Nejste přihlášen/a.
Ahoj nemůžu mít psa tak se chci alespoň víc věnovat mojemu morčátku, panáčkovat umí krásně a teď bych jí hrozně chtěla naučit přeskakovat překážky jako je třeba tohle :
Jenže když morče položim na podlahu (do výběhu) tak se ani nehne a když jí dám před čumáček mrkev bojí si jí vzít. Když odejdu začne tam ťapat a mrkev si vezme, přijdu a uteče do rohu a zase se ani nehne. Zkoušela jsem všechno, hladit si jí, povídat si s ní, ale když jí dám mrkev za mini pčekážku asi 2cm vysokou tak si jí furt nevšímá a nehne se. Prostě se bojí a nechce se ani hnout a ani jíst NIC. Jak jí mám teda naučit přeskakovat?
Kdo má morče a ví co s tím prosím napište budu moc ráda.
a neříkejte že morčata jsouna to blbí to by nemohlo to morče na videu skočit 30 cm!
Tohle je ona
Ps: je jí 1 rok
Já jsem měla 23 morčat (najednou), a žádné neskákalo přes překážky, ano skákaly přes sebe, ale přes překážky ne, je pravda, že jsem to po nich nechtěla...:D Každé zvíře není učenlivé, např. v cirkusech jim to dá hodně práce, než zvíře vycvičí, a to to s ními umějí, a hlavně se jedná o zvířata inteligentnější a učenlivější, než jsou malá morčátka... Raduj se ze svého zvířátka, a nech ho v klidu žít...
Dobrý den. Video se mi moc líbilo. Chovám také morčata, ale skákat přes překážky jsem je nikdy neučila. Každé morče nemá nadání se to naučit. Podle mně jste se o to měla pokusit, dokud morče bylo mladé. Asi není zvyklé na výběh, když se v něm bojí pohybovat. Nechte ho každý den ve výběhu delší dobu, aby si zvyklo být mimo klec. Až si na výběh zvykne a bude tam spokojené, tak teprve potom se pokuste ho něco učit. Držím vám palce.
Morčata nejsou hloupé. Moje morčata se naučila na zahradě sama chodit po žebříčku do kotce. Jedno se mnou vždy po obědě spalo na gauči a pochopilo, že když se pohne, tak ho dám do klece.
doplněno 23.01.13 17:49:Byla to holka a ráda se nechala hladit. Později i ráda dřímala na mém klíně a tak jsem jednou náhodně zkusila jí dát ke mně na polštář. Přitulila se k mému rameni a usnula. Ze začátku, kdykoliv se nějak pohnula, tak jsem jí ihned vracela do klece. Nechtěla jsem aby mi polštář ušpinila. Časem pochopila, proč jí ihned dávám pryč a tak se raději nehýbala. Byl to můj velký miláček. Podle mne morčata nejsou tak hloupé, jak někdo tvrdí. Myslím si, že jsi měla svojí snahu morče něco naučit, začít už někdy mezi 3 - 4 měsícem věku. Morčátka zakoupená v obchodě bývají vystrašená, chvíli jim to trvá, než si zvyknou na nové prostředí. Jakmile si tvoje morče zvyklo na tvojí přítomnost, tak si ho měla dávat denně do výběhu. I tvé morče si zvykne, jenom mu dopřej čas. Otázkou je, zda morčátko najde zálibu ve skákání.
Z toho co jsem já kdy u chovatelů všelijakých chlupáčů viděl v inteligenci zvítězil potkan anebo osmák degu... ono celkově o tom že potkaní klany mají ochutnavače průzkumníky atd ukazuje že jsou více než chytří co vím tak moračata až tak dokonalé hieararchii nehoví... to že se bojí značí že se bojí, většinou je to z důvodu koupě ze zverimexu, po tom co jsem viděl jak se snimi zachází když se dováží se těm morčatům divím že mají vůbec vůli žít...
Navíc morče není konstrukčně uzpůsobeno ke skákání tak dobře jako jiní hlodavci.
Pokud navíc mazlík není schopen jíst ani z tvé ruky což je úplně absolutní základ tak ho jen tak za svou rukou běhat a skákat nenaučíš... od traumatizovaného po hloupé až k ignorantskému hlodavci je díky zverimexu krátká cesta, neříkám že to jsou všechny, ale popravdě znám minimum plachych potkyšů z domácích chovů, narozdíl od těch zverimexových se ruky blížíci se vrchu nebo, od miminka jsou na ni zvyklí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.