Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochrana ovoce před ptáky

Od: chalupar* odpovědí: 1 změna:
Rád bych se připravil dopředu na problém, který řeším na chalupě každý rok. Mám chalupu v blízkosti lesa a současně několik stromů třešní,višní a ořechů. Ptáci typu straka, sojka, kos , okrajově i další jsou schopni během týdne sežrat naprosto veškeré ovoce ze 4 stromů třešní a višní. Vím, že existují, a to pro mě velmi drahé, plašiče ptáků vydávajících skřek dravého ptáka. K těmto nemám důvěru, neboť jsem byl sám svědkem toho, jak skupina strak napadla káně a doslova ho vyštípala z jimi obývaného území. A i kdyby ne, tak si na to určitě za chvíli zvyknou. Má někdo zkušenosti co s tím dělat? Točící se CD a podobně se rovněž naprosto míjejí účinkem. Nechci být celý život jen vrchním dodavatem ovoce všeho lesního ptactva .

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

yurek*
hodnocení

0x

Budete dodavatelem ovoce pro ptactvo. Vždy budou rychlejší, než Vy a na jakákoli plašítka si zvyknou. Můj dědeček věšel zrcátka, nebo dokonce jsme měli na tyči nad stromem strašáka (vycpaný oděv ve tvaru a velikosti dítěte). CD bývala nejúčinnější, ale musí jich býr na každém stromě několik. Pokud to nefunguje, smiřte se s tím, že Příroda vítězí, nebo buďte rychlejší, než ptactvo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]