Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz. Dostala jsem se do prekérní situace. Mám 10 letou fenku a vzhledem k finanční situaci jsem za ní nikdy neplatila. Můžete mi prosím poradit, co by bylo v tuto chvíli nejlepší udělat? Ráda bych za fenku začala platit, ale bojím se toho, co bych řekla, že jsem za ní dříve neplatila. Moc děkuji za radu. Novotná
Normálně ji přihlašte zpětně to nikdo neřeší.. Řeší se to, až když na to přijdou.. Přinejhorším řeknete, že jste jí našla..
Jinak k přihlášení je myslím nutné psa očipovat, nebo stačí, když má tetování. Aspoň to jsem do přihlášky musela vyplnit já.
Asi mají všichni pravdu, ale za okénkem může být paní šťouralka. Je potřeba se připravit a nemotat. "Psinečku jsem dostala od kamarádky z Moravy. Je nemocná, nemůže se o ni starat." Tečka. V nejhorším, kdyby někdo pindal: "Kamarádka byla nemoná, tak psina už chvíli u mě byla, ale mysleli sjme, že vrátím. Nevrátím, bude u mě." Tečka
Poplatky ze psa řeší místní vyhláška . Formulář na vyplnění můžete najít i na stránkách MěÚ nebo na podatelně a nebo až u příslušné pracovnice. Problém s neplacením většinou nastane, když si někdo stěžuje - buď pes něco provede, neobo štěká v bytě a ruší sousedy apod. Pokud s ním nechodíte ven, tak problém moc není - občas MP totiž kontroluje psí známky apod. Věk u psa není k ničemu potřeba, ale většinou to chtějí do přihlášky - můžete říct co chcete, protože jste ho s tím věkem jakoby dostala-mladí už ho nechtějí apod. Lidi z města si hodně přihlašují psi k babičkám na venkov kvůli placení /je to levnější/ a ve městě říkají, že ho právě jenom hlídají. Při zjištění neplacení myslím, že ani žádné sankce nejsou - jenom vás zavedou do evidence a pak platíte nebo musíte oznámit odhlášení při úmrtí apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.