Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Když má mrouskací období, čůrá všude po bytě

Od: adrejka odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

rozhodla jsem se obrátit již na pomoc někoho zkušenějšího, protože si nevíme rady. Naše kočka (2 roky) vždy, když má mrouskací období (minimálně 2x za čtvrt roku, což jest 8x do roka ať je léto nebo zima, toto období trvá dva týdny), tak nám po bytě čůrá všude možně. Občas se vkradla do ložnice, tam postel, v dětském pokoji vekou postel, postýlku, prádlo, oblečení, batohy, sportovní tašky.. zkrátka evidentně cokoliv, co je "naše", lidské. Na gauči v obýváku, kde spí přes noc naštěstí ne. V normálním období chodí na bedýnku se stelivem.

Věnujeme se jí hodně a často, jak dospělí, tak děti.. s jejími hračkami, chmýříčky, hladíme ji, dáváme pravidelně najíst, takže nepředpokládám, že to dělá ze vzteku, jak jsem se někde dočetla. Je to už má 3. kočka a s žádnou jsme předtím tento problém neměli. Bydlíme v bytě, ven přístup kočka nemá.

Ale už jsme zoufalí, protože během pěti minut počůrala manželovi jeden batoh, vytáhl si nový a šel starý hodit do prádla a než se vrátil, vykonala " " potřebu" " i tam.

Už jsme vážně nešťastní. Chtěli jsme ji tedy dát vykastrovat, ale dnes jsme se v knize o kočkách dočetli, že kočky mrouskají i přes kastraci, že tu sterilizaci nevnímají. A jediné, co utlumuje ten pohlavní pud a mrouskání jsou nějaké pilulky, které se nedají používat dlouhodobě, protože mohou mít zdravotní následky.

Poradí nám někdo, jak tomu pomočování zabránit?

Děkuji moc všem.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

borax*
hodnocení

1x

Pochopitelně koča po kastraci mrouskat přestane. Nevím kde jste četli, že to nevnímá, ale je to blábol. Mám dvě kastrované, v okolí dalších 10 a žádná nemrouská.

kocianova
hodnocení

0x

Pokud s kočkou nepočítáte pro chovatelské účely, dejte ji vykastrovat. Mělo by to přejít, taky jsem měla takovou kočku - i když nečurala, ale u každého zvířete je to asi jiné - v každém případě vykastrovat a pak uvidíte, řekla bych, že vykastrováním nic nezkazíte. Naopak.

hodnocení

0x

kocky-online.cz/... ;) Třeba tady najdete odpověď.

hodnocení

0x
Mam dve kocky a ani jedna se po kastraci nemrouska.. Vlastne zadnou kocku v okoli, ktera by byla vykastrovana a presto se mrouskala, neznam.. Po kastraci neprestal obcas curat na veci kocour..vetsinou jsou to "cizi" veci na kterych citi pach z venku nebo nove, jako kdyby si je chtel oznackovat..

figurek*
hodnocení

0x

no tak samozřejmě, kočky mrouskají proto, že s nimi cvičí kočičí hormony. Po vykastrování mrouskat přestanou. Nevím co to může být za kočičího experta, který tvrdí opak.

A za druhé, není kočka jako kočka. Pak záleží taky na její povaze. Některé jsou klidnější, některé divočejší. Jestli vám začne mrouskat povahově divočejší kočka, pak se dějí divočejší věci.

No a za třetí, jestli mrouskavé kočce zahrajete erotické představení, pak se už vůbec nedivte. Kočky mají dobrý sluch a dobrý nos. I přes zavřené dveře poznají co děláte.

Nechte kočku kastrovat. Ten zásah není až tak tvrdý jak se vám možná zdá a kočky se z něj rychle vzpamatují. Pak budete mít doma klidnou, milou a přítulnou kočku.

haninka*

Expert neexpert, jak která kočka. My máme kastrovanou, je jí 8 let, kastrace proběhla už před lety páč bydlíme na okraji Prahy a furt lítá venku. Teď jak se oteplilo tak to s ní cloumá že to není možný, řve jak venku tak od 4 ráno doma, poslední dny ani domů nechce. Včera počůrala kožešinu v obýváku, dnes mě mikinu na křesle. Můj kamarád vet. říkal, že nějaké hormony po kastraci stejně zůstanou a na kočku působí. Toť moje zkušenost.

kejki

Tam je chyba v kastraci, stačí kousek ponechané tkáně, která produkuje hormony a následky jsou tu. Řeší se to reoperací.

Moje kočka vykastrovaná v dospělosti bohužel značkuje nadále, ale to je projev úzkosti o teritorium, furt jí sem nějaký kocour-kočka leze. po kastraci to ovšem zdaleka nesmrdí tolik, jako předtím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]