Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak chytit myš

Od: jarousek555 odpovědí: 10 změna:

utekli nám šlechtěné myši nevíme z které části bytu jsou poradí mi někdo jak je mám chytit

DĚKUJI

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

dá se koupit taková drátěná pastička na myši - vypadá jako drátěný kulatý domeček, nahoře je otvor, kterým myš vleze dovnitř, kam jí dáš něco voňavého, ale už nedokáže vylézt a přitom se jí nic nestane - ve dnu jsou odsunovací dvířka, kterými jí pak vysypeš...

doplněno 06.01.13 16:04:

ještě mě napadá - já vždycky lovila pískomila tak, že jsem na něj hodila utěrku a než se vymotal, už jsem ho měla...

a abys zjistil, v které části bytu jsou, zkus jim nasypat na různá místa něco dobrého...

hoummy*
hodnocení

2x

Heh, na co něco kupovat? Stačí vám k tomu kbelík, zrní a dřívko, po kterém může myška vyšplhat až do kbelíku :)...

Dejte do kbelíku zrní, opřete o kbelík dřívkok (laťku) a už jen čekejte, během pár hodin ji máte v kýblu... Funguje to, chytal jsme tak křečky :D

Jenom dodám,že je dobré místo zrní dát kousek vlašského ořechu.Tomu žádná myška neodolá.Vyzkoušeno.

hodnocení

0x

Nemůžu to najít, ale na JouTube je bezva návod na odchyt myši. Kbelík nebo větší nádoba pod hranou stolu, židle. Přes hranu stolu, židle rourka od toaletního papíru, na konci kousek sýra. Myš vleze do rourky, ta se převáží a spadne i s myší do kbelíku. *jasne* Pod hranu židle láhev od okurek a do ní sýr nebo co mají rády.

beri49*

Asi máš na mysli toto stream.cz/...

hodnocení

0x

Také mám doma ty domečky na chytání myší. Koupí se to v železářství a stojí asi 25 korun kus. Dovnitř rozškvařenou kostičku špeku a té vůni neodolá obyčejná plebejská myš, ani ušlechtilá. :D

Já to mám na myši obyčejné. Jsem možná pitomá, ale vadí mi je zabíjet. Když na podzim občas zabloudí k nám, lapím ji do domečku, odnesu daleko na pole, řeknu jí, jako Vlasta Burian: VÍCKRÁT TO NEDĚLEJ...! A pak ji pustím na svobodu. Jaga.

hm*

Krásné. Úplně si představuju, ja myš po těch slovech sklopí uši a provinile odchází. :)

ladaadal*
hodnocení

0x

Já teda chytám myši do obyčejných pastiček s pérem na kus osmaženého chleba. Bez problémů.

hm*

Tazatel by zřejmě rád, aby ta myš i po chycení ještě dlouho žila. :)

ladaadal*

Sakryš, nojo, v rychlosti jsem přečetl nadpis a odpovědi a nevšiml jsem si, že jde o šlechtěné myši. To bych pak zkusil ten kyblík se dřívkem nebo utěrku, pokud někudy choděj pravidelně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]