Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
potrebuji poradit, jak odnaucit psa skakat na dvere a steny v nasi nepritomnosti. Ma totalni zachvaty strachu ze samoty. Poridili jsme si ji v sedmi mesicich jejiho veku. V nasi pritomnosti je milionova. Ale zavreme dvere, zacne brecet, vyt a steny a dvere dostavaji zabrat. Nyni ji ucim postupne po par minutach byt samotnou a verim, ze to trpelivosti casem zvladneme. Ale jak mam zabranit tomu, aby skakala po stenach ci dverich, kdyz tam nejsme? Velice casto skace i po mne, kdyz prijdu. S partnerem to vime, tak bud jde do bytu drive on a strhne ji, kdyz se chysta na me skocit nebo ja sama ji povelem ci chycenim za obojek usadim. Kazdopadne to trva dobre dve minuty, nez se uklidni a to nedelam zadne tutu nunu ahoooooooj zvysenym hlasem a pod. Jsem uplne zticha a jen ji dam povel. A stejne bojujem... Nejake rady?
Také zdravím.Jak odnaučit?Přece výchovou,to máte prakticky stejné jako u dítěte,také ho musíte vychovávat,jinak z něho absolutně nic nebude!Sama píšete,že to trpělivostí a časem zvládnete,tak tedy do tohoOna ví,že jí nic neuděláte,tak Vám demoluje byt.Vezměte ji na ta zničená místa,a řádně jí domluvte,pokud to nepůjde po dobrém,tak pár "na holou."Příště si to už rozmyslí,nebojte.A že by se zbláznila?To se také nebojte,zkrátka a dobře,ona se musí naučit být sama,a to je právě o tom čase...Toť má rada.Hodně štěstí Vám přeji,uvidíte,že se zadaří
Diky za podporu. Vychova deti nas teprve ceka a rovnou dvou ;] takze to mame letos pekne ve velkem. Ale zda se, ze nase Nayla chape rychle, co po ni chceme. Jen nesmime polevit a musime ji davat hodne pohybu. Az si zvykne v byte a prestane za mnou chodit vsude jako stin, verim ze se psychicky uklidni a to podpori i nase delsi odchody z bytu. Fuj chape velice dobre. Muj dotaz byla prvni situace vznikla doma, ale je treba vse resit hned. Proto jsem pozadala verejne o nazor ostatnich pejskaru, abych neco nepodcenila. Diky za rady a reakci.
Děláte to správně,že ji to učíte postupně,po chvilkách i to že ji s nadšením nevítáte,když na vás skáče.Chce to dobře zvádnout povel sedni,ten ji hned dát a pak ji pochválit.Vy to děláte dobře,jen to chce trpělivost.Navíc je zrovna v pubertě,takže je vše o dost složitější.
doplněno 20.03.13 00:21:Můžete nacvičovat i venku.Uvázat na vodítko,říct jí nějaký povel,třeba počkej tady a kousek se vzdálit.Zastavit se,pochválit ji na dálku,vrátit se k ní,pochválit,odměnit.Když začne ale vyvádět,tak rázně křiknout,fuj,nebo to nesmíš.Vzdálenost zvětšovat a dobu prodlužovat.Pak jí stejný povej počkej ,dávat i když budete odcházet z bytu.
doplněno 20.03.13 11:11:V době,co bude fenka sama doma jí dejte něco,čím se zabaví.Hračky,které jí dáte jen když zůstane sama,aby se jí neokoukaly a třeba i velkou,tvrdou kost.
Dekuji moc za dalsi rady. To venku vyzkousim a to same s hrackami. To mi nedoslo a v podstate je ma cely den zahrabany v pelisku.
Dnes jsem nafoukla balonky a pridelala je ke dverim k zemi izolepou. Hned co jsem odesla - nastavila jsem video - tak jeden praskla, odskocila, pak se vratila ocuchat odesla a lehla si do pelisku. Poknouravala, ale po dalsich 8min co bylo video, uz ke dverim nesla. Nove skrabance jsem na dverich take nenasla. Byt byl take po 4 hodinach v poradku. Proste musime vydrzet a trpelivost.
Dekuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.