Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, moc Vám všem děkuji za Vaše odovědi a ještě bych na Vás měla otázku. J to předtím napsala špatně - chtěli bychom kachny pekingské bílé na výkrm ne na chov. a ted ta otázka. Mamka se mě ptala, at se Vás zeptám, jestli někdo z Vás neví jakou chuť má maso z těchto kachen, jestli nechutnají podobně jako křepelky nebo jako divočina, vím že je to asi blbá otázka, ale budu Vám moc vděčná.
Jo a ještě jestli když bych ty kachny chtěla na výkrm jestli musim k ním mít i kačera a ajestli si třeba můžu koupit 8 kachen najednou děkuji Vám moc
Krásný večer
Iveta Litomiská
0x
myslim ze podle toho co jste zde napsala by jste si kachny porizovat nemela ono je lepsi nastudovat neco na inernetu a to co se nikde nenajde tak se ptat zde .
Vzkaz pro kibi: Já jsem si to nastudovala a pořád někde sháním věci týkajících se pekingských kačen. Omlouvám se , jestli jsem se Vás dotkla, ale nemusela jste tedy psát vůbec. To na co se tady kolikrát ptají jiní jsou horší otázky a já jsem chtěla zjistit, jestli je tady nějaký chovatel těchto kačen, jaké s tím má zkušenosti atd.Chci si je poiřídit a výběh a ostatní věci s tím spojené teprv budu dávat dohromady. Čím víc rad, tím více možností, jak to udělat, takže si příště laskavě hodnoťte někoho, o kom něco víte.
0x
Chuť mají jako kachny, které zakoupíte v obchodě. Skladba krmiva může ovlivnit chuť masa. Kačera nepotřebujete. Jakmile kachny dosáhnou váhy na zabití, je dobré je zabít a dát zamrazit. Podle vašich možností můžete mít kachen kolik chcete. Nedoporučuji je zabíjet v době přepeřování, špatně se škubají. Vykrmte je co nejrychleji, aby maso bylo měkké.
0x
Opravdu je problém zadat do vyhledavače CHOV PEKINGSKÝCH KACHEN?
třeba chovprochazka.estranky.cz/...
Dostanete odpovědi na čistokrevné kačky, ale hodně se můžete dle článků naučit. Brojlerové kačky se ve velkém chovají v halách. Takže si z každého vezmete něco a kačeny se u vás budou mít jak v ráji. Ale jak je psáno - napřed se něco naučte a pak kupujte. Maso má chuť kačení! Je to to samá kačena jako z obchodu..
0x
doplněno 20.01.13 12:55: Jen doplním nesexovana myslím mladý kde nelze ještě určit pohlaví jelikož nechováte je to celkem jedno .
já jsem kousek od Karlových Varů jaký je rozdíl mezi nesexovanýma kačenama a pekingskýma bílýma?
Děkuji
Nesexované kachny - neroztříděné podle pohlaví (tj dohromady kačeny i kačeři); pekingská kachna je název plemene.
doplněno 28.01.13 00:04:Divokou chuť mají pižmovky (tzv. "čínky" - neplést s pekingskými!). Pekingská kachna je obyčejná domácí, její maso má chuť domácí drůbeže.
doplněno 20.01.13 14:32: tak 2roky do té doby jsme kupovaly od kamarádky dneska i králíky ,slepice, kozu a letos plánujeme ovce . Nelíhly jsme naše mamky nezasedly odseděla to kamarádky mladý pak přes den ven do udělané klece s horním poklopem a na noc zavřít . vajíčka nad limit nebo tuklé jsme používaly do buchet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.