Nejste přihlášen/a.
Vážení rádcové, chovatelé koček. Prosím o radu. Na chalupě máme starého kocoura a letos i dvě (jedno jsme darovali) nádherná koťata cizí kočky. Problém je, že chalupa je v zimě neobývaná, jedeme tam tak maximálně za týden na den. Kocour i koťata jsou naučeni na granule a mají zateplené bydlení, voda není až tak velký problém-odkapává od darlingu do misky a tam nezamrzá. V létě dostávali krmení konzervy a granule 2x někdy i 3x denně. Je mi líto ale do bytu si je vážně nenastěhuju. Vydrží to?
Stejný problém je se slepicemi, 10 slepic, velký kurník (dvě místnosti) jedna zateplená. Voda v zimě jistě zamrzne a slepice nemá kdo pustit ven. Dík za radu, letošní zima je první co na chalupě nikdo v zimě nebude. Sousedy máme ale bohužel již hodně staré a špatně chodící, ty si netroufám otravovat jelikož sami žádné zvíře nechovají.
Tak jsem si celou diskusi přečetl - a musím konstatovat, že "odborník žasne a laik se diví"...
Lidko - slepice zabijte a udělejte si polívku, slepičí je zdravá... Opravdu nemá smysl je trápit, potřebovaly by denně ráno vypustit ven a večer zavřít, nechat jim trvale v zavřeném kurníku svítit pro ně není dobré řešení (o nebezpečí požáru ani nemluvě)... A kočky (nemluvím o panelákových ´mrchách´, ale o kočkách vesnických) nejsou vázané na člověka, ale na místo - budou-li mít přístup k potravě a vodě a nějaký suchý pelech, strádat nebudou...
Brunecova, Dejavu, Pckop, Pb: OK, lišíte se v úhlu pohledu, se všemi ale lze souhlasit - tedy já mohu...
Ale promiňte - vy nepřihlášení, bezejmení anonymové - místy jsem nad vašimi ´vejšplechty´ prskal smíchy - "slepice nechat dožít"... ROFL - naivní, hloupé, ´pseudoochranářské´ cancy desetiletého děcka...
s tim dozitim slepic to je fakt ale ulet
Ty kocky jsou pet mesicu stare, jestli budou stradat, poradi si klidne u sousedu a kdyz budou chtit, vrati se k vam vyspat. Ale kdyz tam budete co tyden jezdit uvidite sama co a kolik toho potrebuji. S temi slepicemi nevim, nechavat je tyden v kurniku... ja bych je mozna taky zabil. Popravde nevim jestli tyden vydrzi... ta voda je zaklad. Jeste bych se podival po ostatnich sousedech. A o tyrani nemuze byt ani rec. Kdyz ma nekdo takove nazory, at si slepice veme do bytu.
mowla-Dík za vaši reakci a vlasně dík za všechny názory, člověk se nestačil divit jaký je vlastně Herodes. Myslím, že většina názorů je od městských lidí co vesnici viděli z okna vlaku a vůbec netuší jak to tam chodí. To, že se slepice nechávají dožít mně pobavilo maximálně a neumím si představit jak babky z dědiny vozí koťata do útulku. Děkuji těm co mi napsali do vnitřní pošty a dovolila bych si považovat otázku za vyřešenou. L
lidus. Mowla to všechno napsal za mě . Slepice se Ti v těchto podmínkách nevyplatí přes zimu chovat. Nějak jsem nezaregistrovala, jak jsou staré. Mladší si určitě někdo rád vezme. A když ne, tak "přežijí na pekáči". Jinak to na vesnici nechodí. Slepice snáší vajíčka a pak se z ní udělá dobrá polívka. A jestli to jjsou mladé slepice, tak to nemusí být jen ta polívka.
Kočky zimu takhle přežijí v pohodě. Jsou to přeci kočky, které jsou zvyklé žít venku. Věř tomu, že žádné "mrtvolky" kolem baráčku mít nebudeš. To, že se koťata nedají chytit, tady už také někdo komentoval. Jsou to polodivoká koťata a ta prostě taková jsou. Není to tím, že by na Tebe nebyla zvyklá. Už to je od Tebe hezké, že ses jich ujala, když se k Tobě nastěhovala. Rada od Dejavu, že jsi to měla nahlásit na obecní úřad... Dejavu, moc si vážím Vašich rad, ale tady budu v opozici. Po vesnicích se toulá takových provizorních koček, že toto starostové moc neřeší. Prostě se spoléhá na to, že i toulavá kočka si někde najde "svoji" misku. Já takhle přišla k dvaceti kočkám najednou. To se rušil kravín a kočky z něj se rozprchly po okolí.
