Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak operovat nádor ml.žlázy u fenky

Od: petrise odpovědí: 2 změna:

Dobrý den ,máme 8letou fenku jorkšírka, nahmatali jsme ji tři málé nádorky na mléčné žláze, rychle rostou...operaci máme domluvenou,jen jsem se chtěla zeptat,kdysi mi bylo řečeno, že samotná operace jen mléčné žlázy nestačí...prý se tím bujení nezastaví...je prý třeba odstranit i dělohu s vaječníky... .Děkuji za odpověď...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tož to je otázka! Je pravdou, že ženské hormony podporují tvorbu bulek v mléčných žlázách. Tedy je dobrá kastrace. Ale jestli odebrání dělohy nebo i vaječníků, to nedokážu říct. ;) Ty bouličky nemusí být zhoubné. Mohou bý z nějaké jiné hmoty a ve zhoubnou nemoc se mohou, ale také nemusí zvrhnout. To nikdo neví, dokud bouličku dr. nerozřízne a nešoupne do mikroskopu. Ale vlastně i tak se časem může zvrhnout v nedobrotu. ;) Asi fakt by to chtělo nechat psinulku vykastrovat. Asi vám to všechno při jedné narkoze neudělají, ale řekněte si o vyčištění zubů, to při jednom jde. A také si vezměte od veta límec. Neuhlídáte, rozlíže si to a vytahá stehy. To nemluvím o infekci. A po čase kastraci. *hej*Píšu to z vlastní zkušenosti, dalo by se to všecko dohledat v archivu, není to zas až tak dlouho.

doplněno 01.03.13 16:19:

artemisterra.com/... *hej* Protože jsem už zažila 2 kastrované fenky a jedna štěňata, chtěla jsem se podívat na obrázky, jak a kde má fenka uložené vaječníky a dělohu. Ta se dá najít ve Wikipwdii-ostatní savci, ale o vaječnících nikde ani zmínka cs.wikipedia.org/... *jasne* Škoda, ráda bych to věděla.

hodnocení

2x

Máme kastrovanou pinčici a té na veterině dělali jak kastraci,tak ablaci.Vzali však jen větší nádor,nějaké úplně mini tam nechali.Dnes je jí již 15let a jeden s těch malých narostl,ale fenka je stále vitální,dobře baští a kromě té bouličky je absolutně v pořádku.Asi záleží na veterináři jakou má praxi a jak umí operovat a hlavně i na zdraví fenky.Jestli jsou ale nádorky zhoubné či ne,to musí posoudit vet.případně jde udělat nějaké hlubší vyšetření s odběrem vzorku,který se posílá do laboratoří někam tuším do Plzně.Určitě by se dalo ještě s někým poradit...držím palce. *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]