Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Králík je nachlazený, co mám dělat

Od: kralinek odpovědí: 5 změna:

Mám doma měsíc králíčka 4 měsíce a neustále mi pčiká a před týdnem má hleny u nosu. Nevíte co pomůže? nemám u dělat náký čaj nebo mu něco dát?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michaltopic*
hodnocení

1x

Napsal bych dva nápady, ale adminovi by se moc nelíbili, takže raději poradím, zkus veterináře nebo zverimex, kde prodávají tyto králíčky. V jiném případě asi fakt jenom králíka na smetaně ...

uska*
hodnocení

0x

U králíků je rýma obrovský problém i po dlouhém přeléčování antibiotiky se to někdy nepodaří. Vy jste si nemocného králíka již koupil, žádný čaj nepomůže. Léčba u veterináře mnohokrát převýší kupní cenu králíka a to s nejistým výsledkem.Králík není člkověk, abyste řekl - rýma léčené trvá týden a neléčená 7 dní. Pozor, rýma je přenosná na ostatní zvířata, na člověka nevím. Já se přimlouvám za slušnou rozlučku s králíkem.

susenka*
hodnocení

0x

Běžte k veterináři. Máte králíčka jako kamaráda nebo na chov v králíkárně?

Infekční rýma
Viry napadají dýchací ústrojí. Projevuje se výtokem z nosu a kýcháním či frkáním. Nemoc se snadněji vyvine v prašném prostředí, tam kde je průvan nebo při přehřátí králíků. Vhodná je návštěva veterináře a léčba. Je možno zaměnit s obyčejnou rýmou ale je lépe nemoc nepodceňovat. Prevence: Preventivně je možno dávat vitamíny A, E, C - samozřejmě ve formě vhodné pro králíky, a úprava prostředí.
Infekční rýmu může komplikovat bakteriální infekce pasteurely či streptokoky, pak bývá průběh nemoci horší. V takovém případě se podle některých pramenů infekce likviduje antibiotiky (penicilin, streptomycin, oxymykoin).
Léčba: dle rad veterináře, zpravidla antibiotiky.
citace z kralici.cz/...

kralinek
hodnocení

No mám ho jako mazlíčka hned zítra du k veterinářce nechci aby mi umřel:'((

lucka321*
hodnocení

0x

Tak co jak to dopadlo? Jinak jestli je všechno ok. Ozývám se trochu pozdě, ale přesto třeba i pro příště. Měla by si dát do pet lahví teplou vodu a dát je pod něho. Uchovávat ho v teple. Pod několika dekama, v nejteplejší místnosti. Nejlépe ho ještě zahřívat rukou, protože on si to teplo moc sám nevytvoří, když je podchlazen. :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]