Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kukuřice a pšenice pro králíka?

Od: kralikk odpovědí: 3 změna:

dobrý den,

mám doma několik nádob s vyloupanou kukuřicí a také malé množství pšenice. Moje otázka, od jakého věku(měsíce) je možné kukuřici králíkům podávat? Je možné k tomu přimíchat i trochu té pšenice, nebo ji králík vůbec nesmí? Potřebuji ji nějak zkrmit, pak budu krmit pouze ječmen.

děkuji za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Kukuřice je bezlepková takže bez problémů a pšenici postupně po troškách zvyšovat dávky pro jistotu kdyby náhodou měli tendenci se po ni nadmout. Taková je teorie. V praxi krmím pšenicí normálně a nikdy žádný problémy nebyly. Jen kojícím samicím ji nedávám, protože jak mi tvrdil kolega co jede kraliky ve velkém, by mohly přijít o mlíko. Po té kukuřici vám půjdou rychle nahoru protože je tučná. Ale zas to nepřehnat aby nebyli samý špek.

uska*
hodnocení

0x

Pšenici po špatných zkušenostech nedávám vůbec. Tu prodejte někomu pro drůbež a za utržené penízky kupte oves. Oves je pro nejmenší králíky nejlepší krmení když nekrmíte granulami.

Kukuřice se přidává ve velkých mrazech, v malém množství lze přidávat králíkům nejdříve po odstavu od 8mi týdnů. Ječmen je na výkrm (pro prase), ale i pro králíky od 2 měsíců věku. Ať dáte jakékoliv obilí, králík je sežere, ale koledujete si o nadmuté králíky.

limetka*
hodnocení

0x

Ani kukuřici, ani pšenici jim nedávejte - koledujete si o průjem, nadmutí a úhyn králíků - radím z vlastní špatné zkušenosti. Ječmen je v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]