Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak omezit vyjiždění na psy?

Od: martina0* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit. Mám psa menší rasy (jack russella) a poslední dobou mi vyjíždí na labradory nebo křížence s tímto plemenem (jen na psy, fen si nevšímá). Začalo to tím, že si nesedli s jedním, který se k nám přistěhoval do baráku. Hned jak se poprvé viděli "ten nový" se na něj valil s šíleným štěkotem a vrčením, že jsem se bála aby ho panička udržela, protože je to opravdu macek. Můj pesan zůstal chvíli zaražený ale nevydal ani hlásek. Když jsme se potkali podruhé už se celý naježil a rozprádil se tak, jak jsem ho nikdy neviděla. Teď už stačí když ho vidí, nebo jemu podobného psa (nemusí být ani stejné barvy, ale stejné tělesné konstituce) a už vyjíždí. Zrovna dneska mi tak vyjel na psa o kterém ví, že je to ťunťa a nikdy by se neporval.

Začínám si před nezainteresovanýma připadat, že nezvládám svého psa protože když se takhle naštve jde z něj opravdu hrůza a já nejsem schopná ho uklidnit. Uklidní se, až když psa nevidí, pak sklopí uši a provinile na mě kouká, protože mu samozřejmě v průběhu jeho řádění hubuju a ještě potom také.

Nevíte, jak by to šlo eliminovat? aby si těch psů nevšímal? Už mi to v minulosti dělal s "bojovými" psi (pitbul, staford), ale to se nám podařilo zvládnout, teď si k nim jen čuchne napůl se naježí a odejde... S těmi většími nám to už ale nejde tak dobře, mám pocit, že má zafixované - velký pes - ublíží mi (šlápne na mě, spadne na mě - už se mu to párkrát stalo, nechráním ho před psy jakékoli velikosti, když si s nimi chce hrát).

Děkuji za jakékoli rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kratast*
hodnocení

0x

v prvni rade ho nepoustejte z voditka. Kdyz se dostane k velkemu psovi dostane za usi a mozna vas to bude i neco stat u veterinare.

za druhe drezura drezura. nesmite ho podporit v tom ze co dela je spravne. Tohle se blbe odnaucuje. vetsinou majitele delaji chybu ze ho od velkych psu chrani. No a nebo ho nechte aby dostal po tlame a on da pokoj.

nebo ho privezte k nam a predhodime ho nasim fenam oni si ho feny porovnaj. Nas pes by mu neublizil ale skrotil by ho. Mame SAO ten nema potrebu se prat s prckama :)

martina0*
hodnocení

To já ho nepouštím, ale on bez vodítka není takový hrdina jako s ním :D Pouštíme ho jen na louce a to většinou ty velké pozoruje z dálky, jen pokud to jsou feny, tak se jde podívat, jestli by nááhodou nechtěla štěňátka:D

Já ho v tom nepodporuju, vždy mu to rázně zatrhnu, ani nejsem nervózní, když kolem nějakého labradora jdeme. Většinou ho vezmu za obojek či za kůži na krku a pořád zvýšeným hlasem opakuju:"nesmíš" a "jsi normální", "to se dělá?"... Já ho nechráním, už od štěněte ví, že pokud nutně potřebuje a vyjede po něm velký pes navolno, že ho ochráním, ale jinak nezasahuju..

Já bych ho moc ráda nechala ať dostane po tlamě, už i dostal od ohaře, se kterým byli kdysi jedna ruka a teď když venčíme spolu jdou od sebe co nejdál můžou. Ale bojím se, že po "umravnění" od tak velkého psa by byl na dvě půlky :/ S fenama jakékoli velikosti nemá problém, většinou si od nich nechá líbit téměř vše...

hodnocení

0x

Oni ti malí jsou Napoleoni od přírody. Čím většího psa potká, tím větší vztek dostane. A s bojovou náladou mu jde vysvětlit, kdo je tady největší a nejsilnější. Jakmile má pocit, že musí bránit paní víc než sebe, jde do rvačky bezhlavě. :D jednou takhle jsme leželi u karavanu na přehradě a můj kníraček se se strašlivým řevem vyřítil za přívěs. Z lesa vyšli policisté s německým ovčákem a na krku mu visel náš Andy. Ještě štěstí, že vlčáka měl psovod nakrátko. Jinak by po Andym zůstal jen stahováček. ;) Dorotka má také snahu ukazovat, jaký je zabiják. Když vidím z dálky velkého psa, ustoupíme stranou a donutím ji sedět, dokud velký neprojde. ;)

martina0*
hodnocení

U nás je právě problém jen s těma labradorama a to jen s některýma, jiné velké psy obejde a když se mu nelíbí, tak se naježí očichne a jde dál... Asi si na některé moc věří, že by je sežral :D

jakoola*
hodnocení

0x

Mého psa před 5ti leta napadl rotvailer a doposud vrčí na velké černé neznámé psy .Na ty co se s nima zdá ho to ani nenapadne. Má svou hranice do 10 ti metrů vrčí , nad 10 metru metru stojí v pozoru a pozoruje. Vyzkoučela jsem kde co a u mého nic nezabralo . Hodně štěsí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]