Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň ve šnečím teráriu

Od: lea17 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chovám doma afrického šneka, je ještě malý a mám ho cca dva měsíce. Asi před třemi týdny jsem mu měnila podestýlku (lignocel) kvůli povlaku šedobílé plísně, která se začala na podestýlce vytvářet. Teď se objevila zas a já nevím proč (rosím jen večer každý den) a jak se jí zbavit. Nevěděl by někdo?

Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

teplo a super vlhkost , to plisen miluje. Zbytky jidla davej pryc a men casteji , lepe vetrej , nic jineho nepomuze

hodnocení

0x

Šmudlu vyndat, vše vyhodit co nejde umýt a zbytek proprat v savu... slmšáka polévat vodou aby se co nejvíce očistil...

Bohužel vlhko,teplo a ta zima venku...plísni se daři...

tica
hodnocení

0x

Šneky jsem chovala tři a vyrostli mi do krásy.Nepoužívala jsem lignocel,ale obyčejnou rašelinu. Vlhčila jsem akvárko rozprasovačem,v deklu nahoře měli vyvrtané díry,aby větralo...stříkala jsem pouze stěny,nikoliv podestýlku...

Plíseň ve šnečím teráriu

katerina77*
hodnocení

0x

Tyhle plisne byvaji nejcasteji nasledkem spatneho proudeni vzduchu, takze je potreba zajistit lesi odvetravani. Mozna by neskodilo taky pridat do lignocelu vapenec. Koukni kdyztak sem, najdes tam spoustu rad achatinaweb.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]