Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ryba plave u hladiny nakřivo

Od: marketast odpovědí: 6 změna:

Ahojky,zdědili jsme akvárko a moc toho nevíme.Chci se zeptat,je tam modrá proužkovaná ryba(možná tlamovec) a posledních pár dní plave u hladiny a nakřivo.Nevíte,čím to je?Když jí ostatní honí,plave docela rychle.Díky za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x
ahoj, je velice těžké odpovědět na tuto otázku, když tu rybu nevidíme, může se jednat o nemoc, ale také se může u hladiny schovávat, máte li na hladině splývající listy rostlin.
marketast
hodnocení

Ahojky,děkuji za odpovědi,jste moc milí.Jak mi bylo napsáno,že se může jednat o odstrčeného samce,tak by to tak mohlo být,protože jinak je ok.Baští a snad i vylučuje dobře.

K té druhé odpovědi,vzduchování i ph jsme zkontrolovali a je v pořádku,tak ji tam asi necháme dožít.Mám sice málo zkušeností,ale mohu potvrdit,že ryby poznají např. krmení podle určitých zvuků a připlavou i když si stoupneme k akvárku.

Mějte se hezky a příště nashle.Markéta

hodnocení

0x
Pravděpodobně se jedná o jednu z akar, nejsíše mramorovou... jak je to velký kousek?

marketast
hodnocení

Ahoj,děkuji za odpovědi.Na hladině žádné rostliny nejsou.Chápu,že pomoci je těžké.Mohu ještě napsat další podrobnosti,pokud mi napíšete jaké.Velikost ryby je asi 8-10 cm.Tohoto druhu máme asi 10 ks,ale jiná to nedělá.Dnes jsem se dívala,je tam opět,ale nejeví známky nějaké choroby a zdá se mi docela čilá.Ahoj a díky
ukulele*
Hm, s největší pravděpodobností se jedná o samce, kterého se hejno zřeklo, někdy se stává, že v hejnu máme více samců a při bojích se někdy ten poražený uchyluje k hladině, stranou od ostatních, jestliže normálně přijímá stravu a i vylučování je v pořádku, tak je to tak jak jsem to popsal na začátku...

lilu*
hodnocení

0x
Zdravím :)
Možností je vícero...od vzduchování...(zkontrolujte, je li ok), po stáří, nemoc, nebo vrozenou vadu...jdestli že"cítíte"že je ryba jinak v pohodě...při krmení žere...(nemá po sobě vílé tečky, ostatní ryby jsou ok..tj že je ničím nenakazila) tak ji prostě nechte být..odžít její krátký život a pak s pompou pohřbít. Já to dělám tak, že je zabalím do záchodového papíru a spláchnu...Ale záleží na vás. Je to jen zbytek malého kousku masa... :)
Každopádně...zkuste PH v akvárku..testy se dají koupit kdekoli v akvarijních potřebách...mají tam i stupnice, dále pak vzduchování...nesmí být nadně"nakaděno"a filtr..zda máte pravidelněji začít čistit... Zdá li se vám, že se ryba trápí..a že ji ostatní"okusují"...ploutve etc...tak je na vás, zda jí to"neusnadnit"...to znamená..co nejrychleji, bezbolestně...ale když nejeví žádné známky újmy ani od ostatních souputníků v akvárku..nechte jí tam prostě dožít...mezi svými...u sebe doma :) Každý máme vlastně takové své malé akvárko.
Hezký den a hodně zdaru
Kateřina
PS. Pro nevěříci Adamy...měla jsem Labea...dlouhověkého...a toho jsem naučila nechat se drbat na břiše :)) nejdřív byl ďábel, nešel naprosto vyndat z akvárka...ale šťastnou náhodou při jednom čištění zjistil, že je mu to příjemné a prostě to"pochopil"..o něčem to svědší...o tom, že"přemýšlejí"jako potápeč jsem o tom nejen přesvědčena, ale to i vím...tyto rybky jsou však"malé"proto jejich mozeček jede především to co mají v"pudech"a pak každý dle svého, co mu bylo naděleno...každopádně"člověk"využívá pouze desetinu mozku který má v hlavě...takže proč si myslet, že jsme něčím vyjimeční :) U rybek je klasika, když poklepáte na akvárko..naučí se vědět, že příjde jídlo :))
Hezký den a sorry za litanii...to jen pro ty"Adamy":))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]