Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dostali jsme použitou dřevěnou voliéru (resp. velká klec bednového typu) a já řeším, čím ji vydezinfikovat? Něco, co budoucí nájemníky ochrání před nemocemi těch předchozích a zároveň to pro ně nebude toxické.
Některé mršky jsou již proti savu imunní. Vše zaručeně odstraní oheň. Nemyslím podpálit volierů. Jenže já se otevřeného ohně bojím, tak již třetí rok dezinfikuji králíkárnu horkovzdušnou pistolí a to vždy před novými nájemníky. Během roku vystříkám hašeným vápnem. Úspěch se dostavil ( ťuk, ťuk), neznám onemocnění králíků a to neočkuji a necpu do nich granule s léčivy.
proti klasickemu chlorovemu savu neni imunni jen tak neco, vetsi hmyz by mozna nejakou sanci prezit mel...
ale pokud je to drevene, tak by to umyl tim octakem a zadelat pletivo igelitem a vysirit to sirnymi knoty, zapalenymi v plechovem kyblu. Bacha kour neni videt a je silne toxicky, decka a zvirata povinne na prochazku. Do dvou dnu to uvnitr uplne vycichne. Pak to spricnout vapnem do rohu a spoju desek pro jistotu.
Já myslím, že obyčejné savo odvede dostatečnou práci. Postříkal bych povrch neředěným savem a nechal zaschnout a i když chlór vyprchá, následně bych voliéru opláchl vodou. Přidám ještě jedno téma na CZ-/... zabývající se problémem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.