Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Péče o Jacka Russella

Od: susenka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer, potřebuji poradit. Jaké pomůcky na péči o srst potřebuju pro Jacka Russella?

Čím krmit? Zamlouvá se mi Brit nebo Brit Care - máte s tímto krmivem zkuenost?

Kdy mám začít s agility, a kolik tak Raslík uběhne "kiláků" u kola?

doplněno 14.01.13 17:41:

Jetě kolikrát musí být 8- týdenní těndo očkované a odčervené.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina0*
hodnocení

0x

Dobrý den,

jsem hrdou majitelkou tohoto plemene:D take se pokusím poradit:) pomůcky na srst JRT nepotřebujete téměř ádné, ale pro jistotu kupte kartáč pro psy na vyčesávání padajících chlupů a určitě i kletičky na drápky. Já osobně jsem vyzkouela mnoho krmiv a mojemu nejvíc vyhovuje Taste of the wild, ale záleí na kadém jedinci. Kadopádně kupte mu krmivo pro malá plemena a nejlépe vyzkouejte více druhů abyste věděla jaké mu sednou. S agility i s běháním byste měla počkat a bude mít ukončený růst tedy kolem třičtvrtě roku (pak ho můete více zatěovat).

Ale určitě doporučuju hned po zaočkování navtěvovat cvičák, tihle ďáblové to potřebují a aspoň se vám socializuje a vyblbne:) jinak více info o agility vám dají na místě.

A bohuel očkování si u přesně nepamatuju ale mám pocit, e chovatelka nám ho očkovala jednou, a potom dvakrát my, ale to se ve dozvíte na veterině, kam bych doporučovala zajít co nejdřív a si drobka dovedete domů :)

Přeju vám a vám dělá jen a jen radost

doplněno 14.01.13 18:17:

A kolik uběhne kiláků? na kolik si ho naučíte :)

doplněno 14.01.13 18:26:

A jetě takové doplnění, ne si těně vyberete (předpokládám, e ho nemáte doma:)) pořádně si vyzkouejte jak se které chová. Abyste si vybrala přesně s takovou povahou, jaká vám bude vyhovovat :) ne moc stydlivé, bojácné...

susenka*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Na cvičák budu chodit určitě.

Jsou dobréí tyhle kletě na drápy? : spokojenypes.cz/...

A myslíte něco na způsob tphohle? spokojenypes.cz/...

Nebo tohle?: spokojenypes.cz/...

martina0*

Přesně takové kletičky máme taky :) jsou fajn ale hlavně koukněte na velikost. My napoprvé koupili obrovské, e jsem mu s tím málem ustřihla celý prst a bylo to dost neikovné...

Z těch kartáčů určitě tenhle: spokojenypes.cz/... JRT má v dospělosti dost hrubou a hustou srst, take ten druhý by vám byl asi na nic:) Teď jsem si uvědomila, e taky záleí, jestli budete mít hladkosrstého nebo hrubosrstého (hrubosrstý nelíná, hladko líná jak ďas:D). Ale na oba typy by měl být vhodný ten kartáč uvedený výe :)

susenka*
hodnocení

No nejspí budu mít hladkosrstýho.

martina0*

Tak to se připravte na moře chlupů :) zabodávají se vude, ale z mé zkuenosti pomáhá, kdy ho jednou za dva tří dny pořádně vyčeete :)

spokojenypes.cz/... ;) Na vyčesávání, 1x týdně, je nejlepší toto. Nebo piátek pilky na železo. Vytahá odomřelé chlupy, které by vapadly během několika hodin. Stačí s ním jen jet po strsti. *jasne*

dh*
hodnocení

0x

Brit není špatné krmivo, ale dobrá je taky např. Acana, Orijen, Taste of the wild atd. V 8 týdnech by mělo být štěně očkované jednou a pravidelně odčervené. Rozhodně si běžte vybrat štěně sami, podívejte se kde vyrůstá, jak vypadá jeho matka, ať nenaletíte nějakému množiteli. Doporučuji pročíst toto forum: russellterier.info/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]