Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
mám doma několik nádob s vyloupanou kukuřicí a také malé množství pšenice. Moje otázka, od jakého věku(měsíce) je možné kukuřici králíkům podávat? Je možné k tomu přimíchat i trochu té pšenice, nebo ji králík vůbec nesmí? Potřebuji ji nějak zkrmit, pak budu krmit pouze ječmen.
děkuji za odpověď
Pšenici po špatných zkušenostech nedávám vůbec. Tu prodejte někomu pro drůbež a za utržené penízky kupte oves. Oves je pro nejmenší králíky nejlepší krmení když nekrmíte granulami.
Kukuřice se přidává ve velkých mrazech, v malém množství lze přidávat králíkům nejdříve po odstavu od 8mi týdnů. Ječmen je na výkrm (pro prase), ale i pro králíky od 2 měsíců věku. Ať dáte jakékoliv obilí, králík je sežere, ale koledujete si o nadmuté králíky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.