Nejste přihlášen/a.
dobrý den. máme doma 8-9 týdeního psa čivavy a prvni vecer strasne knucel a bylo nas ho lito tak sme ho vzaly do postele.. a on se ted každý večer cpe knám do postele..když ho tam nepustíme tak furt kňučí a je to k nevydržení tak povolíme a zase ho veme do postele ... jak ho to máme odnaučit? předem děkujeme za odpoved
To je pravda - jedině vydržet to kňučení!
- ale takového roztomilého pejska bych ráda měla v posteli - teď tam mám 2 kočky a partnera, kterej kočky miluje a je nám dobře.
doplněno 20.04.13 17:12:Se zvířetem je vždycky dobře - nepodvede Vás, nezradí a naprosto Vám důvěřuje. Smutný je, že je to tak i s jatečními zvířaty!
Celé je to o vůli! Prostě to musíte dva, tří, pět dní vydržet a protě ho nechat kňučet... Samozřejmě, že byla hlavní chyba ho do té postele vůbec brát... Jinak pořídit dobrý pelech dát na místo kde mu to nebude nepříjmené a třeba ho i zavřít, tak aby se nemohl dostat do ložnice. První dny bude určitě smutný a bude kňučet ptž to bude považovat za trest, ale jiný způsob není... Náš pes totální "gaučák" prostě je naučený, že na gauč bez svolení nesmí a do ložnice nesmí přejít práh... na chodbě má svůj pelech a je tak vychovaný od mala... dnes když ho kolikrát chceme mít u sebe tak si radši stoupně ke dveřím a chce jít do toho svého pelechu na chodbu než aby byl s náma na gauči, ptž je třeba unavený a chce mít svůj klid... A to je to roční "štěně"... Takže držím palce, ale každý pes to musí zvládnout, jen musí chtít jeho pán
Dobrý den,
ono hodně záleží na ostatní výchově co pejskovi dáváte nebo se chystáte dát. Má to být gaučák, mazlík, nebude muset umět ani sedni, bude to prostě malý kamarád, kterého nebudete cvičit? v tom případě bych ho v posteli nechala protože pokud mu budete dovolovat jiné věci, jako třeba gauč, křesla, tak bude zakazování postele dle mého bezvýznamné...
Pokud s ím máte ale "větší plány", že ho budete vychovávat jak psa a ne jak hračku, tak bych začala určitě komplexní výchovou a upevňováním vašeho postavení. Čivavy jsou chytré potvůrky a brzo pochopí, pokud nejste důsledná, že můžou přebrat vládu nad bytem a taky to udělají Pokud nechcte aby spal v posteli tak ho tam nepouštějte. Je to ještě malé mimino a pár nocí budete muset vydržet jeho "pláč". Pokud mu potom dáte pořádnou výchovu, do postele by se vám už drát neměl. Ale chce to pevné nervy
můžete mu dát do pelechu velkého plyšáka ať se má k čemu tisknout...
Z mojich zkušeností jak jsem si pořizovala pejska vím, že je to těžké. Přivezli jsme si domů maličkého dvoukilového koblížka a já zastávala názor, že pes do postele nepatří, Ten smrad, chlupy a vůbec... Po týdnu se koblížek přestěhoval ke mě do postele (z mojeho rozhodnutí) a je tam dodnes. Popravdě, když tam to svoje zlobidlo nemám, hůř se mi usíná. Jinak vycvičený je, nyní poslouchá téměř na slovo, je to prostě o tom co mu dovolíte a co ne
Máme půlroční fenku (obyčejný voříšek) a od malička s námi v posteli spí.Chviličku je u hlavy,ale ve finále se přesune do nohou a tam definivně usne.Nedokážeme si s ženou ani představit,že by to bylo jinak.Když se někdo s nás v noci probudí a jde na toaletu,fenka také vstane,jde s ním,zkontroluje o co jde a v klidu se vrátí do postele.Takže já se stavím k názoru,že pes v poteli je příjemný a myslím si,že čím s ním máte bližší kontakt,tím vám bude vděčnější a vněrnější.A tento můj názor se mi už začíná potvrzovat. mirekmirek340
Vzdejte to! Je to marné, je to marné! Nikdy psíka, který už jednou v posteli spal, nedonutíte spát jinde, než v posteli. Určete mu místo, část postele, kde bude spát. To proto, ať vám necestuje po celé posteli a vy ho ve spaní nepřilehnete a nepolámete. Například mu dejte deku vedle polštáře. Dokonce jsou k dostání takové jako chlupaté spacáky pro kočky a maličké pejsky. Zvířátko si zaleze, když je mu zima.
