Nejste přihlášen/a.
Mám 7 měsíčního JRT. Když odcházím do školy je klidný už si zvykl, ale jak odejdu odpoledne nebo večer někam hrozně vyvádí, demoluje byt, dočůrává byt hrozně vyje a štěká. Dříve jsem ho nechávala jen v jedné místnosti, ale slyšela jsme, že je lepší mu nechávat více prostoru, aby nebyl zavřenýjen v jedom pokoji. Ale jak mu můžu nechávat i prostor na chodbu, když hrozně štěká a jde to hrozně slyšet na chodbu. Bydlme v paneláku a nechci mít problémy se sousedy. Jak říkám ráno je v pohodě, ale není ještě zvyklý bývat večer i sám, když si chci zajít s kamarádka posedět, musím se s přítelem domlouvat, jednou pohlídá on po druhé já, protože hrozně vyvádí a večer by to probudilo celý panelák. Jak na to? Prosím poradte.
Jedine co se da delat je trenovat samostatnost. Stejne jako se trenuje na odchody do prace, tak trenovat i vecerni odchody. Zakladem je psa poradne unavit, vyblbnout, nejlip "do mrtva" (coz uznavam, ze u JRT je pomerne obtizny ukol a potom trenovat kratke ochody a postupne prodluzovat. Pokud bude pes tak utahany, ze se nazere a pak je rad, ze usne, muzete i vy v klidu jit ven.
psilucifer.estranky.cz/... Říká se tomu separační úzkost. Pohledejte i na jiných místech co a jak s tím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.