Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka na dvou místech? Je řešení?

Od: nobody* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, již dlouho si přeji pořídit kočičku. Problém je, že na víkendy jezdím k tátovi (rodiče jsou rozvedení) a mamka mi řekla, že kočičky jsou vázány na určité místo a neustále se tam vracejí. Při každotýdením "stěhování" by tedy byla nešťastná a možná by i utíkala. Je tedy nějaké řešení, jak si pořídit kočičku a moct s ní být všechny dny v týdnu? Popř. jsou nějaké druhy koček, kterým to nevadí? (přešlechtěné apod.)

O víkendu u nás doma nikdo není, a kočičku bych tam rozhodně nenechala samotnou.

Jinak pořízení kočičky (z útulku, samozřejmě) nic nebrání. Jediný problém je to stěhování :(

Děkuji předem za rady :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já myslím, že si kočička zvykne. Spíš bych se bála, že bude špatně snášet cestu, jestli jezdíte autem... Já takhle vozila kočku z bytu na víkendy na chalupu, cestu prozvracela a promňoukala, ale tam byla štastná a doma v bytě taky - přijala obě místa za svá...

hodnocení

2x

Bývalá přítelkyně má kocourka a kočičku. Čas tráví střídavě na venkově a v městském bytě. Kocour snáší cestování bez problémů, kočka trochu hůř. Aklimatizace jim problém nedělá, venku se pohybují zcela bez omezení. Jen je někdy problém je sehnat, když mají jet z venkova domů. Kočka je z útulku, kocour si na cestování zvykal už od "dětství". Je ale potřeba kočky zvykat na druhý domov pozvolna. Pár dnů (několiik víkendů) je nepouštět z domu, aby nové místo přijaly za své a věděly, kam se mají vrcet.

hodnocení

2x

Peršanka Anuška byla velmi laxní kočka, o které jsem si myslela, že hloupější savec snad ani nemůže existovat. Ale jen do té doby, než ji začali mladí vozit sebou na chalupu. Polovinu prvního víkendu nevytáhla paty z chalupy a pak se z ní stal dravec, který lovil vlaštovky v letu. Nelovila, ale snažila se. :D Na chalupě byla spokojená úplně nejvíc. Když se doma začalo balit, už seděla u přepravky, aby ji nezapomněli. A když odjížděli z chalupy, tak se také starala, aby tam nezůstala. Stal se z ní úplně jiný tvoreček. :D

Nebojte se, to půjde. Když bude vědět, že přepravka znamená babičku, od které se jí dostane pohlazení a dobrotky, bude se těšit.

wanesa*
hodnocení

0x

Jestli Vám můžu poradit,pořiďte si psa,tomu cestování nevadí...Neznám kočku,která by měla ráda cestování .Byla by neustále ve stresu.Mě stačí,když ty moje musím jednou za rok odvézt k veterináři na očkování a už týden dopředu mám stres i já.Kočky v přepravkách řvou jako o život a jsou hrozně vyplašené.

nobody*
hodnocení

Ale cesta trvá asi 10 minut :/ I to by nezvládla?

flip

Zvládla ;) Učte ji od kotěte a půjde to.. Mám 2 kočky, jedné cestování nevadí, druhé ano.. Cesta se dá přežít, žádnými následky netrpí ;)

lidus*
hodnocení

0x

Kocour dcery cestuje 50-150km bez problémů, nechápu jak po příjezdu na chalupu nebo k druhým rodičům okamžitě ví, že toto je jeho wc, toto jeho pelíšek. V bytě je pouze domácí ale na chalupě je v létě na dvoře, má popruhy na těle a na šňůře táhne malý balon, to proto, aby nemohl utéct pod plotem na mlat.

doplněno 14.02.13 12:47:

Waneso naše šeltit ta sedala do auta jakmile bylo nějaké otevřené, jezevčík ale blil celou cestu a dostat ho do auta byl vždy boj. Asi to bude jako u lidí, někdo cestuje rád a druhému je špatně.

figurek*
hodnocení

0x

některé kočky možná jsou vázané na jedno místo, ale to neplatí obecně. S kočkami klidně můžete jezdit na chatu, protože si rychle zvyknou, že mají dva revíry. My jsme měli kočku, se kterou se dalo jezdit i na dovolenou. Ubytovali jsme se někde v nějakém rekreačním středisku a kočku pustili ven. Chodila po okolí, navštěvovala sousedy a občas nás přišla zkontrolovat, jestli někdo nechybí. Nikdy se nezaběhla.

Myslím, že se nemusíte ničeho obávat. Vaše kotě si na dva i tři revíry zvykne taky. :)

ondrasheq*
hodnocení

0x

Je to jen na zvyku, běžně takhle s kočkou cestuju na víkendy. Snáší to dobře, po cestě obvykle spí nebo kouká z okna... Vůbec to neřešte.

tomasgulas
hodnocení

0x

Moje kamarádka to tak má, má kocoura - nalezence a jezdívá pořád k tatíkovi do Čech. Kocour to zvládá naprosto v pohodě, dokonce občas zůstane u taťky na prázdninách :)

12*
hodnocení

0x

Když ji budeš k tomu učit od kotěte tak si zvykne.

Já mám 2 kočky a ani jedné to nevadí,tak když se i ta tvoje kočka zvykne tak myslim že ji to taky nebude vadit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]