Nejste přihlášen/a.
Já mám asi 3 letou samičku a všimla jsem si že hodně zhubla, když jsem jí daka okurku tak jí nemohla myslela jsem si že je dost zlabá tak jsem jí vzala do náruče a u řitního otvoru má maé bobky koukla jsem se do tlamičky a nemá dolní zoubky co mám dělat nevímani co jí mám jíst protože to nemůže ukousat
Zdravím, kdy jste jí zuby kontrolovala naposled? Pokud nemá zoubky, evidetně jí vypdaly a příčin může být mnoho. Zásobovala jste morče vitaminem C? Z nedostatku vit. C morčatům vypadávají zuby, mají střevní potíže a nezřídla umírají. Pokud již morče hubne a nemůže jíst, je to zlé (to jste si nevšimla dříve?).
Ihned na veterinu, hned zítra, ale obávám se, že pozdě bych honit.
1) Teď můžete nastrouhat salátovou okurku, mrkev a jablko, do toho zamíchejte glukopur, to dodá energii a mělo by zabránit křečím. (Veterinář by pravděpodobně dal glukozu do žíly)
2) Navštivte veterináře, je nutné vyloučit nemoci (kokcidiozu apod), případně se opravdu může jednat o nedostatek vitaminu C. Morče si tento vitamin NEUMÍ vytvořit samo, má se dodávat formou kapek do vody. (zakoupíte ve zverimexu/u veterináře)
3) Vás pravděpodobně čeká mixování stravy na kaši + zastřihávání zbylých zubů, ideální by bylo, kdyby rostly dole i nahoře a vzájemně se o sebe obrušovaly... Ale jestli vypadly, už to nepůjde.
Morčátku jsem nastrouhala jablíčko a udělala jsem jí kašičku pro miminka tak uvidíme, ale nevím co jí dát aby přibrala
a snaží se furt kadit až jí teče krev nevíte co s tím?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.