmi* odpovědí: 12 změna:

Dobry den chtel bych se zeptat proc mi zelva nezere kdyz jsem si ji privezl z zerimex pred 2 dny

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Jaký druh želvy, stáří, teplota vody? Příčin může být mnoho.

Pokud je to mládě, nežere většinou proto, že je vystresované z nového prostředí, to může být i dospělý kus. Nebo má nevyhovující podmínky, případě může být nemocná, což zvířata ze zveráčů často bývají.

doplněno 19.03.13 20:11:

Opět záleží na druhu, mládě obyčejné vodní želvičky (což možná máš) potřebuje vodu teplou 27-28 st, starším kusům stačí 24-25 st s nočním poklesem na 22 st. Ale zatím se přikláním k tomu, že je vystresovaná. Počkej ještě den dva, třídenní půst není u želviček nijak zvláštní.

Jinak je želvička aktivní, nebo zalezlá a apatická?

marmi*
hodnocení

zelva ma teplotu vody 24 a je mlada protoze ma jeste maly krunyr velky stejne jako golfovy micek

marmi*
hodnocení

zelvicka je aktivni a pres noc nebo k veceru je na topeni a teplotu uz jsem zvysil na 28 st. a muzu se zeptat jak dlouho mate zelvicky a jaky druh

marmi*
hodnocení

a druh zelvy je ozdobna neboli pestra

martinaa*

Tak pro pestrou se uvádí teplota vody 22 st pro Kanadu a 26 st pro jižní části USA s tím, že je důležité vědět, ze které z těchto částí želvička pochází. Zbytek už jsem napsala výše.

doplněno 19.03.13 20:32:

Prečti si můj poslední příspěvek ohledně původu želvičky a teplotu nezvyšuj, to byl příklad u želvičky vodní, která má zcela jiné nároky. U té tvojí fakt záleží, zda pochází z Kanady, nebo jihu USA.

Já želvičky nemám, ale kamarád má snad celou sbírku a chová všechno možné*smich* Pižmovou, americkou, mapovou (světlou formu), samozřejmě klasické nádherné, nějaké dlouhokrčky a jako bonus od loňska z importu nádhernou Želvu hvězdnatou*slunce*

marmi*
hodnocení

tak to tom jo

borax*
hodnocení

0x

Čím krmíte?

marmi*
hodnocení

krmim dafnijema a susenim

borax*

Zkuste syrové hovězí srdce, maso, rybu...nastrouhat. Sice to dělá bordel ve vodě, ale až se rozežere můžete přejít na sušené.

marmi*
hodnocení

dekuji za rady zkusim

fiik*
hodnocení

0x

Dejte jí chvilku až se otrká z převozu a z nového prostředí... ona se pak tak rožežere, že nebudete věřit ;) Já když dovezl dom vodní želvu tak 4 dny nežrala a pak najednou bum a šla mi aji po prstech... dejte jí chvilku a pak bude jíst jak divá... pokud je malá tak jí kupte vitamíny a dopřejte jí pestrou stravu... Já jsem jim do vody dal ještě sépijovou kost.. Já jsem jí krmil kuřecím masem, občas nějaká malá rybka, krevety, a někdy jsem jim dal žloutek...

Ještě bych Vám poradil když už bude jíst tak ji zkuste vytáhnout a dát do nějaké nádobky s vodou a tam ji krmit ono Vám to tak nezašpiní akvárko :)

novachovatelka
hodnocení

0x
Já mám teď stejný problém, většinou je to pro to, že želva není zvyklá na změnu prostředí. Pokud se děje stejný problém déle než pět dní mohlo by to být proto že želvě nevyhovuje prostředí. Když tak zařiďte akvárko či terária jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]