No a k tomu přežití koček venku v zimě. Paneláková kočka by ji nepřežila. Kočka, která má v sobě ještě jakési zvířecí pudy, tak zimu přečká i bez Tvé pomoci. Sice móóóc krutě, ale přežije. Proto to, jak Ty jim budeš pomáhat je naprosto dostačující. A uvidíš, jak Tě budou každý týden radostně vítat. Nedají se třeba pohladit. Ale budou na Tebe čekat...
Pokud kocourek a kotě mají zateplené bydlení, vodu a dostatek granulí, tak bych se o ně nebála. Jednou za týden jak přijedete, tak i poznáte, kolik spotřebují granulí.
Se slepicemi to je horší. Pokud voda zamrzne, tak nebudou se moci napít. Týden bez vody se neobejdou. Já jsem měla v kurníku nad vodou zapnutou 25 w žárovku.
Dobrý večer všem.
Po týdnu, kdy jsem se dostala na PC, jsem se zhrozila, když jsem četla tady odpovědi. Dovolte malou úvahu.
Narodila jsem se a vyrostla, jako městské dítě. Vesnici známe za dlouhá léta, kdy zde máme chalupu.
Co na vesnici, vidím já. Kočičky přes léto běžně jsou venku, na půdě, nebo v garáži, nebo v kotelně apod. Někoho vůbec nezajímá, kde kočky spí, ráno se dá do misky, která je venku, nějaké jídlo, nebo až odpoledne, nebo vůbec, když není. Někdy si kočičku vezmou domů a nechají malé dítě, aby kočičku tahalo za kožíšek, nebo nožičku apod. Když se kočička ožene a dítko, škrábne, tak se kočka popadne za kůži a hodí ven, je jedno, jak dopadne, je to kočka.
To samé dělají děti i pejskům. Když se pejsek ožene a dítě tlapou škrábne, tak malého psa ještě nakopnou a vyhodí ven. To není případ jeden, takové zacházení uvidíte na vesnici dost často, chce se to jen dívat a poslouchat.
Kočička, která bude mít v zimě zateplené místečko, kam se může schovat, před nepřízní počasí, granule na jídlo, se bude mít královsky. Proč dávat staré slepice, někomu na jídlo? Slepice jsou na vajíčka a na maso. Je to koloběh života. Slepičky postupně během měsíce zlikvidovat, něco uvařit, zbytek na mrazák.
Jen můj názor.
Viky, je vidět, že vám chybí praktické zkušenosti. Ty kočky mají stáj, stodolu, garáž, kde se mohou ohřát, kde jsou lidi, zvířata, a hlavně voda. Granule nestačí někam dát v krabičce a čekat, že se kočka obslouží, napadne je plíseň, ale ještě dřív roztahají myši, tím si buďte na vesnici jista. A slepice nechat 1-2 týdny se zmrzlou vodou a zrním, to je už vůbec úlet a jistá pomalá smrt. Hospodáři na vesnici se nesbalí a nevykašlou na svá zvířata a neodletí na zimu do teplých krajin, stále je krmí, napájejí a ošetřují. A to, co jste popisovala? Myslíte, že by si paní měla z toho vzít příklad jen proto, že se to děje u vás na vesnici? To je stejný argument, jako byste řekla, že Cikáni se nestarají o psy, týrají je, taky někam odjedou pryč a nechají psa na řetězu bez dozoru a vychrtlého kozla ve stáji a je to tak v pořádku, jen proto, že to vidíte. To, že zvířata nemluví a něco vydrží, neznamená, že je to dobře a mělo by se to tak dít.
No tedy zkoušet, kolik zvířata vydrží v zimě, to je dost drsné. Pokud zvíře nemá dostatek vody, a to i v zimě, kdy je třeba několikrát denně nalévat nezmrzlou a koňům i v noci nalévat, aby pili a nedostali koliku,, tak je lepší je nemít. Nechcete přece, aby vám tam lidé, kteří půjdou kolem, posílali KVS na kontrolu, že je týráte nebo jste tam posbírala mrtvolky, ne? Pokud nemáte pro zvířata vhodné podmínky a nemůžete se o ně starat, prosím, včas jim zajistěte nový domov, pro koťata třeba pomocí inzerce, když uděláte hezkou fotku, jistě domov časem najdou, případně útulku, ale tohle ne a ty slepice radši někomu darujte nebo jim připravte humánní smrt a ne smrt žízní a zimou. Zvíře je zodpovědnost na celý jeho život a je třeba se o něj adekvátně postarat, nezávisle na tom, jestli se nám to hodí, nehodí, je nám zima nebo se nám někam v zimě nechce, či si nechceme zachlupatit byt.
