Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka čůrá do postele - proč?

Od: leonidas* odpovědí: 11 změna:

Máme 3,5 letou kočku, je vykastrovana, žije jen v bytě (bydlím v paneláku ve vyšším poschodí) ven s ní chodím na vodítku,ale jen opravdu občas.Do teď byla v pohodě. Zhruba dva měsíce, ale ne pravidelně, čůrá synovi do postele.Mně ani dceři ne, jen synovi. Někdy to udělá 2x v jeden den, jindy jednou za týden. Jsem bezradná..nechci ji trestat bitím, ale nechat to takhle také nemůžu *nevi*. V knihách, co mám, jsem na takový problém nenarazila.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buky*
hodnocení

6x

Kočička to dělá jako mstu.Pečlivě sledujte vzájemné reakce kočky a syna. kočka reaguje na něco, co jí vadí, např.hlučný projev, stálé zákazy doprovázené zvýšeným hlasem, odepření vstupu do určité místnosti atd. Kočka má prostě s vaším synem nějaký konflikt.Sledujte pečlivě (hlavně utajeně) jejich vzájemný vztah a chování, jistě začas odhalíte příčinu. Nejvíce se toto chování projevuje u britek,není však vyjímkou i u ostatních plemen. Kočičku nebijte, nic tím nedocílíte, naopak britky jsou "splachovací". Pokud se vyčůrá do postele, tak ji vemte a namočte ji do toho čumák, kočka pochopí souvislost. Trpělivost, trochu času a hlavně hledejte problém u syna, kočka reaguje pudově na proni jeho nevhodné chování, nebo vlastnost. Hodně štěstí a úspěchu v řešení problému přeje Buky.

Buky, se vším naprosto souhlasím, jen mi ještě nikdo na světě nevysvětlil, jakou logikou si dá zvíře, ať už je to kočka nebo pes, dohromady mokrý čumák od moči, že se to nemá nebo nesmí dělat. *jasne* Příjde mi, že když vás popadnu a udělám vám nějakou velikou nepříjemnost a budu na vás mluvit čínsky, že si také nevyvodíte, co vlastně po vás chci. *cert*Jinak vřele s vámi souhlasím. Kočce se něco na synovi tazatelky nelíbí a upozorňuje na to. Vlastně jemu také namáčí čumák do čuránek a on to nechápe. *zed*

doplněno 03.03.13 17:04:

Nemluvím o bití, ale logika zvířete až tak daleko nesahá. Vzpomeňte si na lidi, na děti, kolik dá práce vysvětlit něco, co se nemá. ;)

buky*

Myšleno samo hned po vyčůrání, ne za 2 hodiny. Kočka to chápe, nešiřte mýtus o tom, že zvíře je hloupé, souvislosti chápe, jde o to, že je jí to nepříjemné, je to jakási forma trestu, rozhodně účinější a hlavně neškodné proti bití.

Když na roďilého čecha budete mluvit čínsky tak samozřejmě Vám nebude rozumět. Ale když čiňan na Vás škaredě zařve, nebo mile se podívé a pohladí když něco vykonáte rychle pochopíte co po Vás chce.To zvíře se mnou vyrůstá a tak dobře zná mou intonaci hlasu.

Jirko, troufnete si vždycky zvíře nachytat při činu? 24 hodin x dlouhou dobu? Nebylo by lepší najít a odstranit důvod špatně pochopeného sdělení. A počuraná postel mladého muže, sdělením rozhodně je! *jasne*

Odpovídal jsem pouze na Váš dotaz. S ostatními odpověďma naprosto souhlasím. Nevím proč bych měl zvíře trestat až druhý den i když si myslím že dobře ví čí to je . Čich ,paměť a zrak mají daleko více vyvynutější než člověk. Dobře poznáte se zavázanýma očima podle čichu salám od sirečku nebo svůj parfém.Zvíře si pohlídám a chytnu při činu.

andrea1*
hodnocení

3x

Strčení čumáku kočky do jejich vlastních výkalů nebo moče a potom odnesení do bedýnky s kočkolitem je účinný způsob, jak ji odnaučit toto její velmi nepříjemné chování. Kočky jsou čistotné od přírody a svoje vlastní výkal, moč, nesnáší, Zpravidla to stačí udělat jenom jednou, či 2x a kočka pochopí, že takto ne. Jinak si neumím představit mít denně pročůranou postel. Je fakt, že tím kočka něco vyjadřuje. Pejsek mojí známe nechtěl zůstávat sám v autě a čekat tam na ní. Tak vždy, když tam zůstal a nemohla si ho vzít sebou, tak když přišla, bylo v autě naděláno. Říká, že neví, kde se to v něm bere a jak to dělá. Ale naschvál to od pejska je. Zkuste a uvidíte. Potom, jestli je to možné, ji do místnosti, kde spí syn, nepouštět.

joudic*
hodnocení

1x

taky to muze byt uplne prozaicke a kocka muze citit ruzne veci spojene s dospivanim a ma tendenci k tomu taky neco rict pachovou stopou *smich*;)

jozef111*

Vždyť i kočka je taky jenom "člověk"!

leonidas*
hodnocení

Všem moc děkuji za pomoc :)! Napadá mě souvislost syn x kočka..syn chodí na gymnazium, takže netráví doma tolik času a k vůli učení mu také doma moc volného času nezbývá. Dřív se jí asi věnoval víc..hráli si spolu častěji. Nyní je ve třetím ročníku a učení je víc a víc...Naše kočička je sibiřská a to jsou povahy veselé a hravé, společenské, zvídavé a chytré :) Ta naše si zvykla, že ji alespoň část dne zabaví někdo z nás a syn se jí opravdu nyní věnuje méně. Uvažuji, že pořídím ještě jednu kočičku, aby nebyla osamělá, ale to bude až krajní řešení...Budeme pozorovat a snad na něco přijdeme. Ještě jednou moc děkuji všem :)

Mohlo by to být tím, že se jí tolik nevěnuje... kamarádka dcery začala studovat v jiném městě a jezdit domů jen na víkendy - jejich kočka s ní několik měsíců "nemluvila" a byla uražená... pak si zvykla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]