Nejste přihlášen/a.
Očkujete svého psa jen protí vzteklině,nebo i na psínku a ostatní choroby.My máme 14letou Labradorku a pravidelně celou dobu co ji máme jsme ji očkovali na vzteklinu a pak ještě psinku a všechny ostatní vakcinace co nám doporučil veterinář.Jak očkujete své pejsky vy,doslechla jsem se že ze zákona je povinná pouze vzteklina a ty ostatní vakcinace jsou nepovinné a celkem zbytečné.Tak mám dotaz je ta vakcinace opravdu jen tahaní peněz z majitelu pejsků? A chodite někdo se svým pejskem jen na vakcinaci vztekliny a váš hafan je v pořádku?
Přidám se k předchozímu příspěvku - v prvním roce kromě vztekliny i psinka, parmoviroza, leptospiroza a pod. - prostě to co veterinář doporučí. Pak už jen povinnou vzteklinu u všech psů, které jsem kdy měl. Pravidelně odčervovat ( kde je zlatej Helmirazin za pár kaček), něco proti klíšťatům a blechám a dost.
doplněno 26.02.13 15:18:Doplním - k prvnímu příspěvku, než jsem dopsal, už není předchozí.
My chodíme na nějaké očkování, ve kterém je sloučeno několik nemocí. Každý rok vet dává něco jiného, protože to loňské ještě má platnost. Jedinkrát jsem se dala sousedkou zlákat na hromadné očkování vztekliny a ostatní mě v součtu vyšlo mnohem dráž. Vytáhla jsem očkovák a Dorinka je naočkovaná proti: vzteklině, psince, leptospiroze, parvoviroze, inf.kašli, inf.zánětu jater. Vždycky mě to výjde něco málo přes 300 kč.
Očkování mi nevadí, ale čipování těžce nesu. Podepsala jsem protest, ale odkaz nemohu dát, protože obsahuje zakázané slovo p.e.t..i.c.e
Vždy jsem nechával očkovat kombinací, kterou mi doporučil veterinář. Za těch pár korun navíc jsem měl čisté svědomí. Kdybych ušetřil na očkování a pes se náhodou nakazil proto, že zrovna nebyl očkován, asi bych si to dodnes vyčítal...
Nestačí. Jednou se mi naskytl pohled na maltézáčka trpícího křečemi, měl pravděpodobně psinku, již si nepamatuji, a paní, která velmi litovala, že ho nenechala očkovat. Pejsek samozřejmě nepřežil. Neriskovala bych.
My psíka očkujeme každý rok nějakou směskou na základní psí choroby, přesto jsme si už u naočkovaného odrostlejšího štěněte prošli psincovým kašlem, protože dostal údajně typ, na který se toto očkování nevztahuje... Na vzteklinu očkujeme jednou za tři roky, ale teď mi to vrtá hlavou jestli je to tak správně, jestli se nemá očkovat každý rok. Omlouvám se za vstoupení do otázky otázkou ale neví někdo, zda se musí očkovat proti vzteklině každý rok? Veterinářka, u které jsme bobana očkovali říkala, že toto očkování vydrží tři roky, ale už jsem se u ní párkrát spálila, tak se radší zeptám i zde
Vakcína psa ochrání po dobu dvou až tří let, nicméně ze zákona je povinné každý rok přeočkovat!
Já mám pocit, že jsem četla, že od nějakého roku 2008 už není povinnost očkovat každý rok ale nechci se s vámi hádat
Tak to nevím, přiznávám, že už pár let pejska nemám, takže jsem tuto změnu nějak nezaznamenal. Ale určitě se ozve někdo, kdo pravidelně očkuje a upřesní to.
Pokud se nařízení opravdu změnilo, omlouvám se za dezinformaci!
Ano, máte pravdu, termín povinného přeočkování je dán dobou trvání imunity podle předchozé použité vakcíny.
Nechávám psy očkovat pravidelně kombinací vzteklina , leptospiroza , psinka a tetanus. Navíc proti borelioze . A letos u nás řádil psí kašel , tak i na to jsem je nechala očkovat.Očkování snášejí velice dobře.Jsem zastáncem prevence před zdlouhavým , nákladným a bolestivým léčením . Ale máte pravdu , ze zákona je povinná jen vzteklina.Ale nikdy nevíte co váš hafan skousne, olízne , nebo jaká potvora (klíště) ho kousně. A ani ostatní psi , se kterými si hraje nemusí být v pořádku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.