A také vymyslete nějaký schůdek, ať se z postele dostane, když bude mít problém a neznečistí vám postel.
Majitelé velkých psů se sice popadají za břicha a odsuzují a nechápou to. Ke každému psovi patří něco jiného. K někomu bouda, k někomu pelech, k někomu postel.
Nevím proč házíte všechny majitele velkých psů do jednoho pytle. Máme 2 velká plemena, která spí s námi v posteli. V ložnici mají pro sebe jednu celou postel a nebo můžou spát se mnou u mě v pokoji. Spíše v tomto případě si hodně lidí klepe na čelo. A nejsme jediní. Známá má dogu a taky spí s ní v posteli.
Moje kamarádka pro odnaučení pejska spát v ložnici sama spala asi týden ve spacáku v předsíni vedle pelíšku pro psa. Po týdnu se odstěhovala z předsíně zpět do ložnice, ještě měla jeden den zavřené dveře do ložnice a oba jsou dnes spokojeni. Pes v předsíni, kamarádka v posteli. Chce to jen výdrž.
Nijak ... Naučil se to a to je téměr neodnaučitelné , je to jako by vás chtěl někdo odnaučit spát v posteli a místo toho na zemi Já sem psa z postele taky už nedostal naštěstí se mi ale povedlo ho vyhnat aby spal na gauči (Bernský salašník) . když vlezl do postele tak sem ho vždycky zhodil za chvíli se naštval urazil a spával u postele otočenej ke mě zády a později se naučil na gauči s tím že na mě čumí.
Jak u dítěte, když něco chce a Vy prostě nepovolíte. Buď kňučení vydržíte a ukážete, kdo je pán, nebo s Vámi smutná očička a kňučení budou orat a vláčet. Tím nechci moc rýpat do psů, přítel má také dva, ale do postele podle mě pes nepatří, už jen skrze blechy, bakterie na tlapkách apod. Bohužel se stále více lidí stává otrokem svých psů, převážně typů jorků, ratlíků apod., protože jim nedokážou nic odepřít, když jsou tak malincí a roztomilí.
Já mám taky čivavku.Ze začátku spal v pelíšku vedle postele.Jednou,když už uměl vyskočit na postel,tak samozřejmě v noci ke mně vyskočil.Od té doby spí se mnou.Nyní jsou mu dva roky, a automaticky jde spinkat do pelíšku vedle postele.No a v noci si ke mně zase skočí.Tak jsem si zvykla,že když náhodou nepřijde, koukám co se děje. Jeden chovatel mi řekl, že je to člen rodiny a děti taky nepošlu spát do předsíně na zem.
Měli jsme i Boxera,a co myslíte? Spal se mnou.
chápu že je to těžký, ten brek, ale musis vydrzet, nam holky (yorkširky) taky chtěli porad spinkat pod perinou hlavne u rodicu ...skoncilo to na tom že jsem jeli na pohotovost pac jednu tata vyklepl z deky proti zdi a mela tezky otres mozku...vetrinar nam rekl ze jeto nas chyba ze jsem ji museli na postel na 100% zvednout, vinu jsme priznali, rekl nam zek am pes nevyleze sam tam nema byt...od te doby nechavame psum svoji aspon 2 dny nosenou mikinu na zemi...na te spinkaj...a je klid...stačí jim jen cítit páníčka...
Domácí pes v každém případě patří do postele.Je to smečkovy pes a samotnymu je mu smutno.Pokud ho tam nepustíte tak je to týrání
Náš pes usíná pokaždé sám na křesle a ráno ho najdu u sebe v posteli,ani nevím jak si za mnou vleze.
A ten obrázek s jokšírem je pěkný.V posteli je spokojený a ta červená mu sluší.U nás je sranda že Rexík cely den leží na pánečkovej posteli a čeká na pánečka do večera než příjde z práce.Páneček příjde z práce a ReXíka z postele ihned zažene.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.