Dobrý den, mám v akváriu black molly a teď jsem si všimla, že jedno oko má normální a jedno strašně moc velké. Nevíte co to je a co s tím mám dělat? Mám o ní strach Díky Kačatko
Ahoj, to se bohužel stává, laicky se tomu říká vodnatelnost oka, obzvlášť black molly jsou na toto velice náchylné. Teď se s tím nedá dělat nic, ale mohu-li ti poradit přidej do vody kuchyňskou sůl, vrchovatou polévkovou lžíci soli na 20 litrů vody, jako prevenci
kacatko*
A je to pro ostatní rybičky nakažlivé? Ta nemocná už má velké obě oči, z jednoho se odtrhují cáry pokožky a oslepla, chudák... Radši jsem ji izovlovala od ostatních,a le nevím, jeslti nemám čekat i u ostatních (black molly, gupky apod)
tak to bohužel nemohu posoudit, já měl vždy velkochov a mezi několika sty rybek vždy měla nějaká ta rybka nějaký problém, většinou zahynula sama a nic se na ostatní nepřenášelo. obvykle se mi nějaké problémy vždy vyskytly, když se mi zanesl filtr a zhoršila se kvalita vody, stouply hodnoty dusitanů a dusičnanů, ale tím se ty v malochovu nezabývej, jen pravidělně per filtr, obměňuj čás vody v akváriu, a nezapoměň dodávat sůl do vody.
kačatko*
ok díky... všechno dělám, jen o soli do sladkovodního akvária slyším poprvé. Ale zkusím to
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.