Dejavu, slepice + kocour který loni přivandroval a zůstal byli dědovi, ten si umřel a nám zůstali za krkem. Navíc v létě přišla cizí kočka, povila 3 koťata, vychovala je a pak klidně odešla a koťata nám nechala. Od června až do teď jsme byli v podstatě donuceni být na chalupě a starat se o vše, pominu to, že to stálo dost peněz. Udat kotě na vesnici? Jedno se nám podařilo udat do nedalekého města, bylo to štěstí v neštěstí jelikož jejich kočku přejelo zrovna auto a dozvěděla se to neteř. Slepice, kdo by chtěl 3 roky staré? O kočky bych se až tak nebála, přístup k nezamrzající vodě a granule mít budou, na chalupě je spousty slámy, sena a mají udělaný vlez ve dveřích do zateplené místnosti. Horší jsou ty slepice.
kočky problém nebudou. Jenom jim tam nechte opravdu hooodně granulí...
naopak se slepicemi to opravdu nepůjde. Jsou to blbky, zásoby zrní sežerou během pár dní a pak budou mít hlad. s tou vodou je to taky problém, jediná možnost je nastavit do kurníku slabou žárovku (kulatou - ne úsporku) kousek nad misku s vodou a zapnout ji přes časový spínač - a ten nastavit např. od8-18h nebo tak...
zkuste poprosit někoho od sousedů, jestli by tam nezaskočil obden slípkám něco hodit... jinak je někomu věnujte nebo holt do mrazáku na polívku, no.
Budete tam i v zimě jezdit na víkendy? nebo celou zimu nikdo? Když budete jezdit o víkendu, stačí aby se tam někdo stavil např. ve středu k těm slepicím - je to na pár minut a za odměnu si může sebrat vajíčka...
Paní,
možná to zvířátka vydrží, asi tak jako někteří lidé přežili koncentrák. Ale možná taky ne. Sama utíkáte na zimu z chalupy, ale tvorečky, které jste si k sobě připoutala, tam necháte? V létě kočiny krmíte 3x denně a v zimě, kdy potřebují mnohem více energie, aby zvládli čelit mrazům, jim má stačit trocha granulí, pár kapek možná nezmrzlé vody a to že jednou za týden přijedete? To nemyslíte vážně!
Pořízením zvířat jste za ně zodpovědná, nelze si užívat jejich blízkosti a když se vám to nehodí, je nechat svému osudu!
Slepice rozdejte, kočinkám najděte domov, nebo je vemte domů, nebo jim zaplaťte kočičí hotel, hlavně ať nestrádají!
Možná byste do budoucna měla zvážit pořízení jakéhokoliv zvířete, důvod asi psát nemusím...
Beato, já zvířata miluju, náši psi byli (bohužel byli ale měli 13 a 12 let) naši přátelé, náš křeček, morčata prostě byli naše rodina. Snad jste si dobře přečetla, že ty kočky v podstatě nejsou naše, bohužel ty zděděné slepice ano. Kdyby mi to bylo jedno, tak bych se neptala. Kočičí hotel? Já fakt nekradu!
Asi nemá cenu vám říkat nic jiného, než si přejete slyšet, tedy že je to normální a zvířata to v pohodě zvládnou, ale to vám říct nemohu, je mi líto. Můžete tu snášet hromadu důvodů, jak to nejde a proč to nejde, ale já vím, že to jde. Našla jsem domov stovkám psů a koťat, a to i z vesnice, ale musí se chtít a to se nechce. Nechci tu s vámi hrát tu hru typu: A proč je nevezmete domů ... hromada slov, jak to nejde... a proc nezaplatíte někomu, kdo se o ně ve vesnici přes zimu postará atd atd. a když vám najdu útulek, co se o ně postará, že nemáte peníze a čas je tam dovézt atd. atd.
