Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz jestli nevadí když morčata dostali granule versele laga cuni complete,pro králíka můžou se po tom utlouct, a ještě když mají granule pro činčily.Žerou to jak nevázaný.Ale jak jim tam dám něco co má zrní toho se ani nevšimnou,a seno to mají každý den. Tak potřebuji poradit abych jim neublížila děkuji koblih
No tak ztloustnout můžou i po morčecích granulích, kraličí jsou OK, akorát narodzíl od morčecích neobsahují tolik vit C, který si morčata sama neumí vyrobit, jinak je složení stejné. Ten vit. C je obsažený v zelenině a ovoci, takže se není čeho bát, že by ho kvůli králičím granulím měli málo. a to činčilí taky nevadí, pokud ho dáš jenom malinko.
doplněno 18.03.13 15:10: A zrní by morčata moc neměli, v přírodě ho taky nežerou.
lucka321 - jak jsem psala morčecí a králičí granule mají stejné složení, až na to, že ty králičí neobsahují tolik vitaminu C, který si morče neumí samo vyrobit, tak jako my lidé například. Ale hlavní složka potravy morčete je seno a zelenina, ovoce, ve kterých je těch vitaminů hodně. Tak proč řešit jestli ho ty granule obsahují málo nebo hodně.
Granule určené pro králíky a Vy to dáváte morčatům. To by se nemělo opakovat stale. Sice jenom, oni vědí proč to rozlišují. Proč je králík a morče, každý potřebuje jiný stravu nebo alespoň trochu jinak upravenou. Stejně jako by pes neměl jíst jídlo kočky. Protože kočka potřebuje jiné jídlo. Jinak upravené, jiné vitamíny a tak. Já si myslím, že by se to nemělo často opakovat. Ne, že by to nějak škodilo, ale aby morčátkovi nechyběla nějaká důležitá složka potravy, kterou králík nepotřebuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.