Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, již dlouho si přeji pořídit kočičku. Problém je, že na víkendy jezdím k tátovi (rodiče jsou rozvedení) a mamka mi řekla, že kočičky jsou vázány na určité místo a neustále se tam vracejí. Při každotýdením "stěhování" by tedy byla nešťastná a možná by i utíkala. Je tedy nějaké řešení, jak si pořídit kočičku a moct s ní být všechny dny v týdnu? Popř. jsou nějaké druhy koček, kterým to nevadí? (přešlechtěné apod.)
O víkendu u nás doma nikdo není, a kočičku bych tam rozhodně nenechala samotnou.
Jinak pořízení kočičky (z útulku, samozřejmě) nic nebrání. Jediný problém je to stěhování
Děkuji předem za rady
Bývalá přítelkyně má kocourka a kočičku. Čas tráví střídavě na venkově a v městském bytě. Kocour snáší cestování bez problémů, kočka trochu hůř. Aklimatizace jim problém nedělá, venku se pohybují zcela bez omezení. Jen je někdy problém je sehnat, když mají jet z venkova domů. Kočka je z útulku, kocour si na cestování zvykal už od "dětství". Je ale potřeba kočky zvykat na druhý domov pozvolna. Pár dnů (několiik víkendů) je nepouštět z domu, aby nové místo přijaly za své a věděly, kam se mají vrcet.
Peršanka Anuška byla velmi laxní kočka, o které jsem si myslela, že hloupější savec snad ani nemůže existovat. Ale jen do té doby, než ji začali mladí vozit sebou na chalupu. Polovinu prvního víkendu nevytáhla paty z chalupy a pak se z ní stal dravec, který lovil vlaštovky v letu. Nelovila, ale snažila se. :D Na chalupě byla spokojená úplně nejvíc. Když se doma začalo balit, už seděla u přepravky, aby ji nezapomněli. A když odjížděli z chalupy, tak se také starala, aby tam nezůstala. Stal se z ní úplně jiný tvoreček. :D
Nebojte se, to půjde. Když bude vědět, že přepravka znamená babičku, od které se jí dostane pohlazení a dobrotky, bude se těšit.
Jestli Vám můžu poradit,pořiďte si psa,tomu cestování nevadí...Neznám kočku,která by měla ráda cestování .Byla by neustále ve stresu.Mě stačí,když ty moje musím jednou za rok odvézt k veterináři na očkování a už týden dopředu mám stres i já.Kočky v přepravkách řvou jako o život a jsou hrozně vyplašené.
Kocour dcery cestuje 50-150km bez problémů, nechápu jak po příjezdu na chalupu nebo k druhým rodičům okamžitě ví, že toto je jeho wc, toto jeho pelíšek. V bytě je pouze domácí ale na chalupě je v létě na dvoře, má popruhy na těle a na šňůře táhne malý balon, to proto, aby nemohl utéct pod plotem na mlat.
doplněno 14.02.13 12:47:Waneso naše šeltit ta sedala do auta jakmile bylo nějaké otevřené, jezevčík ale blil celou cestu a dostat ho do auta byl vždy boj. Asi to bude jako u lidí, někdo cestuje rád a druhému je špatně.
některé kočky možná jsou vázané na jedno místo, ale to neplatí obecně. S kočkami klidně můžete jezdit na chatu, protože si rychle zvyknou, že mají dva revíry. My jsme měli kočku, se kterou se dalo jezdit i na dovolenou. Ubytovali jsme se někde v nějakém rekreačním středisku a kočku pustili ven. Chodila po okolí, navštěvovala sousedy a občas nás přišla zkontrolovat, jestli někdo nechybí. Nikdy se nezaběhla.
Myslím, že se nemusíte ničeho obávat. Vaše kotě si na dva i tři revíry zvykne taky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.