Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kralicek

Od: vladka* odpovědí: 4 změna:
chtela jsem se zeptat od kolika mesicu je samecek schopen kryt samicku? A jak to nejlepe usporadat, moje samicka je trosku agresivni k ostatnim, nebude problem s pripustenim.*nevi**nevi* Mam ji v kralikarne s morcaty. S temi ale problemy nema?*nevi*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Zakrslý králík je schopen pokrýt samici už prakticky od šesti měsíců věku, ale je to zbytečně brzy, škodí to jeho dalšímu vývoji. 10 resp. 12 měsíců věku je minimum resp. optimum. ŘÍKÁM TO TADY POŘÁD. KAŽDÝ DOSPĚLÝ KRÁLÍK MUSÍ*stop* MÍT VLASTNÍ KOTEC!

S morčaty není problém, ale pokud chceš mít odchov, králička musí být při tom sama - mrkni se na moji diskusi s"drštičkou"probírali jsme to tam.

Pokud jde o agresivitu vůči samečkovi, měl by si s tím poradit (měl by být starší, ale není to nezbytné) - problém Ti nejspíš nastane, pokud je sameček menší, než samička.

Hezký den.

vladka*
dekuji . samozrejme ze kralicci maji kazdy vlastni kotec, pouze jsem myslela dokud jsou maly, tak by mohly byt spolu aby jim nebylo tak smutno...tezce jsem se zmylila samicka je o par mesicu starsi a neda k sobe ani cichnout
al bunda*

Do odstavu (8-10 týdnů) je nechej s králičkou, po odstavu asi do 5-ti měsíců věku je můžeš nechat pohromadě, pak je nezbytné rozdělit je podle pohlaví.

Pokud jde o připuštění, existuje pár fíglů, jak změnit situaci, ve které jsi. Do krmení na pár dní přidej králičce celer a potom ji na jeden den dej do kotce, ze kterého jsi na tu dobu vystěhovala*stop* jeho právoplatného majitele. Pak je dej dohromady znovu, ale mělo by to být na"neutrální půdě"- v jiném vyčištěném kotci - aby nebyla samička dominantní z titulu domovského práva a nerušily je cizí pachy. Jo, abych nezapomněl. Pokud dáváš králíky dohromady za účelem rozmnožování a nepoužíváš k tomu jiný prázdný kotec, pak vždycky musíš dát samici k samci - nikdy naopak.

Hodně zdaru.

tofa
Jak řikal albunda že mužeš přidat do krmení celer tak mam ještě jednu radu - přidej do krmení hodně ovesných vloček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]