Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hubené morče - nemá zuby

Od: ivoun odpovědí: 12 změna:

Já mám asi 3 letou samičku a všimla jsem si že hodně zhubla, když jsem jí daka okurku tak jí nemohla myslela jsem si že je dost zlabá tak jsem jí vzala do náruče a u řitního otvoru má maé bobky koukla jsem se do tlamičky a nemá dolní zoubky co mám dělat nevímani co jí mám jíst protože to nemůže ukousat

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud máš svoje morče ráda, půjdeš s ním určitě hned zítra k veterináři ;)

ivoun
hodnocení

Já jí mám moc ráda, ale zítra se musí do Prahy tak by jsme jeli v úterý tak nevím co jí mám dávat zatím k jídlu

susenka*

Ty když nebudeš mít zuby a bude ti téct z konečníku krev, tak taky pudeš k doktorovi až v úterý?

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, kdy jste jí zuby kontrolovala naposled? Pokud nemá zoubky, evidetně jí vypdaly a příčin může být mnoho. Zásobovala jste morče vitaminem C? Z nedostatku vit. C morčatům vypadávají zuby, mají střevní potíže a nezřídla umírají. Pokud již morče hubne a nemůže jíst, je to zlé (to jste si nevšimla dříve?).

Ihned na veterinu, hned zítra, ale obávám se, že pozdě bych honit.

ivoun
hodnocení

Já si toho nevšimlam protože je s jinými morčátky a vždy bylo všechno sněddené

ralzinka*

1) Teď můžete nastrouhat salátovou okurku, mrkev a jablko, do toho zamíchejte glukopur, to dodá energii a mělo by zabránit křečím. (Veterinář by pravděpodobně dal glukozu do žíly)

2) Navštivte veterináře, je nutné vyloučit nemoci (kokcidiozu apod), případně se opravdu může jednat o nedostatek vitaminu C. Morče si tento vitamin NEUMÍ vytvořit samo, má se dodávat formou kapek do vody. (zakoupíte ve zverimexu/u veterináře)

3) Vás pravděpodobně čeká mixování stravy na kaši + zastřihávání zbylých zubů, ideální by bylo, kdyby rostly dole i nahoře a vzájemně se o sebe obrušovaly... Ale jestli vypadly, už to nepůjde.

guinea
hodnocení

0x
Jak se vede dneska morcatku? Netrpelive cekame na nejake novinky! :) Preji ti, at se morcatko uzdravi a zase vesele bašti a at mu chutna
ivoun
hodnocení

Morčátku jsem nastrouhala jablíčko a udělala jsem jí kašičku pro miminka tak uvidíme, ale nevím co jí dát aby přibrala :(

a snaží se furt kadit až jí teče krev nevíte co s tím?

martinaa*

Panebože, už jsi byla u toho veterináře? Já nevím, morče ti chvípá, kadí krev, nemá zuby, drasticky zhublo... a ty sedíš na netu*zed*

doplněno 11.03.13 18:48:

"chcípá"

ivoun
hodnocení

zejtra tam jedeme dřív to nešlo

susenka*

Já vím co s tím! Jít ALE IHNED K VETERINÁŘI! Pardon za to řvaní. *zed**cert*

ivoun
hodnocení

Tak dneska ránoo jsem byla u veterináře horní zoubky jí ustřihl aby mohla lépe jíst a dal mi vitamínky C když jsem jí šla tedka krmit senem tak po dlouhý době kvičela :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]