Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naucit kocku na voditko?

Od: nikolka098* odpovědí: 10 změna:

Dobry den, mate nejake zkusenosti s kockou kera chodi na voditku?.Mame doma kocku , nemame ji od kotatka , uz ji mame asi tak rok a ja bych ji chtela naucit na voditko jelkoz se stehujeme do domku , tak se bojim ze mi nekm utece a uz se nevrati..Kocka je odmalicka je samotarka , kdyz byla mala nedala se ani pochovat ,p rotoze hned zacala vrcet :D a je tae ponekud divoka.. Naucila jse nam skakat na krin ,(je vysoka) kam skace porad..Nemate nejakou radu jak ji na voditko naucit? Zkousela jsem ruzne rady na internetu, ale zadna nepomohla.Dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

suchy*
hodnocení

2x

Je to takřka neřešitelné,myslím,že z ní jedině vyrobíte blázna.Tím nekritizuju,ale mluvím ze zkušenosti.Taky máme doma kočičí lady-vesnický mix,a když měla rozbitou nohu po zkušenosti s autem tak jsme ji taky zkoušeli na vodítko,aby se trochu dostala ven,ale prostě to nešlo.

figurek*
hodnocení

2x

To je ale strašnej dotaz. Si myslím, že jestli cítíte potřebu někoho ovládat a vodit na vodítku, pak si pořiďte raději psa. Každý kočičí chovatel vám řekne, že na kočkách je sympatická právě ta jejich svobodomyslnost, kdy si chodí kam chtějí a dělají si co chtějí. Ona ta kočičí svobodomyslnost je ještě k tomu nakažlivá. My máme tři kočky a všichni si chodí kam chtějí a dělají si co chtějí. Prostě jsme to pochytili od našich koček.

Se obávám, že vodítkem se vám povede vaši kočku tak pouze a jedině zneurotizovat a ona se vám začne mstít, jak už to nervní kočky dovedou. Občurá vám televizi a podobně. Takže vám radím k opatrnosti a na vodítko pro kočku rovnou zapomenout.

hodnocení

1x

Mezi kočkou a psem je několik zásadních rozdílů - nejen že kočka neštěká, ale taky je naprosto jiná povahově a pro většinu koček je vodítko naprosto nepřijatelné. Snad jen kočky silně flegmatické povahy by mohly vodítko snést, ale jestliže píšete, že i bez vodítka na Vás vrčí, tak si myslím, že si na vodíko nezvykne nikdy

majsterjoe*
hodnocení

1x

kocka neni blby pes. Ta nebude delat co chces, ale bude delat co chce ona. A na domku to bude mit rozhodne lepsi. ¨Pokud bude u vas spokojena nezatoulase, vzdycky se vrati. A pokud ji vykatrujete, tak nebude ani chodit moc pryc.

ronyx*
hodnocení

1x

Kočky se většinou drží u domu, courají hlavně kocouři (mám kočku i kocoura, oba tedy kastrované, takže vím, o čem mluvím).

Jinak různých negativních zkušenostech s pokusy s kočkami a kocoury v "kšírách" (kočka nemůže mít obojek jako pes, ale musí mít "kšíry" (čili postroj podobný tomu na malé děti, která se zapíná až na břichu) používáme v rodině "kšíry" max na zklidnění zvířete při přepravě, protože kočka v kšírách se cítí víc nesvá (omezuje ji to) a je klidnější. Na vodítko jsou i správné (ale nedokonale upevněné) kšíry zvlášť pro neklidné kočky dost riziko, protože kočka si z ních dokáže bez problémů "vycouvat" (dá hlavu dolů, cukne sebou dozadu a je z toho venku - a to takovým fofrem, že se nestačíte ani ohnout *smich*).

