Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ancistrus - samec nebo samice

Od: zakovadrahoslava* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, zajímal by nás rozdíl mezi samcem a samicí ancistruse. někdo nám říkal, že se to dá poznat i podle tvaru hlavičky, kulatá a do špičky. máme v akváriu jednoho 100% samce, který má trny po celém obvodu hlavy a uprostřed jako "nosorožec". pak tam máme jednoho gold u kterého si nejsme jistí a ten má trny jenom po obvodu tlamky. jinak se s tím naším samcem už několikrát kočkovali. pevně doufáme, že nemáme samý samce *smich*. hlavně u mladých se to právě nepozná vůbec a tak se děsíme každého trnu na tlamce u dalších ancistrusů. přikládám foto

Ancistrus - samec nebo samice

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravím...můj starý samec má hlavu jak ježek..:)...Zase jich tu mám přes 40 mladých a už nevím co s nimi. Odnáším je do akvaristiky a jinak je to problém kam je dát. Samce poznáte, máte ho na fotce a ten Gold bude samička...nepoznám z fotky jak je velký, či starý...odchov se daří velmi dobře.

zakovadrahoslava*
hodnocení

toho nebo tedy tu gold jsme si kupovali loni v květnu a byla ještě malá, teď má cca 6cm. je stejně velká jako ten samec. vydržela toho s námi hodně. byla nejdříve ve 160l akva, pak kvůli nemoci osádky ryb jsem jí dala do menšího a pak jsme založili tohle 450l akva a tam se všem rybičkám nádherně daří. je to krása. tak díky moc za odpovědi. na jednu stranu by bylo fajn, kdyby se mezi sebou oba vytřeli, ale nevím. to bychom je asi museli dát mimo a zajistit jim ty správné podmínky. zase ale abychom se těch mladých pak vůbec zbavili. jinak jsem si všimla, že samice má tu hlavu takovou do kulata až do hranata a ten samec do špičky, je možné to takhle třeba odlišit i u těch maldých?

U malých rybek to nepoznáte co je co...vytření těchto dvou variet je teoreticky možné, ale nevím, zda se to povede. Mě se vytírají pouze stejné variety...mám i samici gold. Pokud budete mít zájem, tak vám popíšu jak na to podrobněji...ale je potom otázka co s nimi...pokud si najdete odběr rybek, tak ano...:)). Přemnožení v akváriu je nežádoucí...no a likvidovat je, byť humánně, se mi zdá neetické...:))

zakovadrahoslava*
hodnocení

další foto

Ancistrus - samec nebo samice #2

zakovadrahoslava*
hodnocení

a tohle je náš "Arnošt"-u něhož si jsme jistí, že to je samec :)

Ancistrus - samec nebo samice #3
ar*

Popravdě ani z této foto není zcela jasné jestli je Arnošt a nebo Arnoštka. Dle popisu výše, jestli má vousky i na vrhu hlavy (jak nosoroežec) pak ano. Je to Arnošt. U varianty Gold to zatím není patrné. Vousky má i samička. Vždy jsou ,ale jen v jedné řadě a nejsou z vrchu na hlavě. Zatím to vypadá, že "zlaťák" by mohla být samička.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]