Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám Zlatého retrívra, ale vždy jsem chtěla dva psy. Samozřejmě prostředky na to mám a velkou zahradu taky.
Teď jen přemýšlím, v kolika letech by bylo dobré si pořídit druhého. Jednomu jsou dva roky.
Asi by bylo nejvhodnější menší až střední pes, se kterým bych chodila často na procházku, byl akční, hravý a s chutí do práce. Protiklad takový malý zakrslý čivavy (nic proti nim, ale já bych chtěla psa ne povaleče).
Nevíte i z vlastních zkušeností, který pes by to mohl být kromě Jack/Parson Russel teriér?
Děkuji všem za odpovědi a přejí pěkný zbytek dne.
Já jsem kníračková. V průběhu 25ti let jsem měla dva kníráčky. Pejska pepřáka a fenečku černostříbrnou. Jsou úžasní. Velice inteligentní, kapku tvrdohlaví, chvíli jim trvá, než zapamatují, ale pak to je na celý život. Jsou velice pohybliví, bezva parťáci na jakoukoliv činnost. Nepokazí žádnou legraci. A stále je to pes, který vzbuzuje respekt i při výšce 30cm.
3x 4x za rok se vytrimují a ostříhají, takže se snadno udržují, stále a snadno vypadají, jak vypadat mají. Domov je bez chlupů.
Když jsem o fenečku přišla a vypadalo to, že skončím v Opavě, osud mi přišoupnul jorkinku. Bylo to moc dobře, protože už nejsem tak pohyblivá, jak knírači potřebují. Ale Dorotka, má střih kapku jako knírač, také není zas až tak za panenku. Má raději blbnutí a pohyb, než hlazení.
Já bych hlasovala za kníráčka. Za chvíli bude jaro, výstavy, svody a bonitace, je potřeba tam zajít a uvidět. Dát řeč s chovateli.
Border kolie je už moc velká? ta si myslím splňuje všechny požadavky...
Anebo jsem teď potkala pána s havanským psíkem a byl úžasný obrovská chuť do života, zlobení akorát s tou prací to tam asi nebude uplně ideální
Jinak souhlasím s radou nade mnou knírači jsou fajnoví pejsci. Sestřenka měla PS a bývala skvělá, hravá, poslušná.
Zkuste Tibetského španěla,pořídili jsme si ho taky jako druhého pejska.Byl to nalezenec takže jsme nějak neřešili plemeno a máme doma ještě Pekinéze,kočku a panuje rodinná zvířecí pohoda.Jedná se o nepřešlechtěné plemeno a na procházku s Vámi půjde třeba na konec světa.Když budete vegetit,bude vegetit s Vámi,a když budete pobíhat tak to bude taky dělat s Vámi.
Zkustě šiperku, má obdobné vlastnosti jako JRT, ale není tak tvrdohlavá a teriérská, je to ovčáský pes kolem 5-7 kg. Máme jednu doma a je to totální splašenec, je akční až moc, ráda pracuje, ale výchova od mala je opravdu nutná. Údržba srsti je minimální.
Russel je akční, malý a chytrý... Řekla bych, že podle toho, co od psa požadujete, je to skvělá volba.
Myse, pždycky, když vidím takovýhle pohled, jaký se vám podařilo zachytit na fotce, tak mám chuť říct: Ne abys začal kecat! Opovaž se! :D
Chodský pes je krásný, ale v tomto případě si myslím, že jako druhý pes ke zlatému retrívru je dost velký.
Přikláním se též k nějakému šikovnému pejsku z útulku. Na trochu odrostlejším štěněti je už vidět, jak bude velký v dospělosti.
Někdy to je opravdu výhra, směsky jsou kolikrát zdravější než papíroví, a jsou moc vděční, doporučuji též křížence s kníračem. Měla jsem a byl to moc šikovný pejsek.
A proc musi byt druhy pes zrovna maly? Vzala bych ke zlatakovi nejakeho vahove vyrovnaneho partaka a taky se primlouvam za pejsky v utulku. Kdyz bylo memu flatikovi asi 1,5 roku, privedla jsem mu utulkovou kamosku krizenku labradora,ted je s nami uz pres dva roky a vsichni jsme maximalne spokojeni a ze psu jsou od zacatku nerozlucni kamosi a uzasne se spolu vyradi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.