Když sem si přinesl svou nynější kočičí společnici , měl jsem dost strach, že se mi ztratí (dospělá kočka už po koťatech, toulající se - tedy spíš původně vyhozená z paneláku - v zahrádkářské kolonii, převezená o 50km jinam). Navíc jsem byl člověk, kterého nikdy předtím neviděla a člověk, co ji v té kolonii krmil, tady nebyl. Postupoval jsem následovně. Týden byla jen doma ( po domě), aby si na mne zvykla a poznala to doma. Po týdnu jsem ji nechal jít ven na zahradu (nevynesl jsem ji, ale nechal ji jít samotnou. A šel s ní, v kapse kousek masa a v ruce misku (kdyby se začala vzdalovat, tak abych ji měl na co nalákat). Držela se u mne. Chodili jsme venku asi 10min a sama se otočila a zas šla domů. Takhle sem to zkoušel zas asi týden a postupně jsme prochodili zahradu a přilehlé okolí domu. Kočka si to zmapovala podle svého a pak už sem ji pouštěl samotnou a hlídal jsem ji jen z povzdálí. Zvykla si. Ae stejně se mne drží a chodí se mnou pomalu jako pes. A kocour (ten se zas přistěhoval od sousedů) to samý. Jak vylezu ven, chodí oba se mnou, když cokoli venku dělám, sedí oba kousek ode mne a dělají mi dozor (kocour i např při opravě střechy - vyleze si až na hřeben domu a hlídá - mám ho tak i vyfoceného - kouzelné fotky*smich*)

Rony, máte úplnou a naprostou pravdu. Je potřeba kočičku přivyknou na nové prostředí. A navíc, tím výletem po nejbližším okolí kočka k člověku přimkne. Vidí v něm oporu, jistotu Úžasné! :) V svém okolí vidívám veliké množství koček za okny. Naštěstí zmizely kočky toulavé, pod parkujícími auty, ve sklepích. Z toho obrovského množství koček občas potkávám paní s kočkou na vodítku. Kočka se tváří, že je ráda venku a zajímá ji všechno. A pak potkávám pána s kočkou, někdy na vodítku, někdy bez. Pán stojí pod stromem, pokuřuje, občas koukne nahoru. Pak zavolá a seshora slézá zrzečka, pěkná jako obrázek. Jindy pána vidím u keře a Dorotka se jde podívat. Slyším zaprskání a vím, že kočička dělá hada a psinu zažene. Pán zavolá, že se jde domů a kočička jde buď za ním nebo kolem domu, skrytě, ale jde. Je to mimořádná kočka. Mám pocit, že žijí jeden pro druhého. :) Kdyby někdo vzal ven naše kluky kočičí, tak věřím, že by z toho 2 měli šok, mrtvici a jeden by byl nadšen. Snad!:D

To je hezké... taky souhlasím s Ronym - chvíli ji držte jen doma, ať přivykne a pak pomalu ven, určitě neuteče...

My máme kočičku, která bydlí doma a chodí ven a nebojím se o ní...

Od začátku se držela u domu a na zahradě, když jsem tam něco dělala, pokaždé mi "asistovala". Pak jsme si pořídili i psa a ten jí "otravuje", tak už se drží trochu dál. Ale i tak někdy jdu se psem ven a kočička se k nám přidá - pes je naštěstí vepředu, tak jí neobtěžuje a číča nás doprovodí k rybníku, pak se vrátí domů.

wanesa*
hodnocení

0x

Tuhle kočičku už asi nenaučíte na vodítko.Já to zkoušela u mých dvou koček už od ko´tátek,a byly strašně venku na vodítku vystresované.Zkoušela jsem to jak u jedné tak u druhé cca 3 měsíce a pak jsem to vzdala.A to podotýkám máme za barákem trávu a pak les,takže se nemohly bát cizích lidí nebo aut.U vás pokud se stěhujete do baráku je nejlepší kočce zasíťovat kus zahrady aby to měla jako výběh.Dneska už jsou na to specializované firmy.Kočka si bude lítat venku kdy bude chtít a vy máte klid,že se jí nic nestane. kocky-utulek.cz/... například tot,takhle to vypadá,Má to moje kamarádka a mají výběh přímo z prvního patra na zahradu,dělala jim to nějaká firma,specializovaná přímo na kočky.

hodnocení

0x

Kočka na vodítku?,Opravdu nemyslitelné! Kočka je osobnost a má svou hlavu.Máme kočku skoro 13 let a když jí bylo něco přes půl roku,chtěla jsem taky já hloupá ji vodit před barákem na vodítku,bála jsem se,že mi uteče.Navlékla jsem jí tedy ten postroj a milá kočka lehla na břicho a ani se nehla.Kdybych jí ho asi po 1/4 hod.nesundala,leží tam asi dodnes! *smich*

kolo*
hodnocení

0x

Lidi už neví hloupostí,jak by si ty zvířata zotročili ve svůj prospěch.Ještě před pár lety byla kočka na vodítku jen výmysl blázna.Odjakživa kočka v chalupě byla volný tvor,která se chodila do chalupy jen nažrat a mohla běhat venku jak chtěla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]