Nejste přihlášen/a.
Mám 7 měsíční štěně hovawarta a začíná zima, pejsek je stále venku a nechce jít na noc spát do zateplené boudy, docela mne to trápí mám strach zda mu není zima, pořád leží před hlavním vchodem. Má tam sice koberečky, ale ty v takovém deštivém počasí jsou koberečky hned mokré. Poraďte prosím na čem spí před dveřma váš pejsek, který nechce bydlet v boudě?
Děkuji
Měl jsem naprosto podobný problém s pejskem. Do boudy v otevřeném kotci nechtěl, raději si lehl ven, klidně i do sněhu.
Potom jsem mu dal do boudy svůj starý "vaťák", aby mě z něj cítil. No a od té doby chrní v boudě jako miminko, i když "vaťák" je už dávno někde na skládce.
Nejspíš potřeboval a chtěl být v boudě se mnou a když to nešlo, vzal za vděk i s něčím, čím jsem "voněl" já.
Nevím jestli to u Vás zabere, ale u nás to fungovalo omažitě.
Já si myslím (po zkušenostech s naším psem), že před tím vchodem spí proto, aby byl co nejblíž u vás a mohl dovnitř k vám, kdybyste náhodou otevřeli dveře... jinak bych ke dveřím doporučila dát nějakou starou čalouněnou lavici, jestli máte
Taky mám pocit, že chce být co nejblíž nám, stačí když rozsvítím světlo na chodbě okamžitě čeká, že k němu příjdeme
Boudu má novou, velkou a zateplenou a vońavou , dokonce jako štěňátko s ním manžel spal tři dny po jeho příjezdu k nám, ale bohužel hned čtvrtý den si lehl a ustlal si na rohožce a spal před dveřma.
Doufám, že až mu bude opravdu zima, že si cestu do boudy najde.
Až mu bude zimina, tak boudu oběví, nebojtě, nás Baryk boudu oběvil až kdyžy bylo - cca 5 stupňu :D a to půl roku tam byla nevyužívaná. Pokud má tu rohožku hned mokrou, tak mu tam dejte takovej ten molitan, co se použivá do koupelen a pod něj hadru... molitan moc nenasákne a voda co tam bude se vpije do hadry
Na útulku máme Rockyho, utulek-kralupy.estranky.c/... který neměl boudu a majitelka ho nechávala na pozemku dva roky na zemi. Do boudy se mu taky nechtělo, ale brzy si zvykl. Je to mladé zvíře, ale klouby má v příšerném stavu. Na zemi by opravdu ležet neměl, ať má chlupy nebo ne, když už, tak tam dejte dřevěnou podlážku, takovou hustští paletu.
doplněno 30.10.12 21:18:Radila jsem se o tom ještě s vedoucí útulku Děčín, co v takovém případě - je možné, že psu jde z domu nějaké teplo, nebo se mu bouda nelíbí, je malá, močí mu do něj kočky atd. Zkuste s ním trénovat pobyt v boudě, když jste s ním venku, sedněte si do boudy, jestli se tam vlezete, jestli ne, dejte mu tam něco dobrého, hračku, kost, něco, čím by se zabavil, seďte s ním opodál a vchod, kde sedává, zkuste ohradit předměty, které nebude moci zalehnout a odstranit..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.