Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Králík má opakovaně průjem

Od: sabka odpovědí: 2 změna:

Ahoj, doma chovám zakrslého králíka, zeleninu se mu snažím dávat úplně minimálně, protože po ním má hroznej průjem. Zase mi ale přijde, že když mu zeleninu dávat nebudu, budou mu cybět vitamíny, tak co mám dělat?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Jak je starý? Jak dlouho je u tebe? Je zvyklý na zeleninu? Nedáváš mu velké porce?Jakou zeleninu? Nestřídáš často druhy zeleniny? Není zelenina nemytá ze supermarketu? Nemáš plesnivé seno?

Průjem u kokcidiozy poznáš - děsnej zápach, v bytě je k nevydržení. Obyčejně se králík i zduje? Nechej králíka 10 dní jen na seně, vodě a kup mu na chuť granule Tam jsou všechny vitamíny. . Ustaneli průjem, tak byl způsoben nevhodnou stravou. Po průjmu řádně vydesinfikovat jeho ubytování včetně misek atd ...

susenka*
hodnocení

0x

kralici.cz/... - dobrá stránka

Může mít také kokcidiozu, takže donýst vetovi pár bobků a koupit lék na kokcidiozu. Po dobu užívání toho léku musí mít králík jenom seno a vodu do které se lék dává.

doplněno 17.03.13 11:33:

Ještě mě napadlo, že na zelenou stravu není zvyklý, pokud se vyloučí kokcidioza, tak ho na tu stravu musíš zvykat pomalu. Kolik mu je měsíců?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]