Nejste přihlášen/a.
Zdravim,chtěl bych se zeptat,proč mi pes při cvičení kňučí?Je to takový kňučení,kňourání(či jak to nazvat),jako by se mu nechtělo plnit pokyny.Teda neni to neustále,jen občas,ale je.Je to tim,že je ještě relativně mladej?Jedná se o labradora(26 měsíců).Co myslíte,přejde ho to?Nebo něco dělám špatně?Díky za rady.
Labradoři i rerievří bývají velmi citliví pejsci, ten Váš možná kňučí "jen" proto, že ho výcvik nebaví, nebo naopak může "kňourat "štěstím", když ho výcvik baví. Přes dva roky už to není štěně, nepíšete, jestli začal kňučet dnes, kdy jste ho začala cvičit, jak ve výcviku funguje, jakou má strukturu jeho smečky. Na podobné dotazy většinou doporučuji cvičák (nemyslím zrovna pravidelné docházení), jsou tam odborníci, kteří poradí a pomohou...
Dnes nezačal,kňourání už nějakej čas trvá.Cvičí dobře,povely zvládá téměř výborně.Na cvičák jsem s nim chodil téměř rok od štěněte.Připádá mi to,jako že ho nutim dělat to,co zrovna nechce.
Je to možné, naši pejsci umějí být někdy opravdu slušné "héérečky", nesmite se ale nechat odradit od důslednosti při výcviku, při trvání na splnění povelu. Jen můj názor, jistě se ozve ještě nějaký opravdový odborník na kynologii...
Každý pes je jiný. Některý mlčí a dělá, jiný má potřebu se k povelům "vyjadřovat". Máme doma taky takového kecala, 2 letého NO. Když spolu blbnem, házím mu jen tak míček, on už je celý natěšený a najednou zavelím "k noze", povel sice hned splní, ale na jeho projev nesouhlasu se lidi otáčejí, co se mu chudáčkovi děje. Na cvičáku říkají, že máme ukecaného psa.
Tak to asi bude i můj případ,asi to maj "klucí" stejný Když s nim blbnu,je v pohodě,ale přijde povel a to má najednou řečí.
Když je syn se psem u nás na návštěvě a chce po svém psovi, aby šel na místo, pes hlasitě protestuje, ryčí, vyje a vždycky má poslední slovo. Taky se snaží schovat třeba za nás, což je při jeho velikosti a váze 40 kg dojemné. Zkouší ho například "ukecat" i tím, že se po něm začne válet, olizovat ho a všelijak se mu vtírat. Je to pro vnějšího pozorovatele hrozně legrační.
Jsou dvě možnosti , buď se těší a chce po Vás , abyste už už už cvičili . Nebo ho to nebaví a ukecává Vás. To poznáte pokud je k cviku laxní , třeba nevystřelí pro aport s takovou radostí jako na začátku cvičení.Ale je to velice dobrá otázka , protože v případě , že by to bylo proto , že ho to nebaví , tak zrovna u LB je důležité aby cvičili s radostí. Těžce nesou dril a raději pracuijí jako partneři. A další varinta je , že máte ukecaného psa , Jeden z mých se takhle vykecává do prázné misky.
doplněno 28.02.13 22:50:co mu zkusit přidat uplně nový cvik,možná ho nebaví jen opakovat to co už umí . Myslím tím , trochu ho nabudit nějakou novinkou .
Tak to naše cvičení bych drilem určitě nenazval,rozhodně ho nějak zvlášť při cvičení nepřetěžuju Ale rozhodně trvám na důslednym provedení cviku a u toho si právě většinou stěžuje.Nejradši,dyž si dělá co on rád,to je pak spokojenosti...
Asi by chtělo přiblížit, v jaké fázi cvičení začne psík kňučet.
Pokud je to hned od začátku, může být natěšen, anebo naopak se mu do toho nechce a raději by běhal volně a očuchával kde co, hrál si apod.
Pokud to nastane v průběhu cvičení, je jasné, že jej to již přetalo bavit.
Musíš mu z toho výcviku udělat věc, na kterou se bude těšit a dá jí přednost před očucháváním atd. Laskominky, hodně moc chválení, když se mu něco povede atd.
Tvůj psík není trouba a měl by výcvik zvládnout
Už s nim cvičim téměř dva roky,cvičení mu jde dá se říct dobře.Povely zvládá až na to přivolání,to je trochu problém,ale jinak mi příde,že cvičí rád,jen poslední dobou při tom začíná občas "odmlouvat"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.