Pokud se k vám přitoulala kočka a vy jste koťata nechtěla, měla jste kontaktovat starostu obce, jehož povinnost je postarat se o nalezené zvíře ze zákona o obcích. Pokud jste je k sobě připoutala, krmila, dala jim domov, přijala jste za ně zodpovědnost a teď se sbalit s tím že MAXIMÁLNĚ jednou za týden (ale spíš asi méně) se tam zastavíte, tak to je opravdu týrání.
Takže řeknu jen jedno. Je to velmi závažný problém. Co s tím chcete dělat? Jestli nic, tak ale nečekejte, že vám tu za to zatleskám a porovnejte se se svým svědomím. Až to budete chtít řešit a najít zvířatům nový domov, ráda vám pomohu, i když tedy takto na poslední chvíli je to pěkný problém, než kdybyste to řešila v červnu, ale koťátka byla roztomilá a vejce se hodila, že?
Vážená paní, zvířata někomu dejte, pokud se o ně nejste schopna v souladu se zákonem na ochranu zvířat postarat! Doporučuji si zákon podrobně prostudovat, aby jste věděla, v čem ho budete porušovat, pokud zvířata necháte nezaopatřená.
Dobrý večer, kočky přežijí v pohodě, pokud mají zateplené bydlení a po týdnu vždy zkontrolujete krmení a vodu. Slepice zabijte, pokud jsou staré a nenesou a naplňte mrazák. Nebo pokud jim máte možnost přizpůsobit např. kůlnu - dostatek krmení, voda tam nezamrzne, můžete je dát tam. Píšete že sousedé jsou staří, třeba by se vyplatilo s nimi promluvit a umísti je na zimu k nim, pokud jna to mají podmínky. Pokud ne, snězte je a na jaře kupte nové
Kde se ta zvířata nacházejí?
doplněno 30.10.12 22:10:Pokusím se jim najít nový domov, než zmrznou. Ale v červnu by to šlo mnohem lépe, než tohle řešit, když je sníh a kočky odrostlé z roztomilosti.
Jihomoravský kraj, vesnice u Vyškova. Jen upozorním, že koťata sice příjdou ale chytit se nedají.
doplněno 30.10.12 22:12:Koťata se narodila někdy v červnu, když jsme je našli už viděla.
Dobře a kolik je slepic?
doplněno 30.10.12 22:14:A já se pokusím najít zas domov pro ta koťata, prosím, jste schopna je odvézt do Maref u Vyškova? Je tam útulek Tibet, poprosila bych kamarádku, aby se jich ujala, jestli tam má volno.
S koťaty si problém nedělejte a určitě ne s polodivokými... Kočka je velice adaptabiliní tvor, který přežije venku i bez pomoci. Nejhorší pro domácí mazlíčky je citové strádání. Není nad to když se vrátíme po víkendu domů a než venkovní kočky neví co dřív udělat, aby mám dokázaly lásku... (pro pí.Dejavu jídla mají dost, vody taky, nemazlí se nevítají pro potřeby tělesné, ale psychické). O týrání by šlo pokud by jste nechávala kočku uzavřenou s nedostatkem potravy a vody, venku jí má dost. Jak je známo kočka je vynalézavá a nefixovaná na místo, pokud jí nebude lokalita dostatečně vyhovovat přesune se jinam. Kočičí teritorium je velké, takže se nebojte, že si nějakou tu odkapávající, či tekoucí vodu nenajde... A ptáků, myší, cizích granulí či odpadků je všude taky dost. Opět z vlastní zkušenosti můžu říct, ze i ty naše vymazlené vědí přesně, kdy se v okolí "podává hostina", tudle soused dává psovy, který je na procházce, tady zase babička krmí všechny kočky v okolí... Chodí i přes to, že mají celodenně granule s kapsičkami k dispozici a navíc je naše babi přikrmuje kočičíma korzervama a paštikama... Pro polodivoká kotata je ještě jedna vhodná věc. OPRAVDU INFORMOVAT O ZBLOUDILÝCH KOČKÁCH STAROSTU, ALE Z DŮVODU KASTRACE A NEŠÍŘENÍ HROMADNÉMU MNOŽENÍ KOČEK VE VSI.
