Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betarium a kytka bez filtru?

Od: nicozjb* odpovědí: 5 změna:
Chtěla bych požádat o radu líbi se mi betaria chtela bych to jako doplněk do bytu avšak vzhledem k velikosti tam chci jen kameny a vodni kytku aniž bych tam dávala topení nebo vzduchování máte někdo zkušenost jen s vodníma kytkama bez ryb? děkuju

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

1x

Ano, možné to je. Akvária, ať již jakkoliv veliká, bez ryb jen s rostlinami se nazývají holandská akvária. ALE vodní rostliny potřebují přisvěcování, nestačí jim jen denní světlo.

nicozjb*
hodnocení

Tohle je ono akvaria.heureka.cz/... a našla jsem ještě jedno s vodopádem pro rybu hrůza ale na kytky pěkný :)
doplněno 18.01.13 13:44: akvaria.heureka.cz/... místo obrázků dobrý .
doplněno 18.01.13 14:07: Děkuju našla jsem pomocí toho dost odkazů nicméně i v holandském jsou ryby ale je tam dáván větší důraz na kytky .
ar*

Jestli vám jde vyloženě jen o dekoraci a né o pěstování rostliny a ani "chov" ryb. Dejte do betária umělou roslinu (dnes se vyrábějí opravdu hezké a na pohled téměř k nerozeznání). Do vody přidejte trochu sava a nebudete muset řešit problém s osvětlením a následné tvorby zelené nebo "hnědé" řasy. Zapnete osvětlení jak to bude vyhovovat vám a ne podle ptřeby rostliny. Údržba je pak téměř nulová.

doplněno 18.01.13 22:01:

Jestli to má být kousek přírody, tak se hlavně vyhněte kulatému tvaru a to v jakékoli velikosti. Sice je to moderní, ale z praktického hlediska absolutně nejhorší tvar. Žádná technika tam nejde pořádně dát, natož schovat. Údržba skla, jedině pěkně ruce dovnitř a houbičkou očistit. Prostě neštěstí.

nicozjb*
hodnocení

Děkuji nejde jen o dekoraci co má člověk z plastu? plastu moc neholduji chci vyloženě živé mám koupené i velké akvárium ale zatím stojí donesl ježíšek tam přijdou i ryby . chtěla bych tam dat rybu ale je to malý ve velkém jsem to nenašla 6litrů zatím největší no tam rybu omezovat nebudu .
doplněno 18.01.13 22:53: Děkuju už jsem koukala dělají je i hranaté a když je přední sklo do oblouku?
ar*

Když je na předním skle rádius nechá se čistit magnetickou stěrkou, ale jen vodorovně. Záleží taky jak je rádius velký. Čím větší tím se to hůře čistí a hlavně deformuje "obraz". Pokud se takové sklo poškrábe oprava bude pravěpodobně finančně nevýhodná. Popravdě ani nevím jestli s nechá sehnat náhradní sklo se stejným rádiusem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]