Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám doma dvě kočičky a ta jedna už se nám mrouská ale strašně často je to třeba 4-5x do měsíce po týdnu se vždy mrouská zase už nám to docela leze i na nervíky protože furt mňoumká, dělá takové zvuky, není to třeba tím že by byla nemocná nebo tak něco?
Děkuji za odpovědi.
5x
Jedině kastrace pomůže. Jednou jsem se na tohle ptala a vet pravil, že kočky jsou nevyzpytatelné a tajemné Klidně budou mrouskat každý týden a pak 1x za rok.
Kastrací zrušíte ženské hormony, které zapřičiňují nejen mrouskání a falešné březí, ale hlavně rakovinu. Většinou v mléčných žlázách.
Pohledejte veta, který vám kočky vykastruje za rozumnou slevu.
doplněno 03.02.13 07:54:
. . . za rozumnou cenu. Ne slevu. Tu snad množstevní.
Zase jsem myslela ne něco a psala něco jiného.
3x
Také zdravím. Babi má pravdu. Mrouskání u koček lze zabránit pouze kastrací. Někdo to řeší i podáváním hormonálních preparátů, jenomže zde je možná spousta vedlejších účinků a to může negativně ovlivnit zdravotní stav kočky. Takže doporučuji též kastraci. Jiný způsob, jak tomu zabránit, není. Jinak je to opravdu pro okolí utrpení...
0x
jak vám radili, vezměte vaši kočičku v veterináři. Ten zásah není až tak velký, vaše kočička se z něj za pár dní uzdraví a bude klidnější. Totéž budete časem muset udělat i s tou druhou. Žít v bytě s mrouskavou kočkou je nesnesitelné a pustit ven ji nemůžete. Vrátila by se s koťaty.
je to pravda,pořídila jsem si kočičku,ta se taky mrouskala,byla tak divoká,že když jsem přišla z práce,tak jsem měla stržené závěsy na oknech,když to na ni přišlo,pořád okolo někoho chodila,vystrkovala zadek,utíkala mě ven.Nechala jsem ji asi přede dvěma lety vykastrovat,do půl roku se všechno změnilo,teď je v pohodě,nic mě doma nezničí,jen je víc bojácná,pokud někdo přijde na návštěvu,tak zaleze,nikdo neví kam a přijde až když má jak se říká čistý vzduch.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.