Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes nám močí po baráku

Od: sanka* odpovědí: 11 změna:

Ahoj,chtěl jsem se zeptat,jestli existuje nějaký přípravek,aby zabránil močení psa v baráku,máme dvě patra a ikdyž ho pouštíme na dvůr,kdykoliv si řekne,často se vyčůrá i dole v chodbě,ikdyž to pokaždé uklidíme,najde si jiné místečko..Ale nejhorší je,že teď a to jsou mu asi 4 roky,začal mi čůrat po pokoji,dřív to nikdy neudělal,počůral mi dvakrát oblečení,které jsem měl na křesle položené a vyselo dolů..A jednou počůral reprodkutor od domácího kina..Vůbec nechápu proč..Četl jsem o nějakém urostopu a nevím,jetli by se to dalo použít,vystříkat s tím celý pokoj,nebo jak to použít..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jaká je to rasa? Žádné uklízení, žádná chemie, žádné čisticí prostředky nezabrání psovi v čurání. Je to ve výchově, v postavení psa v hierarchii rodiny. Má pocit, že je potřeba šéfovat, že vaše "smečka" nemá vůdce. Je jedno, jak je pes velký, jestli je to čivava nebo vlkodav. Pes si značkuje svůj prostor. Ještě si něco přečtěte o dominantním psovi. *ee* Do modrého okénka nahoře vpravo, napište - čurání psů - tím se dostanete do archivu a najdete tam neuvěřitelnou spoustu rad a zkušeností. Určitě najdete něco, co je skoro stejné jako u vás.

sanka*
hodnocení

Je to jezevčík..

hodnocení

0x

Je potřeba vědět,jestli značkuje,nebo normálně čůrá.Podle toho hledat řešení.

janka047*
hodnocení

0x

Třeba ho naučit, potrestat ho když to udělá apson u nás to pomohlo

martina0*
hodnocení

0x

Pokud o začal dělat až teď, nezměnilo se něco ve vaší rodině nebo domácnosti? něco, co by se mu nelíbilo a proto by se začal chovat tímto způsobem? Protože čůrání na páníčkovi věci je opravdu podivné a to by si pes neměl NIKDY dovolit! Nezačali jste ho třeba trochu zanedbávat, nemáte nového člena rodiny? Zkuste se zamyslet, zda se opravdu něco takového nestalo...

Podle mě to nebude až tak výchovou ale ukazuje, že se mu něco nelíbí... Nebo je taky dobře možné, že má nějaký zdravotní problém ale to by dle mého neočurával vaše věci...

doplněno 25.01.13 12:30:

A teď to pročítám detailněji, on vám čůrá doma už co jste si ho dovezli? Pokud ano, tak to je samozřejmě výchovou. Jzevčík totiž není pes pro každého, je nesmírně chytrý a tvrdohlavý a dokáže si pěkně rychle zjistit kam až může zajít a pokud mu neustále ustupujete (viz čůrá v baráku i když je pravidelně venčený a má k dispozici zahradu) tak si dovoluje stále víc a víc... Kdyby se mi můj pes dovolil vyčurat v bytě, tak ho tak sprdnu, že si to zapamatuje nadosmrti...A on to moc dobře ví...

Je potřeba aby váš milý pejsek věděl, že vy jste páníci a jste vysoko nad ním a ne, že jste rovnocenní nebo dokonce on je výše než vy!

jakoola*

Martina0 : Jednou měl můj labrador bolení břicha když nebyl nikdo doma . Ten provinilý pohled , když jsem přisla *plac*.Chudáček asi běhal po bytě než ho napadlo to položit kočče do záchodku .To teda bylo nadělení *dril*.Samozdřejmě jsem to nijak neřešila

martina0*

To je šikula, že se trefil:) Samozřejmě i našemu psovi se stalo, že měl běhavou a také jsme s ním prožili zánět močáku, kdy jsme s ním chodili co hodinu ven a když jsme ho jednou nechali 8 hodin doma samotného tak jsme našli několik loužiček, ale to je něco jiného, za nemoc se netrestá, on to nedělá schválně :) Pán má spíš problém s výchovou, když to pejsek dělá celý život:)

jakoola*
hodnocení

0x

Rúzné přípravky sice existují , ale jsou určeny pro jednotlivá místa (záhon ap) , vy byste potřeboval něco na celý dům. Tak na to nic není. Pesan Vám tímto říká , všecko je to tady moje , bando , a jak se mi nebudete řádně věnovat , tak vás ztrestám,;)Jesti jsem to správně pochopila , dělá odmalička .Tak je to benevolentní výchovou. Takže buď přitvrdit výchovu nebo si zavírat pokoj.

sanka*
Pes to schytal kolikrat,samozrejme,ze ne zadne tyrani,parkrat pres zadek,nekdy jsem mu v tom namocil cumak,ale evidentne to nezabira..Jednou tedy mi pochral teplaky,ale to jsem byl u kamarada,ktery ma doma fenku,to by jsem pochopil,tak nejak,ale predtim nic,ani nevim,ze by se doma neco zmenilo..

Toto je jasné dokazování nadřazenosti. U kamaráda si vás počural, podepsal si vás, jako všechno na svém území. ;) Máchání v čumáku v čuránkách, te je naprostý nesmysl. Svou logikou si pes nikdy nedá dohromady to, že když má čenich v louži, že to nemá dělat. Vůbec to nepochopí. *stop*je to dominantní pes a o tom jsou dlouhé, široké a bystrozraké přednášky a pojednání a články a rady. To, kam a jak vám čurá, je to jasná zpráva pro vás o tom, že je to jeho, podepsané území a on je tady velký a největší šéf! Žádné nachlazení! A pčikání! Ani omylem. *cert*

haninka*
hodnocení

0x

Nám pes dělal to samé (štěně něco málo přes rok) a trvalo to cca 14 dní. Než jsme ho vyhodili na zahradu, cvrnknul si na schodech, pak na dveře... Odeznělo to samo. Možná nastydnutí? K tomu bych se přikláněla asi nejvíc. Někteří lidé, kteří jsou na spodek nastydlí tak si pšíknou a taky si ucvrnknou. Pes když leží celou noc v klidu, má plnější močák a pak běží ze schodů na zahradu tak je to přeci jen nějaký pohyb a neudrží to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]