Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postroj pro štěně?

Od: susenka* odpovědí: 5 změna:

Je dobrý koupit štěněti postroj? Nebo až v dospělosti?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jakoola*
hodnocení

3x

Postroj bych psovi pořídila až bude mít perfektně zvládlou chůzi u nohy.V postroji má pes tendenci tahat.

andrea*

Tohle mě taky napadlo, že v postroji bude mít větší tendence tahat. Máme Labradora (dřív ho měla babička a teď se o něj staráme my) a když byl štěně, občas jsem ho venčila. Nebyl právě moc vychovaný, protože z babičky neměl respekt a ona ho moc necvičila. Ze začátku měl obojek, ale jen na chvíli, protože ať se škrtil sebevíc, tím že tahal, stejně tahal pořád a já ho ani moc neudržela. Pak jsme pořídili postroj, on se neškrtil a když tahal moc, tak jsem ho nedržela na vodítku, ale přímo za postroj a vedla ho u nohy a udržela jsem si ho tak víc u nohy než s obojkem.

jakoola*

Já mám labradory dva a nedovedu si představit , že bych se s nima přetahovala .Kdyby mě tahali , tak to bych neustála :)Kluci mají polostahovací vypolstrované obojky nastavené tak aby se při zatažení obojek stahl tak , aby se neškrtili ale taky aby se nevyvlékli. Při normální chůzi na prověšeném vodítku a na zahradě mají obojky hezky volné

andrea*
hodnocení

0x

Osobně bych raději koupila postroj i teď pro štěně a později, až z něho vyroste, tak nový. Výhoda postroje je, že psa to neškrtí, když tahá a pokud je to větší a silné štěňátko, tak se i lépe drží majiteli, když tahá, protože postroj má pod tělem, narozdíl od obojku kolem krku. A další plus je, že si zvykne na oblékání postroje od mala a nebude pak s tím mít v dospělosti problém.

martina0*
hodnocení

0x

Já bych štěně určitě naučila na obojek i postroj. Pokud ale budete používat pouze postroj, může se vám stát, že štěně a později mladý pes se naučí tahat a potom se to těžko odnaučuje...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]