Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohrada pro ovce

Od: drak3 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Jak by měla vypadat ohrada pro ovce...výška...oplocení...jak silná...a tak vše kolem toho...

chtěli bychom tak dvě ovečky . děkuji všem za radu.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

No, hlavně neposlouchej rady plastová lanka a podobně, to ovce překoušou. Ty "plastová" lanka na laminátovejch sloupcích, jsou běžně používané ohradníky a elektrický drát (je zamotaný v tom lanku). Což by znamenalo trafo pro napájení, přívod elektriky atd... Pokud to chceš dělat prozatimně, stačí natlouct kolíky do země a na to prkna. Při prvním navežení se mi stalo, že mi jedna proběhla pod prknem, musel jsem zmenšit mezery na cca 20cm, ale po dvou dnech už si toho ani nevšimnou, jen okoušou kůru z krajinek. Výšku jsem měl cca 90-110 cm podle toho, jak to vyšlo.

jabraka*
hodnocení

2x

Elektrický ohradník,pokud ovce často neměníš za jiné,stačí jim se třikrát s ohradníkem seznámit a pak ho můžeš vypnout.Máme v ohradníku kromě oveček i osla,ten se přiblíží i k vypnutým drátům nejblíž půl metru.

JABRAKA

hodnocení

2x

nevím jak velkou ohradu plánujete, jak velkou máte pastvu máte.. pokud to je už něco většího tak určitě elektrický ohradník... nedovedu si představit jak by jsme třeba pul hektaru obíjeli latěmi...

uska*
hodnocení

0x

Co to bude za plemeno ovcí? Je rozdíl zda tu budou mazlíci třeba kamerunské ovečky a nebo skokanky romanovky .

drak3
hodnocení

No, to vlastně nevím...ale žádní mazlíci by to být neměli...spíše na maso...

hodnocení

0x

obvykle na velkých lánech se s tím nedělají velké štráchy. Výška je do 1m a mezi sloupky se natahají drátky nebo plastová lanka (provázky) jeden dole jeden uprostřed a jeden nahoře. Sloupky jsem viděl i takové plastové s háčky, kde se dá lanko navázat.

hodnocení

0x

Mám chalupu v Beskydech a sousedi, co mají ovce, používají elektrický ohradník - nejčastěji jednoduché lanko cca ve výšce kolen.

uska*
hodnocení

0x

Některé ovce jsou nezkutečné utěkářky. Budeli to menší pozemek, tak ideální je natlouci kůly z náletu a na ně natáhnout lesnické pletivo. Každoročně nějaký kůl vyměníte, ale pokud máte přístup k náletové dřevině - není problém. U pevné ohrady je problém v tom, že je rozdíl v odchovu jehňat a nebo starých ovcí. Myslím tím mezery mezi latěmi. .

Ohradník je príma, ale musíte podsekávat, aby se tráva nedotýkala spodního lanka.

sosacek
hodnocení

0x

posmotri malčik

Ohrada pro ovce

sosacek
hodnocení

0x

.. vše pro začínající chovatele - nezapomeň na VODU! :)

Ohrada pro ovce #2

hodnocení

0x

Mam ohradu z ovciho pletiva,ale neosvedcilo se mi.Ovce kdyz chce zdrhnout,tak i s tim si poradi.Opravdu asi lepsi ohradnik.

někteří parchanti o prolezou elektrickým.. třeba nám proskakoval mezi těma dratama.. ono když to proskočí rychle tak je šance velká že ho to nešlehne a pokud se dotkne jen vlnou... ono je zezačatku třeba aby parkrat dotali pořadnou šupu do čumáku a pak věřte že se toho ohradniku budou bát jak čert kříže..

uska*

junglas - byla chyba u vás, že nebylo pletivo řádně napnuté mezi slouky. Když je plot z lesnického pletiva dobře udělaný, tak ovce nemají šanci utéci. A nebo jste měla malou výšku pletiva a ovce přeskakovaly.

doplněno 17.01.13 12:01:

poznámka - před zvykáním na ohradník je dobré ovce ostříhat. Velké, rok i více nestříhané ovce mají z ohradníku prču.

to by jste se divil kudma jsou ty ovce schopny podlest.. nam se prorval beran pod normalnim pletivem kolem zahrady a to je ještě dole napinací drát...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]