Ne to bude tím že socializace kočky,v lidském smyslu, byla v nejmladším kotěcím věku nedostatečná - paní psala, že CIZÍ kočka přivedla již koťata co viděla. Mám doma kočky, co byly socializované s rozestupem 4 dní a je to neuvěřitelný rozdíl. Jedna je polodivoká, ta poslední. A to se ke koťatům chodilo v zaměstnání na půdu je krmit v podstatě od narození. Ve chvíli co prohlásili, že je utopí, jsem je začala postupně nachvíli brát domů a socializovatje, myslela jsem totiž i na smutnou mámu bez koťat, ale poslední kotě, bylo asi už pozdě, nemůže te se k němu přiblížit blíž jak na 2 m jinak i u ostatních je znát rozdíl. Dnes je kočkám 6 let a už s tím asi nic neuděláme. V podstatě PS: Jejich maminu jsem nechala vykastrovat, páč majitelé byli nezodpovědní k mladým. Když je našli, tak topili i koťata větší i menší. Když nenašli, tak tam pobíhali, naž si na nich nezgustli psi nebo se dobrovolně nepřesunuli dál... Už tam nepracuji
Koček máme 7, takže další už opravdu ne, ale slepice si klidně vezmu, měli jsme slepici 6 let a byla úplně úžasná. Zavolejte mi na tel 604660916. Možná budu uvažovat i o tom kocourovi, pokud je kastrát, kotě si vzít nemůžeme, rošlapali by ho koně, ale to při troše snahy určitě někde udáte. Veverka
Kocour kastrát není a do baráku nesmí jelikož všude značkuje a páchne. Patrně půjdou slepice do slepičího nebe a kočky holt budou muset odkud přišli.
Krásné řešení, je vidět, že jste skutečná milovnice zvířat, no budeme doufat, že takhle jednou někdo zamete s Vámi . Z lidí, jak jste vy, je mi velmi smutno - dala jsem Vám možnost slepicím zajistit dožití, vy je holt raději sežetete, no tak Vám přeji dobrou chuť!
Lidus, je to situace, do které jste se dostala ne vlastní vinnou.Normální vesnické kočky si zalezou do sena a zima jim určitě nebude. Pokud budou mít granule a hlavně vodu, nevidím problém.Když se toulají kocouři a přijdou zpátky domů až třeba za měsíc, tak taky se o sebe postarají. Slepice ve stáří tří let použijte na vývar.Nebo můžete přijmout některou z nabídek.
Ty jsi také "vesnická kočka"! Tohle mne tedy dožralo tady ta diskuze. Kočka se stočí do klubíčka na seně,to ano,ale nikdy se do něho nezahrabává.Když tomu nerozumíte,tak neplácejte! Leží stočená do klubíčka na seně .Když je mráz,má klidně na srsti jinovatku. Pokud nemá zázemí,tak strádá a to zvlášť v ziměTaké,pokud nějaké stavení už kočku má,tak cizí kočku ta domácí vyžene. I ze stodoly.Pokud jsou velké mrazy,kočka ráda vítá možnost nocovat či přes den spát někde ve stavení.Kočky milují teplo a dokáži prospat celé dny.
Plně s Vami souhlasím. Odkud se bere kužecí a slepičí maso na pultu krámě? No asi ze slapic a kuřat ne? Ale ano... Pokud je zabyjete humalnějším způsobem než el. šok, useknutí hlavy(někdy nezdařené), zpaření a škubání během 1,5min. Budete mít doma dobré bio masíčko. I bych si u Vás jednu dvě na maso vzala , ale jsem daleko... A s kočkama máte pravdu viz. víše ode mne zasání...
Paní Liduško. Kočky tam neumřou hlady. Důležité je , aby měly jídlo a vodu. Ale jak píšete, mohou se dostat i ven. Kočka si poradí. I u nás je toulavá kočka. Vzala jsem ji domů, ale tam nechtěla být. Takže ji druhým rokem krmím venku i v zimě. Kam chodí spát nevím. Ráno je u dveří a čeká na žrádlo, pak se zase vytratí a přijde, když má hlad.V létě jsem ji třeba i týden neviděla. O kočky se nebojte, když je takto zabezpečíte , jak píšete. A až tam přijedete, tak uvidíte kolik toho sežraly. Slepice kuchněte a dejte do mrazáku. Jsou stejně již stará. Nechávat slepice někde dožívat je nesmysl. Mám ráda zvířata , ale když jsou slepice více jak 2 roky, prostě jdou na polévku a na papriku.
Tak reakce žádná, kontakt taky ne, tak kdyby se ve vás náhodou hnulo svědomí, zavolejte sem utulektibet.cz/... - je to kousek od Vyškova a paní Kuchaříková vám pomůže, včetně odchytu, má sklopce. Já už se v tom angažovat nebudu. Vaše reakce, kdy se urazíte, řeknete, že kočky vykopnete a slepice sežerete, to už nikam nevede.
