Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Americky staford

Od: laurencie* odpovědí: 11 změna:

Ahojky lidicky ,*jasne*
Mám takovou otázku , možná me to budete odsuzovat a mozna ne.
Driv jsem mela pejska AST ,ale to jsem nemela dite tak to vse bylo v poradku.
Dnes mam už 5ti letou holčičku ,ktera se ke zviratku podotykam umí chovat ,je mila a opatrna vi co se smi a nesmi.Jenže má silnou hyperaktivitu a tak me jedna sousedka ,kterí se ji narodili stenatko chce mi jedno zdarma dat pro malou. Jenze ja nevim zda je to dobrý napad .Jeji psy jsou pratelsky mile ,i ja jsem mela milou staforku ,ale byla jsem jenom jeji a jineho si k telu nepripustila t
vz jinou osobu nespolouchala. Nevim docela silne o tom uvazuji pac bych rada docela chtela mit opet AST ,ale kvuly male nevim nevim co si o tom vy myslite?Predem dekuji Lara

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kona*
hodnocení

0x

Já si myslim že je to dobrej nápad,pes je přítel člověka a pokud bude s ní od malička nic by jí neměl udělat ani ona jemu :))

susenka*
hodnocení

0x

Myslím, že když ho pořádně vychováte a budete důsledná, tak nevidím důvod proč si šťěňátko nevzít.

doplněno 16.03.13 19:52:

americky-stafordsirsky-te/...

Podívejte se na zkušenosti uživatelů, píšou tam, že má velmi rád děti. ;)

walina*
hodnocení

0x

No když je to štěně,tak nevidím problém v pořízení...od mala si na sebe zvyknou a budou skvělí přátelé...

nicozjb*
hodnocení

0x
máme ast dvě děti psa jsme vzaly nevychovaného dceři bylo 8 fenu jsme vychovali když feně bylo cca 1,5 přišlo druhé dítě fena ho vzala za své jsou to psy do rodin se starší bývá bez problémů sama s malou pod dohledem máme strach že jí umazlí:)) ale chce to poctivý trénink bez bití

jakoola*
hodnocení

0x

Zkušenosti s výchovou AST máte, rodiče psa jsou vyrovnané povahy, Vaší holčičče už se dá vysvětlit co se nesmí a pokud máte dostatek času na kvalitní výchovu psa , tak proč ne. Pes velice rychle rozezná , že Vaše dcera je dítě a bude se k ní tak chovat. Poslouchat vaši dceru zřejmě nebude , ale hlavě že bude poslouchat Vás. Tedy předpokládám , že to nebude pes na hraní pro holčičku , ale VÁŠ pes.

laurencie*
hodnocení

0x

Dekuji vsem za odpoved*smich* , ano to je jiste ze to bude muj pes ,ale zaroven jsem i myslela ze by ji zabavil tyhle psy potrebuji porad venovani jak v aportu v behu apod . Akorat ma matka je trochu proti boji se ,ze to jednou vyroste a ze ji pokouse a ze to je bojove plemeno a ze to maji v krvy ,jeji pritel zas zbroji tez proti me ze toho psa nemuzu pustit z voditka .Bohuzel ja to tak nevidim ze to jsou bojove plemena :(,vse zalezi na to majiteli jak toho psa vycvici ,je pravda ze to chce duslednost a sebejistou autoritu kterou musim ja mit k nemu. Ale je fakt ze co kdyz je necham samotne a ona mu neco udela a pejskovi se to libit nebude.Jenze pak si rikam a to same jsem rekla i sve matce i jejimu priteli ,ze to se muze stat i u jineho plemene ci rasy . Jinak vim ze dovedou byt i pekne mazliva hodna bezproblemova ,ale bohuzel znam i problemove pejsky nejen u AST . Jenom nechapu proc se toho lidi hned lekaji . Trosku me i tim zmatli a v tu ranu jsem nevedela zda je to dobry napad prijmout od sousedky AST*nevi*

atilla*

jenom pro upřesnění - BOJOVÉ PLEMENO NEEXISTUJE!

Je to pouze blábol vypuštěný idioty z televize.Další idioti se ho samozřejmě chytí!

haninka*
hodnocení

0x

Myslím, že když Vy jste v pohodě pes bude taky a je jedno jaký. Holka už není úpné mimino a ví co může a nemůže. Třeba u tříletého bych dost váhala, ale 5 let už je dost. Tak proč ne.

hodnocení

0x

Já bych toto plemeno k pětiletému dítěti nepořizovala.Tito psi mají snížený prách citlivosti.Píšete,že holčička je hyperaktivní a tak při hraní s mladým psem takového plemene,by se mohlo stát,že když by se rozdováděl,tak by ji stisknul nechtěně víc a neštěstí by bylo na světě.A pokaždé, když by jste si třeba potřebovala jenom odskočit na WC, by jste psa zamykala do jiné místnosti,aby se náhodou něco zlého nestalo,když by zůstali chvilku s dcerkou bez dozoru?Psy skvělí k dětem jsou třeba retrívři,nebo třeba i boxeři.Z menších např. kavalíři.Viděla jsem pána s hroznou jizvou na ruce.Udělal mu to jeho pitbul,když mu bylo 7měsíců.Prý mu to nechtěl udělat.Jen se prý moc rozdováděl,když si hráli.Jinak ho ten pes má hrozně rád a ted už je i klidný a poslouchá na slovo.

nicozjb*
moji dceru napadl retvívr a nebejt naší feny asi by to odnesla vyší práh citlivosti je spíše výhoda když učíme malou a občas ji zatáhne víc než je zdrávo tak si to nebere tak osobně:)) je to o lidech z každého psa uděláte agresora a i jezevčík umí dost potrhat vlastní zkušenost dneska je nemůžu vydět:)

anetak
hodnocení

0x

Laurencie nad ničím nepřemýšlej a pejska pořid, říkám to z vlastní zkušenosti. Ve čtyřech letech jsem si vybrala svého prvního Staforda, nejenže to byla láska na první pohled z obou stran, ale jak jsme se vyblbli, běhali jsme spolu, hráli si tahali se o hračky. Nikdy v životě mě nekousla ani neštípla a byla to nejlepší stafordka, kterou jsem kdy měla, vydržela 12 let. Jen jedna rada, vemte si radši fenku jsou mírumilovnější. Ten pes to dítě bude tak milovat, že nedovolí, aby mu kdykoli někdo ublížil.

Takže neváhejte a jděte do toho vřele doporučuju :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma staford

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]