Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s výchovou kocoura

Od: penic odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer, chtěla bych poradit, je to naléhavé. Máme ji 3rokem kocoura a poslední rok nám dělá pořád naschvály. Kdy jsme bydleli v podnájmu, často nám čůral mimo svůj záchod a to nejčastěji do rohu na koberec. Zprvu jsme si mysleli, e chce kočku na krytí a tu jsme mu dali. Ted u nám tam čůrá pravidelně i kdy ho potrestáme neplatí to na něj, nevíme co s ním a jsme zoufalí. Pryč ho dát nechceme jeliko by nám bylo smutno. Prosím poradte zda jste byli v takové situaci. Mockrát děkujeme

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvykacka007*
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud vám kocou čůrá stále na jedno místo do rohu, zkuste mu dát na to místo kočičí záchod. Já jsem měla s mím kocourem stejný problém a tento pokus nám vyel.

Dobrý den. Já bych do toho rohu také dala kočičí WC. Lepí řeení bych viděla, e bych mu zamezila přístup do té místnosti. Nepustila bych ho tam, dokud by nezačal opět chodit na svoje WC. Čistíte mu pravidelně jeho WC? I to můe být důvod, proč chodí dělat svojí potřebu jinam.

zvykacka007*

zamezení, aby kocour veel do místnosti je podle mě nemoné. On se tam stejně vdycky nějak dostane, ani nevíte.

pb®
hodnocení

0x

V první řadě je na místě vyloučit onemocnění močových cest. Pokud je kocour nevykastrovaný, pak buďte rádi, e čůrá jen na jedno místo. Jsou i takoví, co označkují úplně vechno. Nejlépe něco, co se patně myje. Je naivita si myslet, e kocour se po nakrytí sklidní a e jedna jediná kočka mu bude stačit na celý ivot. Naopak, u krycích kocourů se tohle chování upevňuje a někteří nepřestanou ani po kastraci, mají to u zaité. Radím kocoura co nejdřív vykastrovat a doufat, e přestane. Místo pořádně umýt něčím, co odstraní pach moči a nebude kocoura přitahovat. Na oblíbené místo dejte buď záchůdek a nebo igelit, na ten kočky čůrají nerady. Odrazuje je také vůně citrusů.

kejki

Mám opačnou zkušenost, kočky milují značkování na igelit.

hodnocení

0x

hanazertova.cz/... *jasne*Máte ho vykastrovaného? Proč ne? Koupili jste mu kočku na krytí? Nevíte, že žádné zvíře ji nekryje, pokud nehárá, nemrouská, nebarvi nebo jak se tomu říká? Máte doma tvora plného mužských hormonů, se kterými se neumí srovnat. Je to Mačo! *hej*Dobrá strava, nicnedělání, nuda, nadbytek hormonů. A výsledek se vám vůbec nelíbí. Není se co divit. ;) Nechat vykastrovat, počkat až se hormony zklidní a ustálí a pak se uvidí. ;) Kočka nejde vychovat. Kočku můžete velice diplomaticky nasměrovat tak, aby něco sama nechtěla. Jsou takové, s tím nic neuděláte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]