Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat slámu

Od: mirenek odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,mám prosbu,zda by někdo nevěděl,kde sehnat slámu,dcera chová morčata a králiky/asi 30ks/,a dochází ji,žije na Trutnovsku,menší balíky vítány,nemá někdo snad navíc nebo větší zásobu,sháníme a nemůžeme sehnat,moc děkujeme.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

až pojedete nějakou vesnicí nebo malým městěčkem, vyhlédněte klasické zemědělské stavení a zeptejte jestli vám prodají balík slámy. Věřím, že pochodíte - jen bude možná dražší než nákup po vagonu, ale jeden balík budete mít na rok - jen jestli máte kde ho uskladnit. Příště lépe shánět v září/říjnu.

ladaadal*
hodnocení

2x

Klasickou slámu sežene na statku, od sedláka, skoro v každé vesnici někdo zemědělčí. Spíš jde o to, že jestli to má na chov na prodej, tak z obyčejné slámy můžou její chovanci dostat kdejaké červíky či nemoce. Neumím si představit spotřebu tolika kusů, ale při chování 1-2 kusů se kupuje ve zverimexu pařená.

michalov*
hodnocení

2x

Pod ty králíky může být i seno.Pokud ho máte dost,tak klidně dejet i jako podestýlku. Doporučuji se poptat na obecním uřadě té které obce.Na wikipedii bývají uvedené kontakty na starosty.Mívají přehled kdo a jak hospodaří v jejich vesnici a třeba dají tip kdo by mohl něco mít.Malochovatelé mají většinou sami pro sebe.Nabídl bych Vám seno,ale máme ho na volno.

mirenek
hodnocení

Dobrý den,děkuji Vám všem za rady ohledně sena a slámy,panu Imrousovi velký dík,bohužel je to pro mne daleko,ALE zajímal by mne pan Michalov,zda by se šlo nějakým způsobem s ním spojit a jak ohledně sena,by také šlo dát nebo dávat jako podestýlku,Přibližně odkud je,zda by nebyl od nás kousek,jsem spíše mezi Dvorem a Trutnovem,zda by byl ochoten nějak se se mnou spojit a případně dohodnout ohledně toho volně loženého sena jak píše,Ozve se mi?Na volno bych ho mohl napytlovat.Díky pokud se ozvete,Mirenek.

imrous*
hodnocení

0x

Jéžišmarjá, přijedte si dám vám jí traktor. vlek. Holice v Č.

zajixxx*

Nemáte poblíž nějakého stoláře? ... tře i takové hobliny se dají požít jako podestýlka...

paw*

Pro 30 kraliku moc ne. Jinak pokud chovate kraliky na maso (30ks) tak se vetsinou na nejake parazity, ktere by mohli chytit ze slamy nehledi. ne ze by je chtit nemohli, ale to se v takovem mnozstvi nezaplati. Pro 1 kralika v tetrarku parena slama ano, jiank zbytecnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]