Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přemluvit rodiče k vlastnímu koni?

Od: kona* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,už od školky moc toužim mít vlastního koně nebo alespoň někam chidt jezdit ... je mi 12 let a nedávno sem skončila s ročnim ježděnim u soukromníka protože mě vykopli ..
mamka mi koně nedovolí ani taťka .. ježdění u toho soukromníka mam hned za barákem a mamka mě tam přímo nutí když ví že už tam nechodim
Jezdila sem tam rok a mam zkušenosti jako člověk co jezdil v oddíle 5 let,pronájem koně cca. 7 km od baráku stojí 1000 kč na měsíc a to si myslim že to je levný a našetřit si na to zvládnu,ale ... je to až od 15 let a mě je 12 :(
Jakou možnost ještě tak můžu mít? :'(

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím, a proč Vás ten soukromník vykopl? Je to škoda, když jste to měla tak blízko... Nedalo by se to ještě změnit? Vrátit se tam?

Jinak rodiče nijak násilím nepřinutíte, aby Vám povolili pronájem koně (předpokládám, že za 1000 Kč měsíčně se jedná pouze o pronájem...:)). "Šplhnout" si můžete jedině výborným prospěchem ve škole a pravidelnou pomocí doma... Pokud budou rodiče s Vámi spokojení, možná Vám toho koníka povolí...;)

uska*
hodnocení

1x

Mě by zajímalo jaký máš pravidelný příjem 1000,- Kč měsíčně, že si pronájem chceš platit sama? 1000,- Kč měsíčně je dle tebe levná záležitost? Stejně to budou peníze rodičů. Nech si zajít chuť, až si budeš vydělávat, pořiď si koně dva.

hodnocení

1x

Máš kapku zvláštní názory - vykopli mě? - proč? Nechovala jsi se tak, jak bys měla? Ono je něco jiného říct: nechtějí už, abych tam chodila a vykopli mě. To si hned člověk představí nějakou levotu. Zamysli se, proč Tě tam nechtějí.

1000 Kč měsíčně si zvládneš našetřit? Z čeho? Roznášíš letáky? Nebo to budeš pumpovat z rodičů a babiček? Slušelo by Ti drobet skromnosti, co se Ti zdá levné, druhému připadá drahé až až.

Ale poradím Ti: Mám 12 letou vnučku a také moc miluje koně. Seznámila se s majiteli stájí a jezdí jim tam pomáhat - každou sobotu, má to vlakem 2 zastávky od domova. O koně se stará, podestýlá, čistí, hřebelcuje a za odměnu tam může taky jezdit.

Nezdá se Ti to rozumnější? Naučila by ses práci, viděla bys, co péče o koně obnáší a pak by se poznalo, zda by Tvá láska ke koním vydržela. Jaga.

Kůň je krásné zvíře, mnoho lidí ho má rádo, ale doma ho nemají. Já zase mám moc ráda parní lokomotivu Mikádo a taky ji nemám doma. Uvidíš, co tomu své zálibě budeš schopná a ochotná dát v dospělosti. Až budeš vydělávat a sama rozhodovat. Pak bude záležet na Tobě.

majiii
hodnocení

0x

newim jak ti mám poradit ale zkus se zeptat na nějaký stránce promiň ale neporadim ti:-P;)

haninka*
hodnocení

0x

Tady mi něco nesedí, Tebe vykopli a mamka tě tam nutí chodit, tzn. o tom že Tě vykopli neví? Mám pravdu? Kde nastala chyba? Proč Tě vykopli? Není chyba v Tobě? Až vyřešíš tohle tak se ptej dál.

doplněno 15.03.13 18:40:

A máš představu kolik stojí vlastní kůň vůbec? A péče o něj? A jídlo? A veterinář? Víš co stojí jenom sedlo? Co když si kůň zlomí nohu, máš na to?

kona*
hodnocení

Mno,kdbych tady měla rozepisovat proč mě vykopli tak bych to tu psala snad tejden ...
Jezdila sem na poničce která byla týroaná a bylo já 22 let .. milovala úplně stejně skákání jako já ... mamka mi zakázala někam jinam chodit a nutila mě že jinak nikam už nikdy nebudu chodit tak že tohle mam přímo za prdelí at tam koukám chodit když mi to platí ... (měsíc-500) musela sem tam za ně kydat velikánskej výběh za 3 koně,musela sem je za ně čistit,nasedlat,nauzdit,dát vodu a dát jim seno zatim oni si byli na cigárku a na kafíčku ve vnitř,já tam mrzla a musela sem v kýblech nosit vodu jak KRYPL
- 1000,- za koně na měsíc je levný protože se mi nehcec platit v JK za koně na 8 hodin 5 000,- :))
Vim co to je za práci mít koně,ale já to musela dělat nuceně a ještě k tomu sama a oni na mě jenom řvali at hejbnu že sem pomalá a tak ... kůň (spíš poník by mě vyšel na 10 000,- kovář jednou za měsíc 100-200,- a seno(balík kolem 300,- bych taky měla protože máme vlastní seno ... vodu taky máme,zahradu velkou tak proč ho tam nemít ...
Sedlo vůbec nepotřebuju,bylo by mi úplně k _______ prootže se cci věnovat přirozený komunikaci kterou miluju! :333
Kdybych neměla čas,je tu vždycky moje nejlepší kámoška se kterou sme si chtěli koupit chlaďáska :)) Ona koně taky má ráda a určitě by mu tam za den nanosila tolik jablek že by to ani nestačil sežrat ... NEMOCE u koně dobře poznám,zvládnu koně chytit,dát mu ohlávku vyčistit nasedlat nauzdit, krok,klus,cval,trysk,skoky do 120 cm na 135 cm poníkovy,diagonály na jízdárně,couvat s koněm ... na koni sem jezdila i bez sedla,tryskala sem bez sedla a i skákala bez sedla ...
Myslim si že kůň by se ke mě hodil,kdybych ho dostala tak bych u něj byla celej den a byla bych schopná prodat SCHLEICh postavičky který mě za rok vyšli na 12 000,- DĚKUJU ZA PŘEČTENÍ MÍŠ POCITŮ,ZNALOSTI A HLAVNĚ VYJÁDŘENÍ K VAŠIM ODPOVĚDÍM :)) Káťa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]