Bydlím v klidné čtvrti,pátém patře paneláku.Za oknem je miska se zobem,na balkoně lojová koule,vsude kolem-na stromech a v zahradách-to cvrliká,ale k nám na krmitko nepřiletí nic.I vysoká bříza před domem na které sedávali je prázdná.nechápu.asi bych se vúbec neptala, ale ještě předminulou zimu jich tu bylo plno,krmítko pořád obsypané..říkám si co se stalo. poradíte nékdo?hlavně jak je zas přilákat?(před rokem zateplovali dům,můźe v tom být souvislost?)
Rok od roku pozoruji, že je ptáčků nějak méně. Létala mi kdysi na krmítko celá hejna čížků, čečetek, několik hýlů, zvonci, na koulích hodovali datli. Letos už jen běžné sýkorky a kosi. A i tihle stálí hosté se asi před měsícem ztratili, když přiletěl krahujec a jednoho kosa roztrhal. Mrtvolka ležela nějaký čas v sousední zahradě, ptáčci zřejmě přestali považovat tato místa za bezpečná.
Něco se děje,já mám také krmítka vždy narvaná,ptáci skoro stojí fronty a najednou je tak měsíc klid.A to tam mají špek,lůj,slunečnice,dokonce vlašské ořechy a krmivo pro kanáry+ ovesné vločky.Nic se nezměnilo, a stejně přiletí jen pár ptáčků...taky mě to udivilo...
krkovicka*
Jsme na tom stejně.Lojove koule už měsíc jen ze čtvrtky ohlodane,valašské ořechy,slunecnice,ovesne vločky.Občas zahlédnu jen kosa jak dlabe pod krmitkem.U nas je možná problém v tom že na zahradě máme volně pobíhajícího kocoura a minulý týden si nejspíš jednoho ptáka ulovil.Nalezla jsem peří.Děda má krmitko u parapetu plechoveho a lítají mu tam stále. doplněno 19.02.13 13:39: No a je to tady.Za to může kočka.
wanesa*
Asi nás krmičů je hodně a lítají někam za lepšímMy měli ptáčků stále hodně a když mám jak vidíte na obrázku 2kočky které se přímo na ptáčky dívají,tak jim to nevadí.Už si na ty kočky zvykly
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.