Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zánět mozku a míchy

Od: psi odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,pětiletá fence Joršírského teriéra vypověděli nožičky.Paní doktorka jí naordinovala vitamínB a Rimadyl,protože nebyla schopná určit diagnozu,obrátilijsme se na jiného veterináře a ten konstatoval otok na míchy-nohy jsou funkční,ale mozek neumí dát signál nožičkámProtože jsme z finančních důvodů odmítli CT vyšetření v Brně.Dostali jsme přípravek PREDNISON5, tyto kortikoidy mají prý vedlejší účinky? Jak dlouho může trvat léčba a je možnost vyléčení,nebo je lepší pejska utratit,aby netrpěl.Hlava jí normálně funguje.Děkuji předem za odpověd.Hanka

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Pěkný den, tyto odpovědi Vám měl sdělit ošetřující veterinář, který je odborníkem. Klidně mu ještě dnes zavolejte a na toto se přeptejte, protože jeden odborník ví rozhodně více, než deset laiků.

Zánět míchy mozku označují veteriny prognózou nejistou, bohužel. Kdysi jsem s bývalým přítelem měla tříletého malamuta, začal tahat zadní nohy, pak mu úplně odešly. Podle veterináře buď zánět mozku, nebo nádor v páteřním kanále, operace by to neřešila, antibiotika dostal, nezabrala. Hlava mu také normálně funguvala, jen nemohl chodit. Přítel tenkrát bez práce, já na škole, občas brigáda, složitá operace 50 000,-kč, šance na zlepšení méně, než 10%. Veterinář nám doporučil psa uspat, aby se netrápil, protože to byl sportovec...*plac*

mija*
hodnocení

0x

Prednison 5 bere denně naše labradorka už asi 8let, to ji píše na veterinář na ALERGII. Je alergická na trávu, takže od jara do podzimu 1prášek a přes zimu jen čtvrtku.Vedlejší účinky jsme nezpozorovali,ale už je na ty kortikoidy tak navyklá že pokud bychom ji je nedávali tak zvraci.Je ji už 14let a až na šedý zákal je celkem fit. Prednisonem 5 léči pejsky asi dost veterinářu,ve svém okoli znám pár případu a každý pes má jinou diagnozu a berou Prednison take...je to zvláštní.Vašemu pejskovi přejí at se vyleči,to chce čas.

hodnocení

0x

Prednison bral můj tatínek několik let. Já beru obdobu, už taky hezky dlouho. *nevi* Vždycky se každého doktora ptejte na to, čemu nerozumíte a co potřebujete vědět. Veta i svého. Domýšlení a předpokládání něčeho neznámého je na zbláznění z nejistoty. je třeba vědět. Být informovaný.;) Vaší psinečky je mi moc líto. Přeji jí brzké uzdravení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]