Paní má ale pravdu, slepice na maso(stejnak je běžné i u domácích chovatelů, že se každý třetí rok mění populace). A polodivoké kočky to zvládnou sami. Chudáci kočky se už nesocializují a v útulku budou neudatelné. Jediné s čím s Vámi souhlasím je info starostovy, pro jejich případnou kastraci, ať se dál nešíří přemnožování koček. Takto se to běžně řeší u nás ve městě, odchyt - kastace - navrácení do původní lokality. Jsme více jak 100000 město, dovedete si představit kolik koček by muselo být v útulku?
O kočky bych se nebála, pokud budou mít zásobu granulí a vodu k pití, tak buď zůstanou, nebo si najdou lepší bydlení. Slepice to nepřežijou a nechat je tak je týrání. Pokud je nikdo nechce, zabila bych je a buď snědla, nebo by je třeba někdo zkrmil psům. Nedovedu si představit jak jim zabezpečit potravu a vodu tak, aby to týden vydrželo a neznehodnotilo se to nebo nezmrzlo.
Granule jim sežerou myši, kočka nebude vartovat celý den u kýblu, musí se hýbat, nebo zmrzne a malé kotě zimu nepřežije, když nemá stáj nebo někde teplo.
Zásobu granulí ty hlupáku jim klidně něco sežere,když u toho nebudou! Kočka se začne toulat,trpět nemocemi,protože bude hladová a vyzáblá na kost,pokud nebude mít náhodou štěstí a nenajde někoho kdo se jí ujme.To jsou pěkně jalové rady. O zvířata se musíte starat,když si je pořídíte! Je to závazek,protože to je živý tvor! Zkrmit nosnice psům?! Co to tu plácáte za pitomosti?!
Typické, dědictví v podobě baráčku se hodilo, ale zvíře už ne, to se sežere nebo vykopne. Opravdová milovnice zvířat.
Nic si z nich nedělejte vždy se najdou lidi co bás budou kritizovat i za to, že máte např. se psem normální uspořádání. Já jsem člověk a vedu tě a ty jsi jen můj pes, tak budeš poslouchat. Dnes většina vidí pejsane milánek, náhradní dítě, vnouče, manžel... A pak to převedou i na kdákavé slepice Držím Vám palce ať se to vyřeší cestou, co nejmenších komplikací...
Toto je prosím naprostá nezodpovědnost!To se jinak nedá nazvat! Vy lidé z města,nepořizujte si prosím na chalupy zvířata,když se o ně nemůžete a nechcete starat! 10 slepic bude jako žít 5 měsíců z podstaty,nebo jak?! Slepice dejte někomu z vesnice a doporučuji vám,abyste k nim přidala alespoň dva metráky obilí.U nás se přistěhovali lidé z města na trvalo.Pořídili si kočku a v létě odjeli na 14 dní na dovolenou.Mysleli si,že se kočka sama postará.Toulala se po vesnici...Jak vás vůbec napadlo,že budou zvířata celou zimu bez péče?! Já bych Vás hnal!
Proč to zjišťujete až nyní kdy nastala zima a přestanete na chalupu jezdit? Měla jste se na to ptát dřív a zvířata zabezpečit. Měla by jste na to víc času a šanci zvířatům najít nový domov. Kočky když poznají, že jsou opuštěné tak trpí. Je to kruté je tam nechat takto několik měsíců samotné a navíc v zimě a mrazech. Ke zvířatům je třeba přistupovat s citem.
Máte pravdu Andreo. Paní ale asi o citu nic neví. Prohlašuje se tu za milovnici zvířat a když dostane nabídky, jak zvířatům pomoci, tak je slepice radeji sežere a kočky vyhodí. To je mi ale láska . Ještě, že takový přístup nemají všichni. Naštěstí je většina lidí zodpovědných a slušných. To ovšem není tento případ! Mám také několik koček poděděných a tohle bych jim nikdy neudělala. Paní mi připomíná cirkusáky, kteří odjeli na turné a v baráku nechali na řetězu psa, v kleci papoucha a v akvárku rybičky. Naštěstí je hodní sousedi zachránili. - stalo se to řed 20ti lety a nenapadlo by mě, že ještě dnes by tohle někdo udělal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.