Nejste přihlášen/a.
milé dámy.
mám k dnešnímu dni 8 dní stará koťátka britky.
maminka ven nechodí ...ovšem na šťedrý den mě navštívila kamarádka se psem a kočička byla 4 dny před porodem...
vše probehlo v pořádku narodila se 4 zdravá a silná koťátka,ale dnes...bože můj blechy...denně vytírám..měním plínku na jedno použití v porodnici a blechy?jsem extrémně čistotná a hrozně mě to rozhodilo...kde se vzaly? co mám dělat?proč se to stalo a v kožíškách černé tečky,blecha hbitá jak klaus při strkání pera do saka...
...a nechytla sem ji...pomozte mi...
Chacha, s blechami bojuju už déle jak měsíc. Kočky také nechodí ven, donesla jsem si je z venku. Chce to něco, co znemožní blechám klást vajíčka. Já jsem bohužel jako první použila obyčejný Frontline spot on, který nepomohl vůbec. Teď musím ještě pár dní počkat, než budu moct aplikovat Frontline Combo, ten může i kojící kočka. Pro malá koťátka Bolfo pudr nebo Frontline sprej. Až budou větší, je možné použít Stronghold. Zabírají i tablety Program, ale nevím, jestli jsou ještě v prodeji. Většina blech je v prostředí, na zvířatech jich je málo. Já jsem převrátila celý byt na ruby, všechno vystříkala, vyprala, vytřela, vysála, dokonce i do sáčku ve vysavači stříkám sprej na blechy. Larvy jsem nikde nenašla, ale někde se tu ty svině líhnou. Kupte si hřebínek všiváček, já kočky vyčesávám a tím kontroluji jestli ještě mají blechy. Jsou to potvory rychlé a chytit jí není jen tak. Ve všiváčku zůstanou zaklíněné v hřebenu a dají se zabít. Ono jen tak zběžné prohlídnutí zvířete nestačí. Já jsem třeba objevila živou blechu až po 5ti minutách nepřetržitého vyčesávání. A to jsem se tešila, že jsem se jich už zbavila. Blechy mohou přenášet tasemnici, takže pak někdy odčervit i proti plochý červům.
dekuji moc za radu o tom pudru jsem slysela pry od dvou dnu veku zivota a mela jsem ho i v ruce nakonec jsem vzala frontline spray ale ze by nejake divy?jeste koupim ten pudr za tyden ho na kotatech aplikuji.
pelisek jsem vyhodila a zalozila novy.vam vsem moc dekuju za snahu pomoci a za cenne rady-)
Dobrý večer. Také jsme si pořídili britku. Jako třímšsíční a přišla sousedka a přinesla zřejmě blechy na oblečení od jejich psa a ta malá to dostala taky. Takže jsem tu zakládal téma a ptal se tam. Nakonec jsme ve Zverimexu koupili za 300Kč nějakou tabletu a od té doby už je nemá (účinkuje to tři měsíce nebo jak dlouho) a to je v kontaktu s tím psem Takže buďte bez obav. Dokonce někdo strašil, že je pak těžký dostat ty blechy z bytu, ale oni nějak odešly najednou. Trvalo to den, než to zabralo a už žádné nejsou
Pořád se nám malá drbala a vyčesávali jsme jí to, ale tohle fakt pomohlo jako jedninné. Dokonce jsem to tam i napsal. Mrkněte na to a nepanikařte, měli jsme to samé a žijeme
jste hodný děkuji..celý dopoledne někam volam a jde o to e kocka koji a male jsou prilis male...cili pry zadne preparaty.nepanikarit,ani spat sem nemohla)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.