Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kašel kralika

Od: sebo odpovědí: 17 změna:
Prosim poredte mi nekdo.Muj kralicek teddy hodně kašle nebo se dusí a hlavne když jí.Davam mu pravidelně seno.Nevite čím to je?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nemůže mít na to seno alergii? Veterinář by Vám řekl s určitostí, čím to je...

sebo
hodnocení

No tak zajdu do veterinaře.Muže se kralik koupat?

Králík se nekoupe, ten se čistí sám. Je třeba mu udržovat pořádek, koupání nedoporučuji.

sebo
hodnocení

Aha děkuji.Ale on ma při čumáčku zanedbanou srst takove dredy.Vyčesat se absolutně neda.A odstřihnout se bojim že m odstřihnu vousy.
uska*

Tak to máte králíka v pěkném binci - dredy u zdravého králíka jsem ještě neviděla. Máli dredy a kašle, tak králíka utratit a nebo si nachystat naducanou peněženku a šup k veterináři - to není zdravý králík. Kdyby neměl dredy, tedy se sám neopečovával a jen kašlal, tak bych řekla, že můžete mít hnusné, zaprášené seno.

susenka*
hodnocení

0x

Běžte k vetovi který rozumí králíkům a hlodavcům. A ještě se poraďte tady: kralici.cz/...

sebo
hodnocení

Jo muj kralicek zije v pořadku kazdy den mu cistim celou klec.to nejsou dredy neco podobneho.A ma je jenom při čumácku.co mam delat? Nejvetsi starost mi dela ten kašel a dušeni ale on se dusi kdyz ji treba granule nebo pamlsky kdyz ji seno tak nekasle.
martina0*

Už vám bylo několika rádci porazeno ať jdete k veterináři :) myslím, že byste měla poslechnout a upalovat tam, než se to králíčkovi zhorší, přinejhorším (nebo přinejlepším?) mu nic nebude a vy to budete vědět určitě... Nemyslím, že vám tady někdo kvalifikovaněji odpoví, když nikdo z nás králíčka neviděl a ani neslyšel kašlat.

Jinak můj dělá asi něco podobného, je to takové jakoby škytání ale rozhodně to nemá pravidelně...

sebo
hodnocení

Diky moc tak skusim to u veterinaře.Když mu dam pamlsek tak se začne dusit nebo kašlat nebo škytat.
martina0*

Je možné, že je to hltoň :D a jak to dělá dlouho a kolik mu je?

sebo
hodnocení

Jsou mu čtyři roky a děla to asi třičvrtě roku a děsi mne to.
martina0*

Jděte opravdu k tomu veterináři, kdo ví co to může být? myslím, že nachlazení ani zápal plic ne pokud to má takhle dlouho (jinak by už pravděpodobně nebyl)

KAZDOPADNE bezte k veterinari! Treba to u nosu nejsou dredy, ale ma to od rymy..jestli ma rymu a kasel, mohl by z neleceneho klidne byt i zapal plic.. Takze pokud si nechcete casem vycitat, ze Vam treba umrel jen proto, ze jste z nejakeho duvodu nenavstivila veterinu, vezmete ho tam!
doplněno 03.02.13 18:14:

Zápal plic by měl veterinář poznat poslechem..ale pokud už toto dělá opravdu 3/4 roku, tak nachlazený nebude..to by mělo u králíčků rychlý průběh a už by tu pravděpodobně opravdu nebyl.. Králíčka opravdu nekoupat, jsou náchylní na nachlazení a utíkejte ho ukázat tomu veterináři.. když to nic nebude, alespoň budete mít klid.. já bych 3/4 roku v nejistotě nevydržela a utíkala hned..

sebo
hodnocení

Jak se pozna zapal plic? Mně jen děsí to kašlání nebo spiše dušení.
sebo
hodnocení

omlouvam se neni to3/4 roku ale jeto 2 měsíce.Zitra zajdu k veterinařovi.A když to děla dwva mesice tak co?

Jo ty dredy, to měl i náš pes i kocour, to jsou jenom takový chumlance, prostě zacuchaný chlupy. ;)

hodnocení

0x

Zdá se, že má rýmu. To je u králíků dost častý problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]