Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nechce spát hovawart v boudě?

Od: rh* odpovědí: 11 změna:

Mám 7 měsíční štěně hovawarta a začíná zima, pejsek je stále venku a nechce jít na noc spát do zateplené boudy, docela mne to trápí mám strach zda mu není zima, pořád leží před hlavním vchodem. Má tam sice koberečky, ale ty v takovém deštivém počasí jsou koberečky hned mokré. Poraďte prosím na čem spí před dveřma váš pejsek, který nechce bydlet v boudě?

Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejvy*
hodnocení

3x

Měl jsem naprosto podobný problém s pejskem. Do boudy v otevřeném kotci nechtěl, raději si lehl ven, klidně i do sněhu.

Potom jsem mu dal do boudy svůj starý "vaťák", aby mě z něj cítil. No a od té doby chrní v boudě jako miminko, i když "vaťák" je už dávno někde na skládce.

Nejspíš potřeboval a chtěl být v boudě se mnou a když to nešlo, vzal za vděk i s něčím, čím jsem "voněl" já.

Nevím jestli to u Vás zabere, ale u nás to fungovalo omažitě.

hodnocení

2x

Já si myslím (po zkušenostech s naším psem), že před tím vchodem spí proto, aby byl co nejblíž u vás a mohl dovnitř k vám, kdybyste náhodou otevřeli dveře... jinak bych ke dveřím doporučila dát nějakou starou čalouněnou lavici, jestli máte

rh*
hodnocení

Taky mám pocit, že chce být co nejblíž nám, stačí když rozsvítím světlo na chodbě okamžitě čeká, že k němu příjdeme :)

Boudu má novou, velkou a zateplenou a vońavou :), dokonce jako štěňátko s ním manžel spal tři dny po jeho příjezdu k nám, ale bohužel hned čtvrtý den si lehl a ustlal si na rohožce a spal před dveřma.

Doufám, že až mu bude opravdu zima, že si cestu do boudy najde.

mowla*
hodnocení

0x

Nemá z boudy strach, nesmrdí mu, nebojí se sám nebo v boudě ´odstrčený´? - pokud ne, nechal bych ho - on si své pohodlí najde...

Akorát - ví, že ta bouda je jeho?

hodnocení

0x

Našemu Akimu to trvalo 1 1/2 roku, než se naučil používat boudu. Nebylo to podmíněno zimou, ale prostě najednou vzal na vědomí, že je bouda jeho.

rh*
hodnocení

A kde a na čem spal Akim než přišel na chuť boudě?

Náš Aki spal před tím než objevil boudu kde se dalo, ale hlavně přede dveřmi.

skorpin*
hodnocení

0x

Až mu bude zimina, tak boudu oběví, nebojtě, nás Baryk boudu oběvil až kdyžy bylo - cca 5 stupňu :D a to půl roku tam byla nevyužívaná. Pokud má tu rohožku hned mokrou, tak mu tam dejte takovej ten molitan, co se použivá do koupelen a pod něj hadru... molitan moc nenasákne a voda co tam bude se vpije do hadry :)

hodnocení

0x

poradte.cz/... :D Koukněte na fotku od promona *vtip*

mus
hodnocení

0x

Udělejte mu kotec, naučí se tam spát. Když se válí po zemi, odejdou mu brzy klouby, není to dobré, že si zvykl na zápraží. Dejte tam zábranu a psa dejte do kotce.

dejavu*
hodnocení

0x

Na útulku máme Rockyho, utulek-kralupy.estranky.c/... který neměl boudu a majitelka ho nechávala na pozemku dva roky na zemi. Do boudy se mu taky nechtělo, ale brzy si zvykl. Je to mladé zvíře, ale klouby má v příšerném stavu. Na zemi by opravdu ležet neměl, ať má chlupy nebo ne, když už, tak tam dejte dřevěnou podlážku, takovou hustští paletu.

doplněno 30.10.12 21:18:

Radila jsem se o tom ještě s vedoucí útulku Děčín, co v takovém případě - je možné, že psu jde z domu nějaké teplo, nebo se mu bouda nelíbí, je malá, močí mu do něj kočky atd. Zkuste s ním trénovat pobyt v boudě, když jste s ním venku, sedněte si do boudy, jestli se tam vlezete, jestli ne, dejte mu tam něco dobrého, hračku, kost, něco, čím by se zabavil, seďte s ním opodál a vchod, kde sedává, zkuste ohradit předměty, které nebude moci zalehnout a odstranit..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]