Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes jsme si dovezli pětiměsíční štěně appenzelského salašnického psa (mezi ním a bernským je značný rozdíl, appenzelský je krátkosrstý). Fenka je na naší zahradě zatím docela nesvá a je jasné, že k nám ještě nemá důvěru. Její bývalá majitelka (fenka jí měla hrozně ráda, ale paní má jít na nějakou operaci a kdo by se o fenku staral) říkala, že jí měla normálně na zahradě a v domě fenka vůbec nebyla. Tady u nás má zateplenou boudu s několika dekami, ale vůbec v ní není (i když jsme jí ukázali, kde je). Já si myslím, že bychom jí přes noc měli nechávat v předsíni, ale všichni tvrdí že ne. Dnes má být přes noc -7 C°! Fenka si vždycky sedne před moje prosklené dveře na terasu a kouká...prostě ne a ne jít do boudy ...
Co byste dělali vy? Do kolika stupňů necháváte psa venku?
Dokud se nezlomí v zatáčce ..ne,teď vážně,je to na Vás a na Vaší výchově,je jasné že pejsek se bude tlačit za společností a bude se snažit dostat do tepla,ale myslím si,že jak navykne na domov,o to obtížněji pak bude navykat zůstat venku.Vidím to doma na našem dáviči(yorkšírek)-chtěl jsem ji naučit spát v pelíšku,když byla malá,manželka ji párkrát propašovala do ložnice do lůžka no a teď když má spát v pelíšku,tak je uražená a stejně jak usnu,tak se proplíží k nám a manželka si ji samosebou vezme k sobě
Dobrý den,
také jsem toto řešil, když jsem si pořídil stejně stareho psíka BK. Teď Vám mohu říct jen to, aby jste ho dobře krmila a hlavně nechala venku, aby si zvykala a hlavně jí narostla zimní srst... Náš psík také i v -10 byl schoulenej v klubíčku za prosklenýma dveřma a občas jen nakouknul do obyváku jak šli všichni spát, tak zalezl.
Pokud ji bude zima, tak si tam zaleze, nebojte, možná zkuste ji tam na chvíli do boudy dát všechny jeji hračky atd, třeba i pamlsky, ale myslím, že je to zbytečné, sama zjistí, že ji bude nejlíp tam, až bude opravdová zima na Vás kouká, protože chce mít společnost a né být v boudě sama
nás psík v těch velkých mrazech měl hlavi z boudy ven, jen aby viděl do obyváku co se tam děje :D
jinak když ji budete dávat domů, tak ji nenaroste zimní srst a pak už ji nemůžete jentak dát ven... navíc když pak v - 20 ji pustíte na zahradu tak je náchylnější na nemoci atd...
Chudák pes, fakt! Krátkosrstého psa, štěndo, necháte v první zimě v noci venku? (( Neviděla jsem boudu, ale už ty deky, které jsou nacucané vodou, když tam pes natahá mokro, jsou vražedné, když už, tak mu tam dejte slámu, pro psy je nejlepší izolace, ale vemte ho radši domů, moc se přimlouvám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.